Skip to main content

INI SEBAB KENAPA NETIZEN ANGGAP FATHIA LATIF SEBAGAI "BEAUTY WITHOUT BRAIN"

Assalamualaikum...



Sejak akhir-akhirnya Nama Fathia Latif sering dikaitkan dengan perkara-perkara negatif hinggakan apa saja isu yang di luahkan dilaman twitter nya juga dipandang serong oleh netizen.

Selepas reda isu video kurang sopan nya , timbul pula isu tweet-tweet nya yang dianggap "bodoh" oleh netizen.

Terbaru Fathia mempertikaikan harga sebotol Teh ais yang dikatakan terlalau mahal.Tweet nya itu mendapat maklum balas negatif dari pada pengikutnya .




 Beberapa hari lepas di laman twitter nya Fathia memberi pandangan mengenai Fazura dan Fattah Amin dengan menggambarkan Fazura sebagi seorang yang lunatic.

Walaubagaimana pun tweet nya itu mendapat maklum balas negatif dari netizen memandangkan penggunaan perkataan Lunatic yang tidak sesuai untuk menggambarkan perasaan Fazura terhadap Fattah.

Netizen menganggap walaupun Fathia seorang yang cantik namun ianya  tidak menggambarkan personaliti dan tahap pemikiran yang bagus sebagai seorang artis.





Walaupun begitu Fathia tidak pernah mempedulikan komen-komen yang dilemparkan netizen padanya dan tetap menulis di Twitter nya setiap hari.

Saya rasa Fathia ni jenis gadis yang tak pernah peduli pun apa orang nak kata dan fikir tentang dia.Nak jadi artis memang kena kuat macam ni.Kalau asyik nak sentap dan bergaduh dengan pengikut lebih baik jangan ada laman sosial..

Fathia pun bukan nya gadis yang jahat dan liar. Cuma ada masa-masanya dia nak juga dianggap seperti gadis biasa dan bukan sebagai seorang artis,.

sekian..

Comments

  1. Susah juga kalau jadi artis..benda simple pun jadi serius

    ReplyDelete
  2. Ini je cara nak perhatian :) Sebab dia tahu benda-benda macam ni netizen lagi nampak. Done judge. Hehe

    ReplyDelete
  3. awat dia jadi macm tu? bukan fatiya ni lulusan undang2 ke?

    ReplyDelete
  4. Aduhhh, berani jugak dia tegur cam tu, kalau kita2 takut kot, maka peniaga akan terus meletakkan harga yg di luar batasan... Hmmm...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …