Skip to main content

SAYA TIDAK MEMBERIKAN PERNYATAAN APAPUN KEPADA MEDIA MALAYSIA - SYAFRIZAL BAKHTIAR

Assalamualaikum..




Masih belum reda isu Team sepak Takraw wanita Indonesia bila pagi ni tersebar artikel berita mengatakan  Timbalan Presiden PSI, H Syafrizal Bakhtiar memohon maaf kerana kesilapan mereka WO dan memprotes keputusan pengadil sewaktu Indonesia menentang Malaysia  kelmarin.

Tapi lain pulak yang tersebar di media Indonesia apa bila Timbalan Presiden PSI, H Syafrizal Bakhtiar menjelaskan dia tidak pernah mengeluarkan kenyataan seperti itu di hadapan mana-mana media Malaysia.

Syafrizal menjelaskan bahawa dia memang ada berbincang dengan pihak penganjur , PSM (Persatuan Sepak Takraw Malaysia), dan Federasi Sepak Takraw Dunia (ISTAF). Pertemuan itu dilakukan secara tertutup tanpa kehadiran  media setelah insiden walkout.

Media di Malaysia menyiarkan artikel berkaitan  permintaan maaf Syafrizal kerana  walkout. Didalam artikel juga tertulis   bahawa pihak Indonesia telah mengakui kesalahan tekongnya.Itu .

"Saya tidak memberikan pernyataan apapun kepada media Malaysia. Jadi saya secara pribadi juga tidak pernah diwawancarai oleh media Malaysia," tegas Syafrizal.

Namun Syafrizal mengakui  dirinya meminta maaf kepada pihak ISTAF, dengan harapan team sepak takraw Indonesia masih boleh beraksi di SEA Games 2017. Keputusan untuk melakukan walkout boleh  menyebabkan team  Indonesia hilang kelayakan  dari menyertai  sepak takraw di SEA Games 2017.

Sekian


Comments

  1. Assalamualaikum sis diana. Sukan sepatutnya jadi alat penyatuan

    Bukan jadi medium perpecahan

    Rileksla

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth & selamat menjamu selera hari ni

    Rasanya tak payah lah di panjangkan lagi

    banyak lagi kerja nak buat ni

    Hehe

    ReplyDelete
  3. mls nk caya sbb ko tu bg penyataan belit2...
    tak pyhla nk msk lg pertandingan kalau tak blh terima apa pengadil kata n tak blh nk ikut peraturan...
    pastu nnti kuar dewan lg... buat hapa... pastu marah2... malaysia jgk nnti di salahkn

    ReplyDelete
  4. Semalam beberapa laman web Malaysia kena godam dengan Hackers depa...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …