INI SEBAB KENAPA BLACK FRIDAY CYBER MONDAY SENTIASA DINANTIKAN

Assalamualaikum..

Hi semua...


Black Friday kembali lagi..Ada yang tanya saya .."Black Friday tu apa  Kak Diana oi.." haha..

Black Friday adalah hari selepas hari Thanksgiving .ThanksGiving jatuh pada hari khamis minggu ke empat dalam bulan november .. Kita di Malaysia ni memang tak sambut Thanksgiving . Tak pasal-pasal  kena kecam nanti..

Hari selepas Thanksgiving  akan berlangsungnya jualan murah gila-gila punya. Ini adalah tradisi mereka  .Iaitu pada hari jumaat nya...

Sehari selepas Thanksgiving banyak kedai  yang akan memberi diskaun dan potongan harga yang memang diluar jangkaan kita. Ini untuk meringankan belanjan mereka yang nak menyambut hari krismas pada bulan disember nanti.

Alah..macam korang pi Jalan TAR malam raya tu la..Semua pakat bagi harga murah..kan??Nak habiskan stock raya sebelum cuti panjang kaedah nya..hehehh





Jom teruskan membaca sebab ada benda menarik yang saya nak kongsikan dalam post ini berkaitan jualan murah sempena Black Friday Cyber Monday yang akan datang.


BLACK FRIDAY CYBER MONDAY

Kalau mengikut tradisi ,  Black Friday hanya melibatkan jualan murah di kedai-kedai offline dan kedai-kedai fizikal .Sebab dulu mana ada jual barang online.. Tapi sekarang disebabkan ada banyak online shop maka wujudlah   Cyber Monday yang melibatkan kedai-kedai online yang  memberi harga murah, kad diskaun dan voucher  untuk pembelian online.

Memang hujung tahun ni sales tak berhenti-henti..

Ok..paham dah ke adik-adik??? :)





CYBER MONDAY

Cyber monday pulak ialah jualan bermula isnin selepas minggu ThanksGiving .Kalau tahun 2017 ni cyber Monday jatuh pada 27 November.

Jualan Cyber monday lebih digemari berbanding jualan Black Friday sebab Cyber Monday ada flash sale. Sepanjang hari tu ada Flash sale .Jadi pastikan korang jangan berenggang dengan phone, laptop, tablet ..Nanti terlepas flash sale kan rugi..

Agak-agak apa barang la yang kita nak beli sempena Cyber Monday nanti? Korang dah boleh buat senarai  kerana melalui ShopBack korang boleh membeli banyak barangan murah di beberapa website yang turut serta dalam kempen kali ini.

Yang best nya lagi  Cyber Monday bukan hanya untuk barangan seperti pakaian saja..Tapi barangan lain seperti laptop yang murah, dan konsol  PS4, Xbox One, dan Nintendo Switch pun ada juga. Ini lah masanya untuk korang dapatkan gadget-gadget  yang dah lama korang idam-idamkan.

Bila lagi nak beli..kan??Bukan setiap masa ada jualan muarah macam ni..

Saya pun ada juga nak beli barangan makeup.Nak tambah-tambah apa yang dah nak habis.lagipun dah hujung tahun ni nak la ada barang-barang makeup yang baru untuk guna di tahun 2018 nanti..

Lebih jimat bila kita berbelanja di hujung tahun ni sebab nanti masuk tahun baru tak payah spend duit lagi.Duit yang ada boleh beli benda lain.

Membeli melalui ShopBack memang diakui lebih  memberi penjimatan contohnya kalau membeli di Lazada.  Lazada juga ada sediakan code promo . Kita gunakan code promo Lazada 1212 sales yang kita boleh dapat di ShopBack kemudian kita dapat  cashback juga diatas code promo  yang kita gunakan. Memang berbaloi . ...!!


THE BEST CYBER MONDAY DEAL



Bagi saya tahun ni boleh dikatakan the best Cyber Monday deal sebab ada lebih banyak online shop yang turut serta dalam kempen ni.Flash sale pun  akan lebih banyak lagi sebab nanti lagi ramai yang boleh dapatkan barangan murah.Lepas tu dia bersambung pulak dengan 1212 sales.

Itu yang bestnya  Black Friday Cyber Monday kali ni  ,Kalau Black Friday jualan cuma satu hari je.Tapi Cyber Monday  akan berlansung sepanjang minggu So kita akan ada banyak masa untuk memilih barang.

Mana  cukup masa nak shopping kalau bagi satu hari saja.Menangis oi.!Dah la banyak pilihan barang, harga murah-murah pulak.

Seminggu baru cukup masa nak memilih barang yang nak dibeli..Betul tak??

Jangan susah-susah lagi nak menapak ke satu-satu kedai.Barangan terus ke muka pintu, tak payah beratur, tak payah bayar tambang taxi , cuma order dan tunggu kat rumah.Dapatkan semua code membeli belah  untuk lebih jimat lagi.. Selamat membeli belah!!!



sekian..

Post a comment

5 Comments

  1. yg bakal dpt gaji mmg suka laa nk bershopping ni nnt

    ReplyDelete
  2. Suka gak window shopping time Black Friday & pernah beli henbeg masa Black Friday.. berbaloi..hihii

    ReplyDelete
  3. KALAU DUIT BANYAK SERONOKNYA SHOPING

    ReplyDelete
  4. entri meminta suruh shopping lagi la ni.. hahahahah~

    ReplyDelete
  5. Hahaha...memang best bila shopping online. Kadang-kadang lebih murah dari kedai pun. https://iprice.my/ Website ini pun best. Diorang boleh bandingkan harga dari beberapa kedai dan ada kupon-kupon lagi. Banyak lagi boleh jimat.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)