Skip to main content

BARU BERUSIA 19 DAN BELUM MEMILIKI LESEN MEMANDU HAQIEM RUSLI DAH PAKAI KERETA MEWAH

Assalamualaikum..

Korang ingat lagi tak apa kereta pertama korang?

Mesti lah ingat..kan??Kebanyakan dari kita akan memilih kereta yang kita minati sebagai kereta pertama terutamanya bila kita masih bujang dan belum bekeluarga.

Berbeza bila dah berkahwin dan ada anak-anak kita akan memilih kereta yang lebih sesuai dan bukan hanya disebabkan gaya semata-mata.






Bagi penyanyi muda Haqiem Rusli penat lelahnya sejak mula bergelar artis akhirnya dapatlah Haqiem memiliki sebuah kereta idaman.



Mitsubhishi -  Lancer  GTE




-Keselesaan yang tiada tandingan
-Headlamps Auto dan Wipers
-Ruang Kargo
-Dashboard Sporty
-Display LCD Multi-information Display
-Roda Pemandu dengan Kawalan Audio dan Cruise
-Magnesium Paddle Shifters
-Air Conditioner Automatik
-Beg Udara SRS Dual-tahap
-Airbag Lutut
-ABS dengan EBD
-Seatbelts dengan Pre-tensioners dan Force Limiters
-RISE body

Harga Pasaran:  RM119,406.03





Haqiem yang kini baru berusia 19 tahun , berkata awalnya kereta tersebut berwarna kelabu.Kemudian dia memilih untuk "wrap" kereta dengan warna tona mati yang lebih sesuai untuk dirinya.

Memang ramai sekarang ni yang memilih untuk wrap kereta berbanding mengecat nya. Ada banyak kelebihan wrap kereta ni.Salah satunya ialah ianya menjimat kan masa.

Biasanya kalau hantar cat kereta ambil masa hampir seminggu. Tapi kalau wrap je ambil masa hanya 2-3 hari saja.

Kos nya juga lebih murah berbanding kos mengecat.

Tahniah untuk Haqiem Rusli. Tapi lepas ni kena la dapatkan lesen memandu dulu ye.Haqiem memaklum kan dia masih belum memiliki lesen memandu.

Lepas ni mungkin giliran Ismail Izzani pulak yang memiliki kereta mewah.

sekian..

Comments

  1. Tengok pada kereta jugak....kadang tak cantik kalau warna matte mcm ni. Orang mudakan, mmg sesuailah kot dgn citarasa muda.
    Lumayan ye pendapatan artis. Haqiem Rusli ni rasanya tak delah terkenal mana pun...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …