BACA DAN DENGAR SURAH INI BERULANGKALI UNTUK HILANGKAN SAKIT GIGI

Assalamualaikum
BACA DAN DENGAR DOA INI BERULANGKALI UNTUK HILANGKAN SAKIT GIGI Ada orang kata sakit gigi adalah sakit yang paling sakit selain sakit nak bersalin.sebagi wanita yang pernah merasai pengalaman bersalin dan pernah juga mengalami sakit gigi saya bersetuju dengan kenyataan tersebut.

Sakit gigi ni ada macam-macam jenis./Ada yang sakit disebabkan sakit gusi.Bahagian gusinya membengkak kerana ada gigi baru yang nak tumbuh.

Selain tu sakit gigi juga disebabkan gigi berlubang hingga menjejaskan bahagian akar gigi.kebiasaan nya jika ada gigi berlubang adalah lebih baik jika kita dapatkan terus rawatan klinik.Biasanya gigi yang berlubang akan di cabut.

Gigi yang rosak teruk tidak boleh dibiarkan kerana ianya akan membuatkan kita sukar untuk mengunyah makanan.Kesakitan nya juga akan kerap berulang  .

Sakit gigi juga boleh menyebabkan kita sakit kepala.Kerana itu  jangan pandang ringan dengan masalah gigi .

Petua hilangkan sakit gigi


Ada beberapa cara dan petua sakt gigi yang boleh kita cuba.Boleh baca di sini ; 4 cara mudah hilangkan sakit gigi.


Doa sakit Gigi

Dalam Al-quran ada satu surah yang dijelaskan mampu menghilangkan sakit gigi Iaitu surah Al- Hasyr ayat 21-24.  Ayat ini juga dikenali sebagai ayat penyembuh.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.


(21). لَوْ أَنْزَلْنَا هَٰذَا الْقُرْآنَ عَلَىٰ جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ ۚوَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
Kalau sekiranya Kami menurunkan Al Qur'an ini kepada sebuah gunung, pasti kamu akan melihatnya tunduk terpecah belah disebabkan takut kepada Allah. Dan perumpamaan-perumpamaan itu Kami buat untuk manusia supaya mereka berfikir.


(22). هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖعَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ ۖهُوَ الرَّحْمَٰنُ الرَّحِيمُ
Dia-lah Allah Yang tiada Tuhan (yang berhak disembah) selain Dia, Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, Dia-lah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.


(23). هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚسُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
Dia-lah Allah Yang tiada Tuhan (yang berhak disembah) selain Dia, Raja, Yang Maha Suci, Yang Maha Sejahtera, Yang Mengaruniakan keamanan, Yang Maha Memelihara, Yang Maha Perkasa, Yang Maha Kuasa, Yang Memiliki segala keagungan, Maha Suci, Allah dari apa yang mereka persekutukan.


(24). هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ ۖلَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ ۚيُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖوَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
Dia-lah Allah Yang Menciptakan, Yang Mengadakan, Yang Membentuk Rupa, Yang Mempunyai Nama-Nama Yang Paling baik. Bertasbih kepada-Nya apa yang ada di langit dan di bumi. Dan Dia-lah Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.
Sumber terjemahan : Sultonimubin

cara mudah Hilangkan sakit gigi 


Doa sakit gigi ini  hendak lah dibaca berulang kali dan didengari dengan khusuk , jelas dengan maksudnya. Surah ini sebaiknya di baca setiap hari, pagi, petang atau pun malam.

walaupun kita sudah sembuh dari sakit gigi dengan membaca surah ini  pastikan gigi yang rosak dibuang tau.Untuk membuangnya jangan takut ke klinik gigi.

sekian..
Post a comment

1 Comments

  1. Alhamdulillah belum pernah sakit gigi DR. Ngilu gigi adalah....
    Tulah selalu dengar org ckp, kalau sakit gigi dengar org ketuk dinding pun rasa nak marah

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)