Skip to main content

KALAU NAK JADIKAN SESEORANG DUTA PRODUK KENA ADA CONTRACT BUKAN HANTAR PRODUK SEKOTAK DUA - AISHAH



Bagi produk kemudian ambil gambar tengah pegang kotak. Kemudian diam-diam jadikan testimoni untuk kaut keuntungan .  Siapa yang tak marah bukan.?? Sebelum ni dah ramai artis yang terkena macam ni.

Itu lah yang membuatkan juara gegera Vaganza , Aishah naik angin gara-gara gambar nya digunakan pihak tertentu sebagi testimoni produk menguruskan badan.





Kalau diperhatikan sekarang ni Kak Aishah memang dah nampak kurus sikit berbanding sebelum ni atau semasa dia menyertai Gegar Vaganza Musim ke 4. 
Disebabkan testimoni yang tersebar tu ramai yang menyangka kak Aishah menggunakan produk tersebut sedang kan yang sebenarnya bukan lah seperti yang di sangka.



Aisyah menjelaskan pihak tersebut ada menghantar produk menurunkan berat badan  padanya tapi dia hanya minum sekali sahaja disebabkan tidak suka dengan rasa produk tersebut. Dia juga menjelaskan penurunan berat badan nya sekarang bukan lah disebabkan produk itu .

Aishah turut mendesak pihak tersebut membuat permohonan maaf secara terbuka demi mengelak kan salah faham berlaku.











Atas rasa tanggungjawab pengasas produk tersebut telah memohon maaf atas salah faham yang berlaku dan bertindak mengarahkan semua kakitangan .stokis dan agent untuk memadam gambar testimoni berkaitan atau bersangkut paut dengan penyanyi tersebut.

Namun kenyataan dari syarikat tersebut tetap tidak memuaskan hati Aishah kerana Aishah menganggap pihak syarikat tersebut sengaja menggunakan gambar nya tanpa izin untuk promosi produk itu.

Memang marah sungguh Kak Aishah kali ni. Sebenarnya kalau diikutkan cara ni memang salah  sebab penyanyi ni kadang2 ada pihak yang nak jadikan dia duta produk .

Tapi bila  ada company lain nampak penyanyi atau selebriti ni diketahui memang guna certain2 produk diaorang tak jadi la nak ambik jadi duta  dan sebagainya.
Lebih baik dia ambik artis yang belum terikat dengan mana2 produk aatu jenama.

Tapi company ni pun dah buat permohonan maaf , rasanya kak Aishah patut terus ke step seterusnya iaitu menghebahkan kepada orang ramai yang dia bukan gunakan produk dalam gambar ni.Tak perlu la sampai nak ajak bergaduh berbalas komen...

sekian...

Comments

  1. Hmmm,kalau tak ada contract pastu dibiarkan je makan untung atas angin la company tu kan...

    ReplyDelete
  2. keji betul perangai semata2 nk untung

    ReplyDelete
  3. hebatlah dia... dah jadi viral. dapat promosi percuma pulak.

    ReplyDelete
  4. ramai yang ambil kesempatan pada artis, banyak dah berlaku sekarang. Artis kena hati-hati

    ReplyDelete
  5. company tu dh minta maaf tp ttp tak delete gambar konon2 testimoni aishah tu kt fb tak silap akak, sbb akak ikut kt ig aishah.... benda2 duta2 produk ni tak blh nk amik mudah sbb nnti ada yg ngambik kesempatan

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …