Skip to main content

CARA MUDAH BERJIMAT DAN MENYIMPAN DUIT HINGGA RM1000 SEBULAN

Assalamualaikum..



CARA MUDAH  BERJIMAT DAN MENYIMPAN DUIT HINGGA RM1000 SEBULAN Saya selalu membaca keluhan rakan-rakan yang tak dapat menyimpan wang gaji walaupun rm100 sebulan sebab keadaan ekonomi yang tak memberangsangkan sekarang ni.Apa lagi dengan kenaikan harga barangan buat kewangan makin surut dan . Sedangkan anak-anak makin membesar dan dah pasti mereka memerlukan belanja yang besar jika nak melanjutkan pelajaran nanti.


Boleh dikatakan hanya cukup-cukup makan sahaja.Ramai yang dah berkongsi tips berjimat cermat tapi biasanya tak mampu nak konsisten dan ianya hanya bertahan separuh jalan.Belum cukup sebulan wang yang disimpan terpaksa dikeluarkan semua.

Jadi macam mana cara betul nak menyimpan wang hingga RM1000 sebulan?

Cara Jimat Cermat


Ramai rakan-rakan saya yang sanggup melakukan 2 kerja dalam satu masa..Antara kerja yang boleh dilakukan ialah berniaga online.Tak kisah la berniaga tudung ke atau pun boleh juga buat bisnes bakery secara kecil-kecilan.Anda boleh  mendapatkan cara mudah menjalankan perniagaan bakeri dengan kklik link di bawah ini.

CARA MENJALANKAN PERNIAGAAN BAKERI 



Bagi kaum lelaki pula korang boleh cuba bawa uber.Saya dengar dah ramai yang mendapat manfaat dengan Uber ni.Ianya mudah dan bersesuai dengan korang yang ada kerja tetap.B


Bagi korang betul-betul nak konsisten dalam berjimat dan menyimpan wang saya saran kan korang dapatkan ebook 123 tips jimat cermat ni sekarang.Kerana di dalam nya terkandung berbagai tips dan cara berjimat yang sudah diamalkan oleh penulis ebook ni sendiri.

Apa yang ada dalam Ebook ini tak kan korang jumpa didalam artikel lain yang korang goole kerana ebook ini ditulis dengan pengalaman dan sudah dipraktik kan.Klik gambar di bawah untuk mendapatkan ebook Tips Jimat dan simpan RM1000 sebulan dengan Mudah.

TIPS JIMAT DAN SIMPAN RM1000 SEBULAN DENGAN MUDAH



 Sekian,,

Comments

  1. Zaman sekarang harga barang pun naik , makin mahal tak macam dulu-dlu . So perancangan bajet saving untuk masa depan perlu ada

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth

    Apa khabar & salam pagi rabu sis diana

    Kalau buat bisnes online atau ada blog

    Boleh menabung cara lain kan

    jadi affiliate

    ReplyDelete
  3. wahh, nak cuba guna tips ni lah.. mesti berguna.

    ReplyDelete
  4. zmn skrg mmg kena ada side income..nk harapkn gaji semata cukup belanja mkn and keperluan asas je...nk holiday ke shopping, beli aset, xcukup...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …