Advertisement

SAYA TIDAK MEMBERIKAN PERNYATAAN APAPUN KEPADA MEDIA MALAYSIA - SYAFRIZAL BAKHTIAR

Assalamualaikum..
Masih belum reda isu Team sepak Takraw wanita Indonesia bila pagi ni tersebar artikel berita mengatakan  Timbalan Presiden PSI, H Syafrizal Bakhtiar memohon maaf kerana kesilapan mereka WO dan memprotes keputusan pengadil sewaktu Indonesia menentang Malaysia  kelmarin.

Tapi lain pulak yang tersebar di media Indonesia apa bila Timbalan Presiden PSI, H Syafrizal Bakhtiar menjelaskan dia tidak pernah mengeluarkan kenyataan seperti itu di hadapan mana-mana media Malaysia.

Syafrizal menjelaskan bahawa dia memang ada berbincang dengan pihak penganjur , PSM (Persatuan Sepak Takraw Malaysia), dan Federasi Sepak Takraw Dunia (ISTAF). Pertemuan itu dilakukan secara tertutup tanpa kehadiran  media setelah insiden walkout.

Media di Malaysia menyiarkan artikel berkaitan  permintaan maaf Syafrizal kerana  walkout. Didalam artikel juga tertulis   bahawa pihak Indonesia telah mengakui kesalahan tekongnya.Itu .

"Saya tidak memberikan pernyataan apapun kepada media Malaysia. Jadi saya secara pribadi juga tidak pernah diwawancarai oleh media Malaysia," tegas Syafrizal.

Namun Syafrizal mengakui  dirinya meminta maaf kepada pihak ISTAF, dengan harapan team sepak takraw Indonesia masih boleh beraksi di SEA Games 2017. Keputusan untuk melakukan walkout boleh  menyebabkan team  Indonesia hilang kelayakan  dari menyertai  sepak takraw di SEA Games 2017.

Sekian


Catat Komen

5 Ulasan

 1. Assalamualaikum sis diana. Sukan sepatutnya jadi alat penyatuan

  Bukan jadi medium perpecahan

  Rileksla

  BalasPadam
 2. Assalamualaikum Wrmbth & selamat menjamu selera hari ni

  Rasanya tak payah lah di panjangkan lagi

  banyak lagi kerja nak buat ni

  Hehe

  BalasPadam
 3. mls nk caya sbb ko tu bg penyataan belit2...
  tak pyhla nk msk lg pertandingan kalau tak blh terima apa pengadil kata n tak blh nk ikut peraturan...
  pastu nnti kuar dewan lg... buat hapa... pastu marah2... malaysia jgk nnti di salahkn

  BalasPadam
 4. Semalam beberapa laman web Malaysia kena godam dengan Hackers depa...

  BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)