ZUL MUHAMMAD

KONSERT GEGAR VAGANZA MINGGU KE 5 MUSIM KE EMPAT

Assalamualaikum..



KONSERT GEGAR VAGANZA MINGGU KE 5 MUSIM KE EMPAT Minggu lepas tak sempat nak review Konsert Gegar Vaganza . Konsert gegar Vaganza Minggu ke 5 Musim ke 4 kembali lagi..Kalau minggu lepas kita dah tengok penyingkiran Haida yang ramai tak sangka sebab minggu sebelum nya dia buat persembhaan dengan baik sekali.





Ini bermakna semua peserta tak kira siapa pun bila-bila je boleh tersingkir.Jadi masing-masing kena la buat persembahan terbaik setiap minggu.

Juri jemputan minggu ni ialah M.Nasir.Alangkah bangusnya kalau semua peserta dapat dengar komen dari Sifu M.Nasir ni..kan??


Untuk minggu ni saya rasa suka dengan persembahan Lan Kristal.. Eh!!silap,,Lan sahaja..Mantap betul part last yang dia menjerit tu..

Saya memang suka kalau dia bawak lagu-lagu yang rancak-rancak ni..tapi tak suka betul topi dia tu..Sila buang! hahahah..

Yang kedua saya suka persembahan Elyana..saya tak pernah dengar pulak lagu ni..Nanti saya cari kat youtube..Kita smule sama-sama ok..hahaha..

Bagi saya persembahan dia nampak biasa saja , cuma kekuatan nya pada vokal dia..Lagu Dari Yuni Sahara ni sangat sesuai dengan dia dan dia macam selesa je nyanyi lagu ni.Bagus la Elyana Ni...Saya sangat suka dia minggu ni.


Persembahan yang tak best adalah dari Hazami.Lagu Siti tu jadi boring je..nampak lemau, nak kata sedih pun tidak, cuma boring untuk didengar.Kita selalunya mengharapkan persembahan pertama tu mesti yang boleh buat kita teruja nak terus tengok persembahan tu..kan??tapi ni tidak..Masuk part Corus pun saya dah pi dapur belah durian , dah harap cepat sikit persembahan dia habis.


Elyana mengidap kanser Tahap 4



Elyana masih lagi mengungguli undian penonton di rumah apabila dia umumkan sebagai  penerima anugerah GeloraVida Vaganza dan Ada anugerah tambahan di berikan kepada Syura sebab persembahan nya yang memukau DS Vida.





Walau bagaimana pun Elyana tersingkir diminggu ke lima ni . Minggu terakhir untuk Elyana , dalam ucapan nya dia sempat memberitahu kepada peminat2 dia yang dia adalah pengidap kanser tahap 4 dan meminta semua yang ada penyakit kanser untuk kuat . . Semoga Elyana kuat dan dapat sembuh seperti sedia kala.



 Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke 6

Minggu depan dengan tema Jangan Kata Tak Tahu berikut adalah senarai lagu tugasan untuk para peserta.

1) Aisyah  -  Tergantung Sepi
2) Hazami - Jampi
3) Firman -Terakhir
4) Liza hanim- warkah Untuk Mu
5) Lan - Pahit Akan manis Akhirnya
6) Syura - Kau tetap dalam Angan Ku
7) Aqasha- Thats Why YTou Go Away
8) Tia - Bayang

 sekian..

Post a comment

0 Comments