BETUL KE BLOGGER NI MENIPU UNTUK DAPATKAN DANA BAGI KES SAMAN SIVIL?

Assalamualaikum..

Gambar curi :  wajah sebenar blogger  Nursuria Azizan
Sejak beberapa bulan lepas kisah seorang blogger  (Nursuria Azizan ) disaman pengasas satu produk kecantikan menjadi hangat malah ianya jadi lebih panas bila blogger ni di tuduh menipu untuk mendapatkan dana.

Tambahan pulak blogger ni jarang2 dedahkan wajah sebenar dia..Bertebaran la tuduhan yang mengatakan akaun yang digunakan ni ialah akaun palsu.

Ada yang kata blogger ni sebenarnya tak kena saman pun, dia saja-saja kutip derma untuk kepentingan peribadi je. Kutipan dana tu dilakukan melalui facebook dan blog blogger tersebut.





Bila dah di tuduh begitu..Kita kena siasat la.betul ke dia menipu...Kan??

Tuduhan yang mengatakan dia menipu ni bermula apabila Suria tidak mendedahkan apa-apa dokumen yang mengatakan dia di saman.

Yang sebenarnya Suria sudah dapat perintah mahkamah yang melarang dia menceritakan secara terbuka di mana-mana laman sosial, blog atau apa saja maklumat berkaitan saman sivil yang dikenakan oleh pengasas produk tersebut pada Suria.

Dah dijelaskan berkali-kali tentang isu Injuksi ni tapi masih ada yang tak faham dan cuba membuat provokasi seolah-olah nak buat Suria melanggar injuksi tersebut..Bila langgar injuksi akan dikenakan hukuman lah..

Tak kan lah ada orang nak menipu kata kena saman. Gila ka apa tiba2 nak menipu dengan mengaku diri kena saman. Dari menipu kata kena saman baik dia menipu kata dia ada jual emas murah ka, ajak join pelaburan ka..Lagi cepat untung sebab kan orang Malaysia ni masing-masing berlumba nak jadi kaya..kan??kan??ahahhaha

Di bawah ni saya kongsikan post dan dokumen yang Suria serta kan untuk siapa-siapa yang tak percaya blogger ni menghadapi saman 3 juta.




Kos yang diperlukan agak tinggi sebenarnya..Lebih Rm40k  diperlukan untuk kos saman ni.Tambahan pulak permohonan  rayuan untuk memindahkan kes ke mahkamah shah alam  dah ditolak.

Bermakna kos akan bertambah sebab kes dibicarakan di Mahkamah Kota Bahru..

Perjalanan kes ni akan jadi lebih mudah jika ada bantuan dana dari orang ramai dan adalah lebih baik lagi jika ada mangsa produk beracun ni yang sudi tampil membantu.. Jangan lah menyorok. ,.Masa buat pendedahan kat facebook dulu ramai je yang tampil.Tapi bila minta jadi saksi masing2 tak mau.Sebab kos dan masa..




Jadi bantuan orang ramai sangat-sangat diperlukan..Suria buat semua ni untuk mangsa-mangsa produk beracun tu jugak.Bukan nya buat untuk diri sendiri je.

Kalau dia  malas nak fikir bahaya produk tu untuk kita bakal pengguna ni , dah lama dia buat permohonan maaf masa tempoh 7 hari yang ditetapkan  oleh pengasas produk tu pada dia dulu..


Bagi yang nak menyumbang boleh la salaurkan ke:

SUMBANGAN BOLEH DI SALURKAN MELALUI MAYBANK ACC : 
162795008709 (Nursuria)


Bagi yang ada perniagaan korang juga boleh suruh Suria Review dan promote busines korang dengan harga yang korang boleh bincang dengan Suria nanti. Itu juga boleh membantu Suria mengumpul dana .

Sekian.
Previous
Next Post »

6 komen disini

Click here for komen disini
wahida
admin
5 December 2017 at 16:53 ×

eh, apa citer sebenarnya ni...mmg ketinggalan sungguh aku ni...kesian nya kena saman sampai 3 juta...huhu...moga semuanya dipermudahkan...

Reply
avatar
5 December 2017 at 17:27 ×

Blogger Suria diuji dengan gentir sekali.

Semoga urusan dipermudankan

Reply
avatar
Cik Ash
admin
5 December 2017 at 20:38 ×

semoga dipermudahkan urusan kak suria..

Reply
avatar
Nur Misnan
admin
5 December 2017 at 20:38 ×

org kalau nak mengata ada jer ceta dia.. x siasat sblm nak mengapi2kan.. hope suria menang kes ni dan saman ganti rugi balik pd pemilik produk tersebut. Allah always bersama org yg benar

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
admin
5 December 2017 at 20:55 ×

Semoga di permudahkan segalanya untuk beliau..

Reply
avatar
Usry Norie
admin
5 December 2017 at 21:49 ×

Kes ni dah lama kot, tak kan baru sekarang nak pertikai. Kalau tak nak tolong, diam-diam dah le.

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment

About Me