Skip to main content

MERDEKA! MERDEKA! SALE - LAZADA MERDEKA BLOGGER CONTEST

Assalamualaikum..



Tak lama je lagi kita akan menyambut hari Kemerdekaan yang ke 60 . Selamat hari merdeka untuk semua.Hayati lah hari kemerdekaan ni dengan mengenang jasa dan pengorbanan orang-orang terdahulu yang bersusah payah menuntut kemerdekaan.Banyak kesusahan yang mereka alami demi kemanan yang kita kecapi sekarang.

Bersempena dengan Hari Kemerdekaan yang ke 60 ini juga Lazada Malaysia mengadakan Merdeka!Merdeka!Sale yang akan bermula dari 25 Ogos hingga 31 Ogos ini dengan  potongan harga sehingga 80%


Satu kontest khas turut diadakan untuk para blogger.Kontest ni akan berlangsung sehingga 31 Ogos 2017.Ada beberapa task yang blogger kena buat. Jom kita selesaikan ssemuanya,.,.

 What do you love about being Malaysian? 

Malaysia adalah negara yang aman damai ditambah dengan berbagai budaya serta paling best sekali  ialah sebab makanan Malaysia memang sedap-sedap.Kita ada nasi lemak, laksa , Tosai, Chapati, kuih bulan, Tauhu Ma Po...  Perrrghhh!! semuanya menyelerakan.Jangan tak tahu yang ada orang luar negara sanggup datang ke Malaysia semata-mata nak rasa masakan Malaysia,

Choose your favorite local brand at Lazada Malaysia

Sebenarnya ada banyak barangan tempatan yang saya suka tapi yang menjadi kegemaran saya ialah jenama Milux   Bagi saya barangan jenama Milux ni harganya berpatutan dan kualitinya juga bagus malah ada banyak barang nya dengan design yang mewah.

Select two products from the Malaysian brand that you love



Ada dua produk dari Milux  yang menarik hati saya .Ini lah dia Multi Funtion Electric Oven dan juga Planetary Stand mixer..Tengok lah harga dia tu..rm800 saja dengan harga crazy combo.

So kalau korang nak memeriahkan Merdeka!Merdeka!Sale ini cepat2 ke Lazada Malaysia.


sekian..

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …