Monday, 17 July 2017

WANITA DIPUKUL DENGAN KAYU HOKI KERANA MELAHIRKAN BAYI PEREMPUAN

Assalamualaikum..Rasa sayu dan sedih dengan nasib seorang wanita yang dipukul dengan kejam oleh mertua dan iparnya hanya kerana melahirkan bayi perempuan. Video yang tersebar diseluruh negara ini mendapat perhatian ramai dan pihak berkuasa juga .Dari apa yang saya baca , sebelum ni laporan polis dah dibuat tapi tak de tindakan apa2..Selepas video tersebar ke seluruh negara , baru lah keluarga suaminya di dakwa melakukan jenayah pada wanita ni..Itu lah kuasa viral..

Sebuah video tersebar di media sosial  apabila memaparkan seorang wanita india dipukul dengan kejam menggunakan kayu hoki.Kejadian tersebut dirakam seseorang dari atas tangga jelas menunjuk kan Meena Kashyap,  35 tahun dipukul oleh 2 orang lelaki yang merupakan abang ipar bersama rakan nya.


Menurut laporan mangsa melahirkan bayi perempuan  dan keluarga suaminya tidak dapat menerima bayi tersebut .Wanita itu juga kerap di pukul sebelum ini disebabkan masalah pertikaian mengenai Mas Kahwin sebanyak 70000 rupee.

Bapa mangsa juga berkata kejadian tersebut sudah berlaku sejak 2 tahun lalu apabila anak nya kerap dipukul oleh keluarga mertua nya dan suaminya sendiri.

Wanita di India sering dipukul dan ada yang menyebabkan kematian , jika keluarga mereka enggan atau tidak dapat membayar mas kahwin yang dituntut oleh saudara suaminya.

sumber :dailymail


sekian..
.

4 comments:

 1. Dekat indian, kaum wanita ni ibarat hamba dan pembawa malang je :(

  ReplyDelete
 2. apa lah punya kejam... tu bukan manusia, binatang semua tu... cube kalau depa jantan2 tu boleh bersalin kalau kene pukul lak camne rsanya kan....

  pelik btl kt india tu, dhla nk kawin perempuan kene bg mas kawin, dhtu kalau bersalin anak perempuan kene pkl.... btpe la kawin klu diri sndiri merana

  ReplyDelete
 3. kesiannya, budaya sana masih lagi merendahkan wanita

  ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();