Skip to main content

AISYAH RANGKUL JUARA GEGAR VAGANZA MUSIM KE 4 2017

Assalamualaikum.



Tahniah untuk Aisyah Juara Gegar Vaganza musim ke empat. Tiba lah sudah minggu akhir Gegar Vaganza musim ke Empat.Konser Akhir Gegar Vaganza musim ke 4 kali ni di adakan di Johor Baharu.

Senarai Pemenang Gegar Vaganza :

Tempat pertama : Aisyah

Tempat Kedua : Liza Hanim

Tempat Ke Tiga : Lan Solo

Tempat Ke Empat: Hazami

Tempat ke Lima: Firman

Tempat Ke enam: Tia JinBara

Untuk pemenang Digi Star Of The Week jatuh kepada Hazami yang dapat rm1000 . Mana kala Bagi Anugerah Gelora Vida Vaganza pula jatuh kepada , siapa lagi kalau bukan Aisyah..

Peserta akhir terdiri daripada Hazami, Firman, Lan Solo, Liza Hanim, Aisyah dan Tia JinBara.. Awal-awal persembahan 6 finalist ni , macam tak boleh nak duga lagi siapa yang mampu jadi juara.Semua nya di tahap yang sama.Hebat! Macam-macam nama yang dijangka akan jadi Juara Gegar Vaganza Musim Ke Empat.Bermakna masing2 ada kekuatan mereka sendiri.


Sebelum baca review konset akhir Gegar Vaganza musim ke 4 ni meh kita tengok dulu gambar-gambar  konsert Gegar Vaganza musim 4.















Untuk persembahan solo saya paling suka dengan persembahan Tia JinBara. Vokal nya hebat dan sepanjang Gegar Vaganza 4 ni saya rasa dia lah peserta paling konsisten.Susah kita nak dengar komen2 yang kata persembahan dia teruk dan sebagainya.

Saya tak tahu kenapa tapi saya selalu rasa persembahan Hazami sangat membosan kan..hahaha.. Suara dia memang la bagus tak dinafikan dia memang ada vokal yang hebat.Dia kan guru muzik...Mungkin sebab saya dah nampak ramai yang ada suara macam dia..Dan mungkin juga sebab setiap minggu dia dapat lagu tak best.hahahah..

Jangan marah ye peminat Hazami..Ni pendapat saya je..





Persembahan Firman untuk minggu akhir ni juga saya rasa biasa-biasa saja.Bila lagi dia nak buat kejutan macam minggu yang dia nyanyi lagu Zalikha tu, kalau bukan di minggu akhir ni..tapi kecewa sebab persembahan nya biasa2 saja.Kita kan sekarang dalam pertandingan.

Minggu lepas masa segmen ada lagu ada lagi tu, ramai yang macam seronok je bila Liza Hanim dapat lagu Meniti Titian Usang . Tak sabar nak tengok macammana la persembahan Liza Hanim menyanyikan lagu dari kumpulan Search ni.. Lagu ni agak susah nak dinyanyikan .Tapi Liza Hanim dapat menyampaikan nya dengan baik sekali..Liza Hanim tak mensia-siakan kehebatan vokal nya.Memang tak payah nak sanghkal kenapa ramai yang menjangka kan Liza Hanim menjadi Juara Gegar Vaganza musim ke 4.





Lan Solo, peserta kegemaran saya ni.Tapi sepanjang Gegar Vaganza ni tak semua persembahan Lan Solo saya suka..Hahhaha... Untuk minggu akhir Lan menyampaikan lagu  bahasa Inggeris. Awal persembahan vokalnya macam lemah sikit. Bunyi sebutan pun macam baca buku. Tapi bila part corus dia bagi habis la sampai tak dengar apa dia sebut..Hahha.. pa pun bunyi nya memang syok la  didengar..Memang rock sangat sesuai dengan lan. Istimewanya persembahan Lan kali ni dia siap angkut semua LK Rangers ke atas pentas bersama-sama nya semasa persembahan. LK Rangers ni adalah kelab peminat Lan Cobain.. Eh!!Lan Solo... tapi tu la..Juri kata tak jelas sebutan nya..tapi kalau dengar lagu2 rock inggeris kebanyakan nya  memang kita bukan dengar jelas pun apa dia orangsebut..Hahahah..






Akhirnya dikonsert Final ni baru la dapat tengok baju Kak Aisyah yang lain dari selalu.Kalau  tidak nampak sama je..hahha. Saya sebenarnya malas nak ulas persembahan  Aisyah ni sebab dia memang bagus la.Lagu2 yang dia dapat pun best2..Tu pun penyumbang jugak kepada jeritan2 histeria penonton tu tau..Kalau dapat lagu yang biasa2 , penonton jerit pun bunyi biasa2 je la..Persembahan Aisyah di Konsert akhir memang best dan korang bayang kan lah dia punya nyaring jerit part last tu cemana..mantap!!Kata Juri  ini lah persembahan terbaik sepanjang Gegar Vaganza musim ke 4.

Pusingan kedua iaitu Pusingan Battle.. Peserta kena berduet pulak.Untuk battle pertama Firman dan juga TiaJinbara.. Memang entah apa la yang Tia dok menyumpah. Hahhaha..Tapi memang terhibur la persembahan battle diaorang ni..

Battle kedua menampilakn Lan Solo dan Hazami.Boleh la dikatakan persembahan mereka berdua ni best dan menghiburkan.. nak komen lebih2 pun kita pun bukan reti rap. Hahah.. Takat rap lagu KRU masa muda2 dulu ada la..Dah tua2 ni kalau rap boleh tergelincir lidah.Jadi kita pun paham jugak la lidah tua peserta-peserta gegar vaganza ni..hahahah..

Battle terakhir ..Liza Hanim dan Aisyah menyampaikan lagu Supergirl..Lagu apa ni???hahhaah..Serius weh!!tak pernah dengar lagu ni.Tapi dengar Aisyah dan Liza Hanim nyanyi macam best pulak.. Aisyah Rap ke marah tu??hahaha..Liza hanim macam biasa la..dia memang boleh nyanyi semua genre muzik kot. Apa pun diaorang berdua best tau..esok ulangan kita tengok lagi.







Dengan ini berakhirlah sudah persembahan ke enam-enam persembahan peserta Gegar Vaganza musim ke 4.

Ekslusif hanya di gegar Vaganza dapat tengok Mamat Exist dan Ezad Exist buat persembahan..Walaupun suara lain2 tapi bila nyanyi lagu yang sama , dua2 dengar best..Memang kena tengok ulangan lagi  ni..hahah..

Tahniah sekali lagi untuk Aisyah Juara Gegar Vaganza Musim ke 4. Harap-harap nama nya boleh naik kembali seperti Siti Nordiana. Tahniah juga untuk semua peserta-perseta dan terima kasih sebab menghiburkan kami setiap minggu.

So korang rasa cemana??Puas hati tak dengan keputusan kali ni???


Sekian..





Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …