CARA CHECK KEHAMILAN GUNA UBAT GIGI

Assalamualaikum..



CARA CHECK KEHAMILAN GUNA UBAT GIGI Tahniah untuk semua ibu -ibu yang disahkan hamil.Mesti dah tak sabar-sabar nak menimang cahaya mata.Semoga semuanya dipermudahkan.

Yang belum hamil jangan risau.. mungkin sekarang belum masanya..Jangan stress2 ok.

Baru-baru ni tersebar satu cara untuk test kehamilan dengan menggunakan ubat gigi.Sebelum ni pun ada yang kata boleh check kehamilan guna soda bikarbonat.

Saya pun tak pasti boleh guna pakai ke cara tu.

Dan kali ni ada yang kongsikan cara guna ubat gigi pulak untuk check kehamilan..

Caranya ialah dengan titiskan air kencing ke dalam  ubat gigi.




Mula-mula picit la ubat gigi dalam satu bekas kecil .kemudian masuk kan  kira-kira  2ml air kencing ke dalam ubat gigitu..

kacau dan perhatikan perubahan yang berlaku pada ubat gigi.

Jika warna nya berubah dari putih kepada sedikit kebiruan itu bermakna wanita tersebut hamil.Ubat gigi juga akan berbuih dan mengelembung

Tapi jika warna ubat gigi tidak berubah, , wanita tersebut tidak hamil.


Boleh la cuba kalau tak sempat nak beli Pregnancy test..

Tapi menurut pakar ginekologis Dr Alex Eskander dalam kenyataan nya di  The Independent.com ,  belum ada kajian yang membuktikan cara ini boleh membuktikan sama ada wanita tersebut hamil atau pun tidak.

Korang nak cuba pun tak pe..tak rugi..Kalau untuk suka-suka.heheh..Tapi kalau yakin hamil pergilah ke klinik untuk lebih kepastian dan khidmat nasihat.


selamat mencuba..


sekian..



Previous
Next Post »

6 komen disini

Click here for komen disini
Cik Puan Ena
admin
2 November 2017 at 17:14 ×

Ubat gigi byk manfaatnya..tp xpenah plak dgr boleh cek kehamilan.

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
2 November 2017 at 17:17 ×

Oh baru tau ubat gigi pun boleh check hamil... nice experiment ni...

Reply
avatar
2 November 2017 at 19:38 ×

ni pertama kali dgr ubat gigi boleh check kehamilan

Reply
avatar
Mrs Pip
admin
3 November 2017 at 04:18 ×

boleh la buat cuba cuba, tapi apapun, better lah pergi klinik utk kepastian :))
mrs pip dtg melawat ...

Reply
avatar
3 November 2017 at 16:25 ×

tak penah dgr lg cara nih, tp mungkin tak mustahil kot

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment