Skip to main content

DESIGN SENDIRI HADIAH UNTUK YANG TERSAYANG DI PRINTCIOUS.COM

Assalamualaikum...

Korang ingat tak saya pernah cerita tentang Printcious.com dulu??Boleh rujuk entry Ini..Macam mana??Korang dah dapatkan hadiah istimewa untuk kesayangan korang di Printcious?Kalau belum lagi  boleh la mencuba dapatkan berbagai cenderahati dan barangan istimewa khas untuk mereka yang korang sayang atau pun untuk diri korang sendiri sekarang.



Hari ni saya nak cerita  sekali lagi tentang Printcious. Manalah tahu kalau ada yang malas nak view entry pengalaman saya order barang di Printcious dulu...Apa yang saya boleh katakan saya sangat-sangat berpuas hati dengan servis yang diberikan.Barangan yang sampai juga dalam keadaan baik . Packaging nya juga bagus dan barang yang saya pesan tak rosak.

Untuk kali ni saya nak perkenalkan beberapa produk yang korang boleh dapatkan di Printcious.Apa yang best nya di Printcious korang boleh design sendiri hadiah korang.yang tu nanti saya tunjuk kan macam mana.Jom kita tengok apa yang barang paling best di printcious.


CUSHION




Saya paling suka Cushion ni sebab tu la saya order 3 terus tau.Mula-mula saya order 2 je.Lepas tu rasa macam nak lagi satu la..Hehehe..Sarung nya boleh di buka..Jadi kalau kotor kita boleh basuh.Sampai sekarang Cushion ni masih elok...Tak lembik pun walaupun hari2 dibelasah anak-anak saya.

Bahagian Zip nya sangat kuat..Tak mudah rosak,.lembut dan selesa,kadang2 bila nak berjalan jauh sikit anak2 saya siap bawak masuk kereta sebab boleh tidur ..Memang selesa sangat,Korang boleh dapatkan nya dalam berbagai warna. Untuk gambar yang korang nak tu korang boleh la design  dulu dan  kemudian nanti boleh gunakan untuk Cushion ni.


MUGS




Bagi peminat-peminat mug korang boleh hadiahkan mereka mug dari Printcious ni.Ada bermacam-macam warna dan gambar yang cantik-cantik.Kalau tak nak dsign sendiri gambar yang ready made ni pun dah cukup sesuai .

Paling istimewa ada magic mug.Magic mug ni bila korang isi air panas baru lah gambar akan muncul..Ianya dibuat dari High Quality ceramic.jadi boleh kalau nak dimasuk kan dalam microwave.Tapi untuk Magic Mug cuma ada 5 warna sahaja.Merah,.hitam  biru maroon dan hijau


CANVAS



Belum ada gambar yang tersayang diruang peribadi korang?Ddengan canvas dari Printcious ni korang akan dapat melihat  gambar orang yang tersayang setiap masa.Canvas ni disediakan sekali dengan stand yang korang kena bayar sikit la..Harga dalam rm8 lebih je..Klaau tak nak pun tak pe..Boleh gantung saja canvas ni di dinding.

Canvas ni berukuran -12 "x 12" (30.5cm x 30.5cm) dan  16 "x 16" (40.6cm x 40.6cm , Kanvas  memang tahan lama, gambar pun tak pudar malah kalau korang letak gambar korang ianya jadi jelas dan lebih menyerlah lagi sebab menggunakan teknologi percetakan yang  canggih la..



KEYCHAINS



Saya jamin korang akan nampak lebih bergaya dengan keychains ni.Sesuai untuk korang yang suka kelihatan mewah dan bergaya.Tak kan dah umur 40 masih nak pakai keychains helo Kitty ..kan??Keychain ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Korang boleh letak kan logo jenama  kereta korang kat bahagian gambar tu atau boleh juga letak gambar kereta korang sendiri.Ianya dibuat dari pada kulit 



Kesemua yang saya tunjuk kan ni sebahagian nya sahaja..Sebenar nya ada beberapa lagi produk lain di Printcious .Nanti korang boleh tengok di sini.. 

Korang jangan rasa hadiah-hadian macam ni kecil saja.Tapi yang sebenarnya bagi ornag yang menerima ianya bagaikan satu penghargaan pada diri nya..Terutamanya sekali bila tiba-hari jadi.Mesti dia akan rasa seronok sebab masih ada yang mengingati hari jadinya.

Hari apa lagi yang kita dapat bahagia kan kawan-kawan kita..kalau bukan dihari jadinya.betul tak?Tambahan pulak dapat hadiah yang boleh mengingat kan dia kepada kita.Hadiah yang boleh di pandang dan disentuh selalu.Bertepatan dengan tema Printcious sendiri iaitu  : 
 “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”


Cara Design Sendiri Di Printcious.Com

1-Log In ke Akaun korang
2- Klik sini https://www.printcious.com/my/gifts/occasions/birthdays atau mana2 produk yang korang nak.

3- Pilih "Customise It"




4- dan kemudian gunakan tool yang disediakan di bahagian atas ni untuk delete atau tambah gambar.


Lepas delete gambar yang korang tak nak kat atas produk tu korang tambah la gambar korang pulak..
Cara yang saya tunjuk ni boleh digunakan untuk kesemua produk yang korang nak design sendiri.    

Dah siap.Boleh submit, buat bayaran dan tunggu barang yang dipesan sampai.tak lama pun..dalam 2-3 hari saja..

Ok..tu je,..kalau tak paham apa2 boleh tanya je terus.

sekian..


Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …