Skip to main content

JANGAN TERLEPAS JUALAN ONLINE TERBESAR - MYCYBERSALE

Assalamualaikum...

Hi semua...



Korang dah ready  ke untuk MYCYBERSALE yang akan berlangsung dari  9 Oct - 13 Oct ni?

Memang setiap tahun jualan online terbesar ni sentiasa mendapat perhatian peminat-peminat jenama besar dari barangan kecantikan , makanan, fesyen semuanya akan turut sama dalam MYCYBERSALE . Ini tahun ke 4 MDEC organized jualan online ni tau.

So tahun ni jangan terlepas pulak... Sejak seminggu lepas pun saya dah war-war kan tentang MYCYBERSALE ..dan ini lah hari nya..YEAYYY!!!!!

Bagi yang baru tahu tentang MYCYBERSALE mesti nak tahu apa benda la yang korang boleh beli sempena MYCYBERSALE ni.?

Salah satu yang korang boleh dapat kan ialah produk B.liv ni.. Bagus tau produk ni.Jom saya cerita sikit tentang produk  B,liv.



Sempena dengan MYCYBERSALE saya terima kotak kuning misteri ni . Dalam dia ada set produk b.liv yang terdiri dari pada Oxygenating Mask , Moisturizing Toner, Moisturising Cleansing gel, moisturising Booster, dan blackheads Sebum Gel.

Yang best nya setiap item ni ada nama istimewa dia sendiri tau..

1- O2 Bubbly Bright -  Oxygenating Mask

Gunanya sebagai mask pada wajah kita. Tapi ianya dalam bentuk krim.Lepas bilas memang dapat rasa wajah jadi lembut dan berseri..Saya memang suka mask ni. Ianya berasaskan tepung beras tau..Korang wajib dapat kan Mask O2 Bubbly Brigt ni..


2- Refresh Me - Moisturizing Toner

saya memang suka toner yang spray gini..senang..kan?? Moisturizing Toner ni guna nya cuma 2-3 kali sehari.Fungsinya untuk melembab kan kulit wajah yang kering dan kusam .

Saya banyak baca review tentang Moisturizing Toner ni yang rata2 nya suka dan puas hati dengan hasil nya.

Bahan utamanya ialah ekstrak Lily Putih yang berfungsi untuk  mengekalkan tahap kelembapan optimum. kalau ada luka2 jerawat sangat sesyuai pakai  Refresh Me ini...


3- Drench Me - Moisturising Cleansing gel

Bahan utama untuk  Moisturising Cleansing gel ni ialah rumpai laut.Saya memang tak pernah pulak pakai Cleansing gel yang berasaskan rumpai laut.

Bila pertama kali pakai memang best sangat...dia membersih jauh kedalam kulit kita ni.Nampak kulit berseri2 dan kalau diamalkan selalu boleh mencerahkan kulit wajah.

selain tu juga terdapat  asid amino dan mineral yang tidak hanya mengekalkan kelembapan tetapi juga membantu fungsi regenerasi kulit. *

Ekstrak teh hijau (anti-pengoksidaan) juga ada terkandung dalam nya
yang berfungsi  untuk memintas radikal bebas dan menangkal tanda-tanda penuaan. Ia juga mempunyai sifat pelembab dan menenangkan

4- Sub merge me - Moisturising Booster

Masa saya buka botol Moisturising Booster ni saya bau macam strawberry..Oh..rupanya memang ada kandungan strawberry dalam Moisturising Booster ni..

Fungsi Moisturising Booster adalah untuk melambatkan penuaan dan dan mencerah kan kulit.
Gunakan 2-3 kali sehari untuk meningkatkan keupayaan pelembapan kulit dan pengekalan.

 Cara pemakaian nya..
1. Cuci muka anda dengan pembersih.

2. Pam 2-3 titis bersaiz kacang ke tapak tangan anda.

3. Perlahan-lahan memohon ke muka dan leher anda yang dibersihkan

dah siap..heheh


5- off  with those heads - Blackheads Sebum Gel

Gel yang sejuk dan ringan  ini mampu  menghapuskan bintik hitam dan whiteheads dengan mudah dalam hanya 14 hari * Ia menyimpan rembesan minyak yang berlebihan di bawah kawalan sambil mencegah kerengsaan dan jerawat. *

Kalau saya tak cantik juga lepas ni saya tak tahu la..hahahah



Jadi korang cepat dapat kan hari ni juga tau..MYCYBERSALE ni 5 hari  je.Masa ni la kalau nak dapatkan barangan  impian kita dengan harga murah.

Semua baranagn ada potongan harga tau..

Korang boleh lawat laman web mycybersale.my untuk lebih maklumat lanjut dan boleh tengok2 apa berkenan dan yang best nya siap ada lucky draw kalau korang spend rm50 keatas  dalam satu transaksi.


ok korang ..tak boleh nak tulis panjang2 sebab saya pun nak shopping jugak.. :)


sekian..


Comments

  1. geramlah tengok mycybersale ni...hadoiii

    ReplyDelete
  2. Dah angkat satu, diskaun70% dekat satu website tu hehe...memang jimat shopping time mycybersale ni

    ReplyDelete
  3. Teringin cuba B.Liv ni lepas baca... dah boleh dapat diskaun sempena MyCyberSale terus nak beli satu set

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…