Skip to main content

KONSERT GEGAR VAGANZA MINGGU KE 5 MUSIM KE EMPAT

Assalamualaikum..



KONSERT GEGAR VAGANZA MINGGU KE 5 MUSIM KE EMPAT Minggu lepas tak sempat nak review Konsert Gegar Vaganza . Konsert gegar Vaganza Minggu ke 5 Musim ke 4 kembali lagi..Kalau minggu lepas kita dah tengok penyingkiran Haida yang ramai tak sangka sebab minggu sebelum nya dia buat persembhaan dengan baik sekali.





Ini bermakna semua peserta tak kira siapa pun bila-bila je boleh tersingkir.Jadi masing-masing kena la buat persembahan terbaik setiap minggu.

Juri jemputan minggu ni ialah M.Nasir.Alangkah bangusnya kalau semua peserta dapat dengar komen dari Sifu M.Nasir ni..kan??


Untuk minggu ni saya rasa suka dengan persembahan Lan Kristal.. Eh!!silap,,Lan sahaja..Mantap betul part last yang dia menjerit tu..

Saya memang suka kalau dia bawak lagu-lagu yang rancak-rancak ni..tapi tak suka betul topi dia tu..Sila buang! hahahah..

Yang kedua saya suka persembahan Elyana..saya tak pernah dengar pulak lagu ni..Nanti saya cari kat youtube..Kita smule sama-sama ok..hahaha..

Bagi saya persembahan dia nampak biasa saja , cuma kekuatan nya pada vokal dia..Lagu Dari Yuni Sahara ni sangat sesuai dengan dia dan dia macam selesa je nyanyi lagu ni.Bagus la Elyana Ni...Saya sangat suka dia minggu ni.


Persembahan yang tak best adalah dari Hazami.Lagu Siti tu jadi boring je..nampak lemau, nak kata sedih pun tidak, cuma boring untuk didengar.Kita selalunya mengharapkan persembahan pertama tu mesti yang boleh buat kita teruja nak terus tengok persembahan tu..kan??tapi ni tidak..Masuk part Corus pun saya dah pi dapur belah durian , dah harap cepat sikit persembahan dia habis.


Elyana mengidap kanser Tahap 4



Elyana masih lagi mengungguli undian penonton di rumah apabila dia umumkan sebagai  penerima anugerah GeloraVida Vaganza dan Ada anugerah tambahan di berikan kepada Syura sebab persembahan nya yang memukau DS Vida.





Walau bagaimana pun Elyana tersingkir diminggu ke lima ni . Minggu terakhir untuk Elyana , dalam ucapan nya dia sempat memberitahu kepada peminat2 dia yang dia adalah pengidap kanser tahap 4 dan meminta semua yang ada penyakit kanser untuk kuat . . Semoga Elyana kuat dan dapat sembuh seperti sedia kala.



 Senarai Lagu Gegar Vaganza Minggu Ke 6

Minggu depan dengan tema Jangan Kata Tak Tahu berikut adalah senarai lagu tugasan untuk para peserta.

1) Aisyah  -  Tergantung Sepi
2) Hazami - Jampi
3) Firman -Terakhir
4) Liza hanim- warkah Untuk Mu
5) Lan - Pahit Akan manis Akhirnya
6) Syura - Kau tetap dalam Angan Ku
7) Aqasha- Thats Why YTou Go Away
8) Tia - Bayang

 sekian..

Comments

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …