Skip to main content

GUARDAY SOS FALL DETECTION DEVICE - PENGGERA KECEMASAN UNTUK MELINDUNGI ORANG TERSAYANG

Assalamualaikum...



GUARDAY SOS FALL DETECTION DEVICE  - PENGGERA KECEMASAN UNTUK MELINDUNGI ORANG TERSAYANG  Korang mesti dah baca post saya tentang website Ielder.my.bukan??Kali ni saya nak berkongsi satu produk yang sangat bagus untuk korang yang sibuk bekerja tapi dalam masa yang sama tak nak risau dengan keadaan ibu atau bapa di rumah

Memang agak risau juga bila kita tinggalkan ibu bapa kita dirumah walaupun dengan penjagaan dari pembantu rumah atau pengasuh yang kita bayar.


Guarday SOS Fall Detection Device ni adalah peranti pengesan kejatuhan atau bahaya yang boleh dipegang atau sangkut di leher .Bila dia dalam kesusahan , kesakitan atau dalam bahaya dia akan menekan peranti  tersebut.

Jadi kita di tempat kerja akan dapat pesanan melalui telefon bimbit kita bila orang tua kita menekan Guarday SOS Fall Detection Device ni..

Menarik kan??Saya akan menceritakan tentang produk ni dengan lebih lanjut lagi dalam post ini..



Guarday SOS Fall Detection Device

 Fall Detection Device ni kecil je .Ianya hanya berukuran  61mm x 42mm x 16mm . mudah digengam dan tak berat. Sesuai kalau digantung di leher . Beratnya hanya 35g.

Bukan saja boleh digunakan oleh orang-orang tua malah untuk kanak-kanak pun boleh.

Contohnya kalau kita risau anak kita dalam bahaya di mana2 kita bagi je dia guna peranti ni.

Untuk penggunaan nya yang lebih jelas korang boleh tonton video di bawah ni..




Jika orang yang memakai peranti ini didalam bahaya atau berasa tidak sihat/terjatuh dan memerlukan bantuan tekan SOS selama 3 saat.

Kemudian kita akan mendapat sms di telefon pintar kita disertakan dengan link location peranti tersebut .

Kita juga akan terus disambungkan ke peranti ni dan bercakap terus macam guna phone.

Fall Detection/ Auto Fall Alert

Kalau peranti ni jatuh, dan kemudian tiada gerakan selama 10 saat  peranti ni juga  akan mengesan dan menghantar pesanan melalui sms kita di tempat kerja atau dimana saja.

Bateri peranti ni juga boleh tahan selama 15 hari.So tak payah risau kalau nak tinggal mak ayah tu lama. Mana lah tahu kalau kena  out station 3- 4 hari..Tak jadi masalah .

kalau mak ayah nak mandi pun tak payah buka.pakai je.Tak kan rosak kalau kena air.

Selain boleh disangkut dileher boleh juga sangkut pada beg, atau tali pinggang.Jangan letak dalam poket .

Mudah saja penggunaan nya.kan??

Jadi memang bagus sangat produk ni untuk keselamatan keluarga kita.Sangat sesuai untuk kegunaan warga tua, kanak-kanak dan OKU.





 Kalau korang nak dapatkannya boleh klik di sini.   Guarday SOS Fall Detection Device  .Disini lengkap penerangan tentang penggunaan peranti ni dan cara mengaktifkan nya.

Boleh contact no ni untuk pertanyaan: Telephone: +6012-2288 472

Sekian..



Comments

  1. Selamat hari isnin sis Diana

    Semoga urusan kita minggu ni Allah permudahkan semuanya

    Amin

    ReplyDelete
  2. bagus juga benda ni..xd la besar sgt

    ReplyDelete
  3. Bagus Ada ni jadinya confident sikit nak tinggalkan anak atau org tua Di rumah kan

    ReplyDelete
  4. Wahh..... semakin bagus teknologi sekarang ni...Sedia maklum anak anak semakin sebok, tapi pada masa yang sama boleh bagi perhatian pada ibu bapa yg dah tua

    ReplyDelete
  5. Salam singgah. Awak dijemput join GA saya! Banyak hadiah nak bagi ni ;)

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …