RESEPI SUP MISO MENGGUNAKAN MISO PASTE - MEMASAK JADI MUDAH DAN CEPAT

Assalamualaikum..

Hi semua...



RESEPI SUP MISO MENGGUNAKAN MISO PASTE - MEMASAK JADI MUDAH DAN CEPAT Saya dan anak-anak jarang sekali makan makanan Jepun .Pertama nya sebab tak de restoran makanan jepun yang dekat dengan rumah. Semuanya jauh2 dan kebanyakan nya ada dalam mall dan banyak restoran makanan Jepun tidak halal disini..

So nak masuk tu memang was-was la.Tengok ada tanda halal dan ada orang islam yang masuk baru berani masuk makan.

Sebab yang kedua ialah suami tak makan makanan jepun. Anak-anak pun bukan semua makanan Jepun diaorang suka sebab kebanyakan  makanan jepun  ni ada sayur dan anak-anak saya takut sungguh tengok sayur.Hahahah

Tapi anak-anak saya ni kalau nama-nama makanan jepun ni memang diaorang tahu sebab diaorang ni kaki anime Japan. Macam ibu diaorang jugak la.Hari-hari tengok drama Korea sampai semua nama makanan Korea ibu tau..hahahaha.

RESEPI SUP MISO MENGGUNAKAN MISO PASTE - MEMASAK JADI MUDAH DAN CEPAT






Baru-baru ni saya berpeluang menyediakan Sup Miso menggunakan paste segera  .  Lagi la mudah nak menyediakan nya. Tak payah susah2 dah..

Selalunya kalau makan sup miso ni saya suka makan dengan Udon. Udon ni sejenis mee yang kenyal2 . Ada jual di pasaraya je ..

Tapi kali ni buat Sup Miso tak de Udon.Mana nak cari Udon kat Kedai depan rumah ni.Mee kuning ada la..hahahah.

Jadi kita makan Sup Miso dengan nasi je.


Bahan Utama sup Miso ialah dashi, Untuk melengkap kan Sup Miso ada yang tambah sayuran dan makanan laut. Tapi bagi yang suka Sup Miso ang ringkas cukup kalau di tambah tauhu.


Dengan Miso paste Halal korang tak payah dah nak susah2 memasak sup miso sebab korang cuma tambah air dan bahan lain yang korang suka..Mudah..kan??


RESEPI SUP MISO MENGGUNAKAN MISO PASTE - MEMASAK JADI MUDAH DAN CEPAT

Berikut adalah step menyediakan sup miso yang ringkas menggunakan Miso Paste.

1- Didihkan 300ml air
2-  masuk kan sayuran atau makanan laut yang korang suka.
3- kemudian masuk kan Miso paste.
4- Setelah mendidih boleh dihidangkan.




Dengan Miso Paste ni korang boleh makan sup Miso yang sedap , cepat dan ringkas. Miso paste ni korang boleh dapatkan di Facebook Frozen Takoyaki. Kalau tak tahu masak nanti diaorang akan ajarkan cemana nak masak dia..

Korang yang memang suka makanan jepun tak perlu lagi nak makan diluar dan was-was restoran makanan jepun  halal ke tidak sebab Frozen takoyaki ni menyediakan bahan asas untuk korang menyediakan makanan jepun kegemaran korang.


Selain miso paste Frozen Takoyaki juga ada menjual tepung segera takoyaki, Penggemar Takoyaki boleh dapat makan takoyaki puas2 la lepas ni.Selain tu Frozen Takoyaki juga ada menjual  aonori seawed,bonito flakes , takoyaki sauce dan banyak lagi..

Penghantaran melalui pos laju ke seluruh Malaysia.

Berminat boleh Frozen Takoyaki:

Facebook: Frozen Takoyaki
whatsapp : 012-689 4317
Blog: ourkizuna.blogspot.com




sekian..
Previous
Next Post »

5 komen disini

Click here for komen disini
paridah
admin
3 October 2017 at 16:55 ×

MUDAH N CPT CARA MASAK MSTI RAMAI YG SUKA

Reply
avatar
nia
admin
3 October 2017 at 23:38 ×

boleh cuba ni.sy pun suka juga makanan jepun

Reply
avatar
4 October 2017 at 08:52 ×

skrg semua dh ada yg segera.... kalau dh tak tau nk msk apa... ok jgk sesekali msk sup miso nih

Reply
avatar
4 October 2017 at 11:48 ×

aida x pernah merasa sup miso.
nowadays, byk dah dipermudahkan.
nak atau x nak jer masak kat umah ekk, diana :)
in shaa Allah.

Reply
avatar
6 October 2017 at 01:20 ×

sedap ni. nak masak pun senang.

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment