Skip to main content

JUTAWAN ONLINE BERMULA DARI KAEDAH INI

Assalamualaikum 

dan Hai kepada semua pembaca Dianarashid.com

Ebooktermurah.com.my adalah sebuah organisasi yang cuba melatih usahawan atau individu asas perniagaan on line dengan pembinaan web ecommerce dan pemasaran digital sejak Ogos 2016.

Setakat ini kelas off line serata Malaysia telah berjaya melatih hampir 250 orang perserta dari pelbagai golongan. 

Pernah kami mengadakan kelas di masjid, surau dan golongan Ibu tunggal & anak-anak yatim. 

Pihak kami tidak dibiayai oleh mana-mana badan kerajaan atau Grant kerajaan MDEC, SKMM,MARA atau yang lain. 

Tapi pembiayaan sendiri oleh Pengasas Rustam RizalmanBinGhazalli di bawah kelolaan syarikat Link and Build Business (1486090U).

Pihak kami telah dijemput oleh TV Alhijrah Okt 2016 , Apr 2017 Astro 502 BERNAMA dan terbaru Astro Oasis Bismillah Adduha 22 Sept 2017 untuk menerangkan apa yang kami tawarkan dalam dunia digital. 

Objektif kami adalah untuk melahirkan ramai usahawan digital dengan kos yang amat rendah.

Kini kami melancarkan kelas secara online 24/7 setiap hari selama 3 jam dengan serendah RM100 , RM190 dan Gold Pakej RM 350. 


Kami sertakan Silde Kelas untuk rujukan selepas kelas, Slide ada sama dengan apa yang anda belajar dalam kelas Online. Juga Sijil kepada peserta. 

Ebook juga di beri percuma mengikut Pakej yang di langgan. Selepas kelas peserta diberi login dan password Trial hosting /Cpanel. 

Anda boleh berlatih download web ecommerce untuk anda lebih memahami secara pratikal.

  

Layari Preview Video kami ada 9 modul berasingan iaitu dari teori hingga pratikal:




Konsep Web Ecommerce


Ini yang di tekan konsep dalam kelas  Off line atau On line : Web Vs Social Media

1.       Kami menekankan perlu ada web sebab web ecommerce adalah lebih systemmatik atau teratur dalam urusan jual beli. Tidak perlu PM PM sperti dalam FB atau social media lain

2.       Sehebatnya Fan Page anda ia adalah milik FB atau Twitter sebab mereka boleh blok dan delete akaun anda. .com atau .com.my/my atau lain domain adalah hak milik anda 100%. Tiada siapa yang boleh memliki tanpa kebenaran anda.

3.       Mulakan perniagaan digital dengan web dan pemasaran dengan Social Media.

4.       Kami juga menekan MYIPO iaitu Trademark produk usahawan. Kebanyakan yang hadir ti dak tahu betapa pentingnya TradeMark iaitu © ™

5.       Kami menekankan 90% Pemasaran dan 10% pembinaan web melaui vendor yang murah dan sedia membantu. Tidak perlu programming skill dan semuanya mudah dan murah

Apa yang akan anda pelajari?


1. Teknik asas web ecommerce
2. Pengendalian web secara menyeluruh cpanel dan bagaimana meningkatkan web trafik
3. Teknik pemasaran Google Adwords dan social media secara advertorial

Semenjak di iklankan di Blog, Google Adword dan TV show peserta dari bulan Ogos- Sept 2017 adalah kebanyakan dari Sarawak, Sabah, Semenanjung , Brunei dan Singapura.

Ada rakyat Malaysia yang berada di luar Negara seperti USA, KOREA, JEPUN, ENGLAND dan SWEDEN juga belajar secara online dengan kami. 

Dibawah statistic bulan Ogos –Sept 2017.



Kelas On Line kami di mana sahaja anda boleh langgan tanpa had (3Jam) dan Kelas dalam Bahasa Malaysia. 

Ada permintaan dalam Bahasa Inggeris dan pihak kami sedang berunding dengan pihak media Internet di Singapura dan Amerika. 

Mereka adalah syarikat pakar dalam web, internet dan digital marketing.

Mengapa anda perlu ragu dengan naiga on line? Ini peluang untuk berlajar berubah kearah yang lebih maju.

Manjasueri adalah salah seorang peserta kami yang mulakan dengan Zero pengetahuan web sekarang mampu tersenyum sebab jualan baik dan sistematik. Layari web kami dan anda boleh lihat logo Manjasueri sebagai testimonial kami. 

Klik photo di bawah dan ramai lagi telah kami melatih peserta sehingga berjaya bina web dan berjual beli dengan pelanggan>>



Kelas OFFLINE di Bandar Baru Bangi, Selangor Ogos 2016.


Jika and berminat menambah ilmu web dan boleh langgan di dalam web kami https://ebooktermurah.com.my atau Whatsapp Hotline +60123206127

1.       Lepas kelas boleh Tanya
2.       Lepas kelas boleh refer slide yang diberi tanpa had.

Semoga usaha kami dapat membimbing usahawan Malaysia dan Muslim seluruh dunia.
Terima kasih dan anda layak menjadi usahawan on line pada bila-bila masa sahaja.

Admin
Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia.


Comments

  1. KENA CARI ILMU DULU SEBELUM MULA BISNIS ONLINE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Saya ajar ilmu web dan baru niaga dgn produk yang focus. Ada peserta yang tak tau web sekarang ni boleh tengok dalam testimonial kami..
      https://ebooktermurah.com.my/index.php?route=information/information&information_id=8
      Wkatu nak buat video kelas dengan Jepun. Dia orang uji knowledge saya sebelum berkerjasama dengan big webinar dari Jepun. V-Cube asal Jepun webinar utk Honda Mithsubhsi Panasonic dan di Malaysia Air Asia.
      Bukan senang Jepun nak terima berkerjasama dan sysrat ketat. Akhirnya Jepun yakin dan jadilah video on line kami

      Delete
    2. Opss lupa kenalkan diri saya pengasas Rustam Rizalman Ghazalli https://ebooktermurah.com.my wasala,

      Delete
  2. Sangat menarik..

    Inilah peluang terbaik

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …