Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2017

BLACK AND WHITE COLLECTION DARI SASSY.COM.MY YANG SUPER COOL

Assalamualaikum..

Hi semua...


BLACK AND WHITE COLLECTION DARI SASSY.COM.MY YANG SUPER COOL  Nampak ni??Sekali pandang terus jatuh cinta.. Yang Putih indah dipandang tapi yang hitam itu menawan...Lalala...
Seronok sangat bila apa yang diidam dah ada depan mata.Tahu tak nak dekat sebulan saya tunggu  Black And  White Collection dari Sassy.com.my ni..

Asalnya saya nak pilih  colour yang macam nampak feminin sikit.Colour pink ke, colour oren ke..Tapi scroll habis2 kat website Sassy  tu terus terpaut pada Black and White  colection ni.

Nampak matang la sikit warna ni. Tapi masa buat pesanan Sassy maklum kan Black and White  colection dah habis stock.Wah!!bila dengar macam tu lagi la kita rasa "aku nak juga colour ni.."...hahaha

Perangai perempuan..Yang tak boleh dapat tu jugak dia nak. So kita pun tahan kan je diri ni tunggu stock Black and White  colection ni masuk.

So kelmarin dah pun sampai kawan baru saya ni..

 Black and White  colection ni ada beberapa items yang memang bagi…

HILANGKAN TRAUMA PRODUK TIMBANG KILO DENGAN AMI SKINCARE

Assalamualaikum...



HILANGKAN TRAUMA PRODUK TIMBANG KILO DENGAN AMI SKINCARE Tahun ni tular cerita tentang prodok kecantikan  beracun sampai saya sendiri jadi risau bila baca di socmed ramai yang jadi mangsa produk-produk tak ada kelulusan KKM ni.

Peringatan juga untuk pengasas produk lain supaya menghasilkan produk yang selamat digunakan.. Ada pengguna yang memang terumpan dengan ayat "kulit licin dalam masa 5 hari.." tapi sebenarnya lebih ramai yang suka memilih produk yang merawat dengan berperingkat .

Tak kisah la produk tu lambat merawat yang penting dia tak memburuk kan lagi kulit wajah.Apa guna cantik cepat tapi membahayakan organ dalaman kita. Kan?

Menyedari tentang kerisauan dan trauma wanita-wanita yang menjadi mangsa produk beracun ini AMI SKINCARE kini tampil dengan menghasil kan set skincare untuk merawat kulit .

Saya dah cuba AMI Skincare ni dan nak berkongsi dengan korang apa yang membuatkan korang wajib dapatkan AMI SKINCARE sebagai pelindung kulit korang tu.

SUAMI NORA DANISH DAH SEBULAN TAK JUMPA ANAK

Assalamualaikum...



Sedih pulak bila baca luahan hati Suami Nora Danish , Nedim Nazri bila dia meluahkan rindu pada anak nya Dre yang sudah sebulan tak dapat dihubungi dan tak bertemu.



Kalau sebelum ni ramai yang suka menonton video gelagat Dre dan gambar-gambar di instagram Ned.

Tapi sejak akhir-akhir ni memang tak de lagi video dan gambar terkini yang dikongsi oleh Nedim.. Rupanya dah sebulan dia tak dapat berjumpa anak nya.



Menurut apa yang di tulis di instagram nya kali terakhir mereka berhubung adalah pada sebulan yang lepas melalui panggilan video.



Selepas dari itu semua komunikasi dengan anak nya itu terputus.

Dre kini dibawah penjagaan ibu kandungnya .

Semoga Dre baik-baik saja.. Orang kata duduk dengan ibu ni lagi bagus sebab ibu kan lebih tahu kemahuan anaknya.

Tapi saya rasa mungkin sebab Dre sekarang dah bersekolah..Tengok kat IG ibu dia , siap ada latihan taekwando. Sibuk agaknya.. Nanti-nanti mesti dapat jumpa..

Cume yang tak sedapnya sikap netizen dan pengikut instagra…

KALAU TAK BOLEH BANTU DENGAN WANG RINGGIT CUKUP LAH DENGAN MENDOAKAN YANG BAIK-BAIK

Assalamualaikum..




Orang kata nak jadi baik tak susah pun..Tolong binatang pun dah boleh dapat pahala. Baru niat je nak buat baik pun dah ada gamjaran pahala dari Nya.. Nampak tak betapa Allah sayang sangat kat kita ni.

BACA:3 CARA MUDAH RAIH SAHAM AKHIRAT
Baru-baru ni kes Tahfiz terbakar tu ramai juga selebriti dan orang ramai yang menghulurkan sedekah pada keluarga magsa di Pusat Tahfiz tu.

Rasanya sampai sekarang pun masih ada yang mengunjungi Pusat Tahfiz tersebut untuk menghulurkan bantuan.

Antara yang menghulurkan sumbangan ialah pelakon Aron Aziz..Dan hari ni saya baca di media sosial katanya Pelumba Basikal Azizul Hasni Awang juga turut menghulurkan sumbangan peribadi beliau.

Alhamdulillah..

Rakyat Malaysia memang sangat murah hati.

Walaupun ramai yang bukan bergaji besar tapi kalau bab sedekah ni saya memang rasa bersyukur jadi orang Malaysia.Betul tak?

Walaupun ada segelintir yang nya yang sudah la tak mahu menghulurkan bantuan, malah di cari pulak salah silap orang.



Orang su…

GAMBAR-GAMBAR SARA CLEVER GIRL YANG CANTIK DARI PERAK

Assalamualaikum...
Siapa peminat rancangan Clever Girl musim ke 2 mesti kenal dengan peserta yang mewakili negeri Perak ni. Gadis cantik yang dikenali sebagai Sara adalah salah seorang peserta Clever Girl yang masih bertahan hingga sekarang

Bagi peminat dan Penyokong Sara mereka menganggap gadis ini sebagai "beauty with brain" walaupun ada yang menuduh gadis ini "main tipu" hingga beliau masih kekal dalam rancangan Clever Girl musim ke 2 ini.
Gadis berusia 24 tahun ini tetap tenang walaupun dia diasak dengan soalan -soalan dan kata-kata  dari mereka yang tidak berpuas hati dengan nya apabila dia didakwa dapat soalan bocor.
Tapi mereka yang benar-benar mengenali Sara  sedia tahu gadis cantik ini memang sangat bijak dan menjadi kebanggan guru-guru serta rakan-rakan nya,.
Jom tengok gambar-gambar Sara , atau nama sebenarnya Sara Amelia Binti Muhammad Bernard .













Semoga Sara berjaya dalam Clever Girl Musim ke 2 ini dan dapat membanggakan rakyat Perak..

sekian..

3 TANDA GULA DALAM DARAH TINGGI

Assalamualaikum..

3 TANDA GULA DALAM DARAH TINGGI Siapa suka makanan manis?Saya pun suka.Lagi-lagi kalau buah-buahan yang manis. terutamanya durian..Lepas makan banyak2 mula la menyesal sebab dalam durian ni tinggi juga kandungan gula nya.

Jangan ingat dalam buah tak ada gula tau. Sebab tu ada amalan diet yang pengamalnya tak boleh makan buah sebab ada gula.



Sebenarnya gula ni boleh la dikatakan sebagai pencetus selera makan kita,.Cuma bila diambil secara berlebihan ianya boleh membahayakan tubuh badan kita.,Bila badan rasa tak sedap tu, cepat2 la rujuk pada doktor korang.Risau kalau2 ada diabetis.

Kandungan gula dalam darah yang tinggi boleh kita dapat kenal pasti apabila kita ada 3 tanda ini. Ini yang paling biasa dialami oleh mereka yang ada kandungan gula tinggi dalam darah,.Jom semak..

1- Kerap merasa lapar. Korang tahu tak rasanya bila asyik nak makan saja walaupun baru setengah jam tadi sudah makan..? Perasaan nak makan macam -macam..

Teringat je makanan apa pun terus rasa nak m…

12 FAKTA TENTANG UBAT YANG WAJIB KITA SEMUA TAHU

Assalamaulaikum...



Dalam rumah kita mesti ada ubat ..kan??Sakit je pi klinik mesti akan dapat ubat.

Hari ni saya nak kongsikan beberapa fakta tentang ubat yang WAJIB kita tahu.

Maklum la bab ubat-ubat ni jangan di buat main. Silap menguruskan nya terus jadi memudaratkan..Tak jadi ubat pun..kan???

Ada juga yang suka-suka beli ubat di kaki lima dan online sebab terpengaruh dengan mulut manis penjual.Jadi hari ni kita belajar sikit prkara2 penting tentang ubat ni

FAKTA TENTANG UBAT YANG WAJIB KITA SEMUA TAHU
1- Produk mengandungi CAMPHOR adalah dilarang untuk kanak-kanak dibawah usia 2 tahun. pengambilan nya boleh menyebabkan sawan dan kontraindikasi untuk kanak-kanak berumur kurang 2 tahun .

Contoh produk yang dilarang adalah seperti Minyak Angin Cap  Kapak dan Mopiko.




2- Pengambilan ubat yang dilarang dan tidak mendapat kelulusan KKM akan menyebabkan beberapa masalah kesihatan yang serius. Antaranya risiko kanser kulit, risiko serangan jantung dan kesan buruk pada penglihatan.
Jika me…

ANDA PATUT CUBA EATON'S METHODS : CARA BUAT ANAK IKUT APA YANG KITA SURUH

Assalamualaikum..

Memujuk anak-anak untuk buat perkara yang mereka tak suka bukan nya mudah.. Saya nak ceritakan satu pengalaman berdepan dengan keadaan dimana anak menolak untuk buat apa yang kita nak.

Satu hari saya terima kiriman whatsapp dari guru sekolah anak saya /Dia bagitahu anak saya terpilih untuk masuk pertandingan membaca artikel dan Puppet Show.



Saya agak terkejut sebab anak saya ni seorang pemalu dan tak suka menonjol di depan orang ramai. Awal2 saya memang tak setuju sebab saya takut anak saya mengamuk pulak nanti.

Risau saya memikirkan nya sebab dia memang nampak tak berminat langsung.. Mesti cikgunya kecewa kalau tahu.hahahah..

Tapi saya ambil keputusan untuk pujuk dia dulu.Walau saya tahu pujuk anak saya untuk buat benda yang dia tak suka bukan lah perkara yang mudah tapi saya akan cuba.Mana tahu dengan pertandingan ni boleh hilangkan sikit perasaan malu dia.

Sebelum tu saya kena tahu dulu di mana saya patut mulakan.Saya tahu dengan memaksa nya tak akan membuatkan a…