Breaking

Tuesday, 1 August 2017

"BEAUTIFUL BUT SO STUPID " - LIHAT APA YANG WANITA CANTIK INI BALAS UNTUK MENUTUP MULUT LELAKI YANG MENGHINANYA

Assalamualaikum..

Semalam saya dengar radio dan ada dengar pesanan yang kata "Jadi lah Keyboard warrior yang Bijak" .. Pesanan tu bagi saya agak kelakar sebab boleh dikatakan semua keyboard warrior selalu merasakan mereka bijak.Sebab tu setiap komen dan ulasan dari mereka tidak memikirkan perasaan dan kemampuan orang lain. 

Apa yang terjadi pada wanita cantik ini sedikit sebanyak dapat memberi pengajaran kepada mereka yang selalu  memberi komen dan kritikan pada orang lain di laman sosial supaya lebih berhati-hati dan menjadi lebih bijak.Bukan perasan Bijak.Gambar dan komen mereka menjadi viral di media sosial sejak semalam.



Wanita cantik yang dikenali dengan nama Tyra ini memuat naik satu video beliau sedang berjalan dengan caption "U kno ..Just Casually walking.." .Tiba -tiba salah seorang pengikutnya dengan nama Nikiskandar_official  meninggal kan komen yang membuatkan ramai yang merasakan ianya satu tindakan yang menyerlahkan kebodohan lelaki tersebut.


"U know not u kno..Walk - berjalan 
walking- menjalankan...
good English..Beautiful but so stupid "

Walaupun sudah dihina namun wanita cantik tersebut dengan tenang menerangkan malah sempat memberi sedikit ilmu bermanfaat untuk lelaki tersebut.Ianya menyebabkan ramai yang kagum dengan wanita cantik ini .
" You know i typed like that just for fun.
And walking is kata kerja,
 so I was berjalan.
Berjalan is walking.Before cakap orang kurang bijak, 
better check yourself first..si pandai.."

Lebih melucukan apa bila ramai lelaki yang meminta maaf atas kebodohan lelaki tersebut..




Saya cuba cari instagram Nikiskandar-official ni..tapi dari bio nya dia menjelas kan akaun nya di hack..hahaha..biasa la..dah buat salah, kena viral terus kata kena hack.

sekian..

7 comments:

  1. Ini kelakar.. yang menegur akhirnya ditegur kembali..

    ReplyDelete
  2. Hahaha..asal kne kecam je akaun kena hacked..what the fish

    ReplyDelete
  3. mmg terang2 walking tu berjalan... laki tu memalukan diri sndri

    ReplyDelete
  4. Haha.. confident betul budak laki tu menegur. Adeh

    ReplyDelete
  5. Sekurang kurangnya saya belajar bahasa inggeris

    ReplyDelete
  6. ini kelakar..nk tegur org sekali kena tegur lg pedas..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox