Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2017

KAJI SELIDIK MEMBUKTIKAN KANAK-KANAK YANG MENGHISAP JARI TERHINDAR DARI ALAHAN

 KAJI SELIDIK MEMBUKTIKAN KANAK-KANAK YANG MENGHISAP JARI TERHINDAR DARI ALAHAN Ramai ibu bapa yang berasa risau apabila melihat anak menghisap jari. Berbagai keburukan menghisap jari yang kita semua sedia maklum  hinggakan tabiat menghisap jari ini dianggap seperti musuh pada kanak-kanak

Antara kesan buruk yang sering diperkatakan tentang tabiat menghisap jari ialah , rahang atas kanak-kanak akan ke depan dan akan mempengaruhi struktur gigi kanak-kanak.Ianya bukan lah mitos dan kajian perubatan membuktikan ianya adalah benar.

So korang yang ada anak-anak kerap menghisap ibu jari tu perlu lah lakukan sesuatu.

Tapi menurut kajian terbaru ,kanak-kanak yang menghisap ibu jari juga adalah kanak-kanak yang terhindar dari masalah alahan.

Kajian yang dilakukan pada 2016 membuktikan menghisap ibu jari memberi kesan baik pada kesihatan anak-anak.





Dr. Robert Hancox, dari University of Otago  juga menegaskan walaupun tabiat ini memberi kesan baik pada kesihatan anak namun beliau tidak menggalak …

PERKAHWINAN DIBATALKAN .HANS ISAC MOHON MAAF

Assalamualaikum..




Ramai yang bersimpati dan memberi kata-kata semangat pada Dato Hans Isac dilaman instagram nya selepas dia memuat naik status mengatakan perkahwinannya bersama Gabriel  dibatalkan .

Hans dan Gabriel melangsungkan pertunangan pada february lalu dengan susualan kontroversi melibatkan tunang nya.

Dalam masa yang saya terdapat beberapa komen yang bersetuju dengan tindakan Hans membatalkan perkahwinan kerana yakin Gabriel bukan lah wanita yang baik untuk Hans.

Berita tersebut turut membuatkan peminat-peminat nya terkejut dan namun ada juga yang dari awal dapat menduga perkahwinan pasangan ini tidak mungkin berlaku.

Dalam kenyataan Hans yang disiarkan di laman instagramnya tengahari tadi dia turut meminta maf kepada pihak media , keluarga dan rakan-rakan yang sentiasa memberi siokongan kepadanya.

Kesian Hans Isac ni..kan??





Bercinta dengan artis pun tak jadi, bercinta dengan ratu cantikpun tak kemana.Mungkin belum masanya untuk Hans Berumah tangga..Atau Hans kena pilih wan…

GUARDAY SOS FALL DETECTION DEVICE - PENGGERA KECEMASAN UNTUK MELINDUNGI ORANG TERSAYANG

Assalamualaikum...



GUARDAY SOS FALL DETECTION DEVICE  - PENGGERA KECEMASAN UNTUK MELINDUNGI ORANG TERSAYANG  Korang mesti dah baca post saya tentang website Ielder.my.bukan??Kali ni saya nak berkongsi satu produk yang sangat bagus untuk korang yang sibuk bekerja tapi dalam masa yang sama tak nak risau dengan keadaan ibu atau bapa di rumah

Memang agak risau juga bila kita tinggalkan ibu bapa kita dirumah walaupun dengan penjagaan dari pembantu rumah atau pengasuh yang kita bayar.


Guarday SOS Fall Detection Device ni adalahperanti pengesan kejatuhan atau bahaya yang boleh dipegang atau sangkut di leher .Bila dia dalam kesusahan , kesakitan atau dalam bahaya dia akan menekan peranti  tersebut.

Jadi kita di tempat kerja akan dapat pesanan melalui telefon bimbit kita bila orang tua kita menekan Guarday SOS Fall Detection Device ni..

Menarik kan??Saya akan menceritakan tentang produk ni dengan lebih lanjut lagi dalam post ini..



Guarday SOS Fall Detection Device  Fall Detection Device ni keci…

KONSERT GEGAR VAGANZA 2017 MINGGU PERTAMA

Assalamualaikum..



KONSERT GEGAR VAGANZA 2017 MINGGU PERTAMA Konsert Gegar Vaganza 2017 kembali lagi dengan menampilkan  penyanyi hebat dan berpengalaman.  Minggu pertama konsert Gegar Vaganza 2017 membariskan 12 peserta dari malaysia termasuk Singapura dan Indonesia.,Itu lah kelainan yang dibawakan oleh Gegar Vaganza kali ini

Untuk musim ini Nabil dan Jihan Musa masih lagi di pilih sebagai pengacara. Nampak cantik Jihan Malam ni mungkin sebab terpancar seri ibu mengandung. Lagu pembukaan diaorang ialah lagu dangdut.Vokal diaorang macam biasa masih kelautttt..Hahah






Untuk persembahan pembukaan menampilkan Ayai Ilusi ,Siti Nurdiana dan Azharini yang juga adalah juara Gegar Vaganza musim 1,2 dan 3 menyampaikan lagu samba.Juara2 ini juga diberi penghargaan dengan memperkenalkan barisan peserta untuk minggu ni..

Memang Meriah betul Konsert minggu pertama ni.

Tambah pulak dengan kehadiran Dato Vida yang turut menyanyikan lagu popularnya I am Me bersama Mimi OneNationemcees.


Juri gegar Vaganz…

RESEPI SUP TULANG LEMBU PALING SEDAP DAN SENANG

Assalamualaikum..

RESEPI SUP TULANG LEMBU PALING SEDAP DAN SENANG Menu kita hari ni ialah Sup Tulang Lembu paling sedap dan senang. Memang senang je resepi saya ni tak payah banyak sangat bahannya.


Ramai yang tak suka kan sup daging yang rasanya terlalu berat sampai hilang rasa daging tu.betul tak?

Macam saya sendiri saya suka kan sup tulang yang rasanya ringan tak berempah tapi tetap sedap dan menyelerakan.

Sup tulang macam ni lebih syok kalau kita nak ratah. Misalnya ada Sup tulang gearbox yang selalu kita sedut guna straw tu,. Kalau terlalu berempah kita nak sedut pun rasa takut..pedih lubang hidung tau. Bahaya ..boleh tersedak.

Tapi kalau yang ringan macam ni memang syok la .Hahahah.

Kalau yang berempah kuat tu paling sesuai untuk buat bihun atau mee sup. Itu kalau mengikut citarasa dan selera saya la. Bagi yang suka Sup tulang atau sup gearbox yang ringan untuk ratah2 boleh la ikut resepi saya ni..

Ok..Jom kita tengok resepinya pulak macam mana..Tak susah pun..Untuk tulang nya sa…

REMAJA LELAKI USIA 17 LAHIRKAN BAYI LELAKI

REMAJA LELAKI USIA 17  LAHIRKAN BAYI  LELAKI Kalau sebut tentang kehamilan mesti lah ianya ,melibatkan kaum wanita.Tapi satu kejadian pelik yang mengemparkan penduduk setempat telah berlaku di Indonesia apa bila seorang lelaki melahirkan anak lelaki .

Kejdian berlaku di Grobongan , Jawa Tengah . Seorang ramaja melahirkan bayi lelaki secara pembedahan di sebuah hospital di Semarang.

Ganang Yudho Putra Yuri seorang remaja lelaki yang berusia 17 tahun.Dia anak ketiga dan masih bersekolah.


Bayi lelaki yang dikeluarkan dari perut ganang seberat  3 kilo ini sudah tidak bernyawa

Ganang sebenarnya lahir normal sejak kecil lagi.tapi memasuki usianya 7 tahun perut nya membesar. Setiap hari dia terpaksa berjalan dengan membawa perutnya yang membesar.





Namun perut yang membesar kembali ke keadaan asal ketika Ganang semakin dewasa.

Disebab kan keadaan nya itu ramai yang menganggap keadaan perutnya yang kembali membesar adalah perkara biasa.

Suatu hari ketika berada dirumah rakan nya , Jamal, Ganan…

BARU BERUSIA 19 DAN BELUM MEMILIKI LESEN MEMANDU HAQIEM RUSLI DAH PAKAI KERETA MEWAH

Assalamualaikum..

Korang ingat lagi tak apa kereta pertama korang?

Mesti lah ingat..kan??Kebanyakan dari kita akan memilih kereta yang kita minati sebagai kereta pertama terutamanya bila kita masih bujang dan belum bekeluarga.

Berbeza bila dah berkahwin dan ada anak-anak kita akan memilih kereta yang lebih sesuai dan bukan hanya disebabkan gaya semata-mata.






Bagi penyanyi muda Haqiem Rusli penat lelahnya sejak mula bergelar artis akhirnya dapatlah Haqiem memiliki sebuah kereta idaman.



Mitsubhishi -  Lancer  GTE


-Keselesaan yang tiada tandingan -Headlamps Auto dan Wipers -Ruang Kargo -Dashboard Sporty -Display LCD Multi-information Display -Roda Pemandu dengan Kawalan Audio dan Cruise -Magnesium Paddle Shifters -Air Conditioner Automatik -Beg Udara SRS Dual-tahap -Airbag Lutut -ABS dengan EBD -Seatbelts dengan Pre-tensioners dan Force Limiters -RISE body
Harga Pasaran:  RM119,406.03




Haqiem yang kini baru berusia 19 tahun , berkata awalnya kereta tersebut berwarna kelabu.Kemudian dia me…

"KENCING GIRLFRIEND PANDAI..." - ZAHIRAH MACWILSON DEDAH PERBUALAN NYA DENGAN KAMAL ADLI

Assalamualaikum..
Kemelut hubungan Kamal Adli, Zahirah Macwilson dan Emma Maembong masih belum selesai hingga kini.
Terbaru Zahirah memuat naik gambar perbualan nya dengan kamal Adli berhubung konflik yang terjadi antara mereka.



Zahirah dan Kamal sebelum ini bergandingan dalam drama  Duda Pujaan Dara yang mendapat sambutan hangat penonton.
Hubungan mereka dikatakan "ada sesuatu" apabila tiba-tiba sahaja nama Zahirah keluar dalam kenyataan Emma selepas wartawan bertanyakan status hubungan nya dengan Kamal Adli.
Berikut adalah apa yang diluahkan oleh Zahirah didalam laman instagram nya pagi ini..





Posting tersebut mendapat banyak maklum balas dari peminat Zahirah yang meminta beliau memadan post berkenaan kerana dikhuatiri mengeruhkan lagi keadaan.

Namun tak lama kemudian Zahirah menutup ruangan komen untuk semua pengikutnya.

Di harapkan kemelut hubungan mereka ada penyelesaian nya. Ramai yang mendoakan hubungan Emma dan Kamal berkekalan sampai bila-bila.


sekian..

IELDER.ASIA - MENJUAL PERALATAN SOKONGAN UNTUK WARGA TUA DAN ORANG KURANG UPAYA

Assalamualaikum..

Hai Semua...



IELDER.MY - MENJUAL PERALATAN SOKONGAN UNTUK WARGA TUA DAN ORANG KURANG UPAYA  Ada orang takut untuk jadi tua..Bila dah tua badan lemah tak berdaya.Ingatan pun dah tak kuat seperti waktu muda.Segalanya jadi sukar termasuk la menguruskan diri sendiri.

Tak boleh nak elak kita pasti akan jadi tua kecuali kita mati diusia muda.

Tapi sakit, lemah dan tak berdaya tu memang tak boleh nak elak sebenarnya,maklum je la bila dah sampai hujung-hujung usia segalanya jadi tak terduga.

Orang-orang tua kita, ibu bapa kita pun tak minta diri mereka sakit , terbaring dan hanya mengharap pada belas ikhsan anak-anak.

Kita sebagai anak kena bijak menguruskan mereka supaya aktiviti seharian berjalan lancar dan mereka pun selesa.

MENJUAL PERALATAN SOKONGAN  ORANG TUA DAN OKU https://ielder.asia ada  menjual barang-barang untuk keselesaan warga tua dan orang kurang upaya. Ada  lampin pakai buang  susu,, kerusi roda dan banyak lagi.

Produk-produk ini menjadikan hidup lebih mudah,…

NIAT NAK MELAMAR RUPANYA SI KEKASIH ADALAH MAKHLUK HALUS

Assalamualaikum..

Dekat2 dah hujung tahun ni banyak yang dah rancang majlis merisik, bertunang, dan berkahwin.. Melangkah ke satu lagi fasa kehidupan iaitu kehidupan berumahtangga .Nak mendirikan rumahtangga ni bukan nya mudah.

Selain dari persiapan majlis yang akan berlangsung pastikan kenal juga pasangan tu betul2.Kenali keluarga nya dan juga latar belakang nya.

Jangan setakat tengok dan jatuh cinta je..

Saya teringat satu kisah beberapa tahun lalu..

Kisah cinta  Suprapto pernah   menjadi viral beberapa tahun lalu apabila kekasih nya Sri Wahyuningsih sebenarnya dikatakan adalah makhluk halus



Hubungan cinta Suprapto dan kekasihnya bermula apabila mereka bertemu di Pasar Malam . Lama kelamaan cinta pun berputik diantara mereka.

Hubungan mereka turut diketahui kedua ibu bapa Suprapto malah sudah beberapa kali ibu nya berbual dengan Sri Wahyuningsih  melalui telefon .

Namun yang anehnya nombor telefon Sri Wahyuningsinh hanya boleh dihubungi oleh Suprapto sahaja. Dan nombor tersebut han…