Skip to main content

SASSY.COM.MY - THE BEST ONLINE GIFT AND LIFESTYLE STORE

Assalamualaikum..

Hi Semua..



SASSY.COM.MY - THE BEST ONLINE GIFT AND LIFESTYLE STORE Ingat lagi tak tentang entry saya minggu lepas tentang Black and White Collection dari Sassy.com.my  ?

Saya rasa mesti dah ada kawan-kawan saya ni yang dah melayari laman web sassy.com.my memandang saya dah perkatakan tentang sassy.com.my sejak minggu lepas lagi.

Baca sini jika nak tahu tentang Black and White Collection yang Super Cool



Bagi yang baru baca post ni dan masih tak faham lagi apa benda la sassy.com.my ni saya akan cerita kan lebih lengkap tentang sassy.com.my dimana Sassy ialah Syarikat di bawah MPH Group Malaysia Sdn Bhd iaitu menyediakan perkhidmatan printing , mengedar dan menerbitkan  buku yang sangat popular di Malaysia dan Singapore

Sebelum ini kesemua produk sassy.com.my ini mudah untuk korang dapati disetiap cawangan MPH BOOK STORE tapi sekarang ni untuk meluaskan lagi pasaran nya sassy juga memilih untuk bergerak secara online sebagai Online gift and lifestyle store

Tujuan nya supaya lebih ramai lagi yang akan berpeluang memiliki koleksi sassy.com.my memandangkan ianya adalah produk yang berkualiti , tahan lama dan harga nya juga  affordable

Agak kecewa juga saya rasa bila sebelum ni ada stationery yang bukan dari sassy , yang saya beli cepat rosak, lembik dan boleh dikatakan tidak berkualiti.

Memang lah harga nya murah tapi bila kita dah bayar dah tentu benda-benda tersebut kita nak kan dalam keadaan baik dan ada kualiti

Sebab itu korang perlu pilih sassy.com.my sebagai online stationery store .


Sassy .com.my kini melancarkan beberapa colection baru yang bersesuaian dengan gaya hidup sekarang.

Apa yang menariknya alat tulis dan aksesori seperti Journal, notebook , badge holder , glass magnet dan banyak lagi didatangkan dalam style terkini,  dan ada klass.

Dibawah ini adalah koleksi lain yang turut ada di sassy.com.my..


Tropical Collection



Tropikal collection adalah gabungan warna-warna tropika yang terdiri dari warna hijau dengan diselitkan dengan warna-warna tropika lain seperti kuning dan diserikan lagi dengan gambar2 seperti pokok, flaminggo dan buah-buahan..

Colection ini sesuai untuk mereka yang ceria .Korang mesti nampak grand bila berjalan sambil membawa journal dari Tropical Collection ini.




Neon Collection 



Neon collection adalah pilihan kedua saya waktu saya mula-mula nak dapatkan stationery set sassy.com.my ni. Oleh sebab -sebab tertentu saya pilih collection lain. yang membuatkan saya nak meilih Neon Collection ialah kerana warna nya dan design nya yang nampak ringkas memandangkan saya ni ringkas saja orang nya.

Tapi bila saya amati neon Collection lebih sesuai untuk mereka2 yang muda mudi atau pun yang suka kan warna-warna ceria.

collection ini juga pilihan nya terhad dan mungkin korang kena berebut untuk dapatkan nya.hahahha..



Black And White Collection




Bagi saya ini colection terbaik dari sassy.com.my Bukan saja item yang disediakan banyak pilihan tapi design nya juga terbaik bagi saya. Warna-warna gold, white and black tak boleh buat mata kita jemu dari melihatnya.,

Untuk golongan bekerjaya dan nak nampak trendy black and white collection paling sesuai untuk korang.

Ada items2 dalam koleksi ni juga sesuai untuk kegunaan company korang.Nanti korang boleh tengok di laman web sassy.


Lemon Series Collection



Dalam lemon Series Collection korang boleh pilih planner yang sangat cantik dan Journal yang menarik bahagian depan nya.Pencil case juga nampak lucu dan kalau korang suka kan perhatian , lemon series sesuai untuk korang.

Mesti banyak mata yang memandang bila korang berjalan sambil membawa planner yang cantik dan pencil case yang comel.


Voucher Code untuk pelanggan-pelanggan sassy.com.my


Macam mana??Menarik bukan??Itu hanya sebahagian sahaja produk yang terdapat di Sassy.com.my kerana terdapat lebih banyak lagi produk  untuk korang dapatkan seperti mug, bag dan banyak lagi stationary lain.

Terdapat juga collection-collection lain untuk korang pilih.

Menghargai setiap pelanggan nya Sassy sebagai stationery Malaysia kini menawarkan penghantaran percuma untuk korang jika korang membeli melebihi RM80.

Korang juga boleh menggunakan Code voucher : DIANA30  untuk diskaun 30% ..Code Voucher boleh digunakan sebelum 31 oktober ini.Code voucher ni tidak sah pada tarikh 9-13 oktober.. So jangan lepas kan peluang ini. Lawat website sassy.com.my sekarang.

sekian..

Comments

  1. comelnya gift,alahaiii..kita nak terjah jugaklah nanti

    ReplyDelete
  2. wah..macam best je..unik design2 dia..paling feveret yg gold, white and black tu..nmpk eksklusif...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …