Skip to main content

TESTIMONI EVE ESSENTIAL BIRD NEST DRINK - MERAWAT DAN MENGEMBALIKAN KECANTIKAN WANITA HAMIL DAN LEPAS BERSALIN

Assalamualaikum...


TESTIMONI EVE ESSENTIAL - Bila tengok ramai kawan-kawan yang hamil saya teringat masa saya mengandung anak kedua tahun 2012 dulu.Punya la siksa nya .Dengan tak ada tenaga, badan berkerak dari rambut sampai ke kaki.Entah rupa apa la saya masa tu..Kan bagus kalau masa tu saya dah kenal Minuman sarang Burung Eve Essential  ni. Bila baca testimoni Eve Essential di facebook rasa beruntungnya siapa yang cuba minuman sarang burung ni..Mesti tak susah nak cantik kan diri selepas habis pantang..

Bukan senang tau nak kembali baik pulih kan badan kita ni selepas bersalin. Bayangkan lah sejak awal bersalin kita dah alami alahan macam-macam . Sebab tu la penting nya kita jaga diri kita sejak kita mengandung lagi.Bila tak jaga dah habis pantang mula la tengok kulit dah macam raksasa . Minum Bird Nest Eve Essential masa mengandung baru lah terjaga luaran dan dalaman kita


Tapi jangan risau , kalau dah habis berpantang pun belum terlambat lagi untuk kita baik pulih badan kita ni. Puteri Sarah Liyana pun ambil Eve Essential ni selepas bersalin untuk tujuan baik pulih dalaman dan luaran selepas dia melahirkan cahaya mata.Bagi yang belum tahu apa sebenarnya produk Eve Essential Bird Nest Drink  ni , jom saya cerita sikit.


Eve Essential Bird Nest Drink

Eve Essential Bird Nest Drink ni adalah produk campuran minuman botanik dan ekstrak sarang burung premium yang diambil dari burung walet terpilih. Korang pun tahu kan yang minuman sarang burung walet ni memang la tinggi khasiat dia sebab tu harga pun bukan main mahal lagi.Tapi Eve Essential ni punya harga memang murah dan boleh la kita ambil setiap hari.

Eve Essential Mengandungi kolagen untuk kecantikan tubuh badan yang menyeluruh dan ada kandungan hormon Peptida untuk meransang pertumbuhan sel, menyuburkan kulit dan menyembuhkan luka.

Testimoni Eve Essential Bird Nest Drink - 

Kelebihan dan khasiat Eve Essential

Kebanyakan pengguna turut mengakui keberkesanan Eve Essential  ni apabila diambil ketika hamil hingga lah selepas melahirkan anak...Antara testimoni berjaya yang dikongsikan pengguna Eve Essential :-



Eve Essential memperbanyak kan susu badan dan menghilangkan stretch mark

Ibu ni seronok apabila dengan mengambil Eve Essential ianya memperbanyak kan susu badan .Kebetulan anak nya tu kena jaundis , memang membantu sangat untuk menurunkan bacaan jaundis anak nya.Alhamdulilah..


Selain tu stretch mark juga semakin hilang.Ibu ni dah ambil Eve Essential selama sebulan lebih.dengan penggunaan 2 kotak Eve Essential.



Mengurangkan gusi berdarah dan mengawal darah tinggi

Saya paling cemburu dengan testimoni Eve Essential yang ni..Sebab masa mengandung dulu pun gusi saya kerap berdarah.Asyik sakit gigi je.Pergi check kata doktor kurang kalsium.Padahal minum susu hari-hari..Bagi yang masalah macam saya elok la ambil Eve Essential macam Kak Ina ni. Walaupun korang ada darah tinggi tetap boleh ambil Eve Essential. Tak memudaratkan malah ianya sangat bagus untuk korang.




Eve Essential Melambatkan penuaan, melansingkan badan dan memberi tenaga serta memulihkan sakit sendi


Kebanyakan ibu-ibu yang ambil Eve Essential memang mengakui stretch Mark pada tubuh diaorang makin hilang. Strestch mark ni jangan diambil mudah sebab ianya boleh tinggalkan kesan buruk pada perut dan peha kita,.Lagi-lagi yang jenis suka menggaru macam saya ni.Garu sikit-sikit tak sedap..Kadang garu-garu sedar -sedar bercalar balar..Dah menyesal.Malu la kat suami perut tak cantik.Dah la buncit, lepas tu mengerutu.


Tapi dengan Eve essential ni badan jadi lansing sebab ianya melancarkan pencernaan, kulit jadi bersih tanpa parut dan stretch mark dan juga melambatkan proses penuaan tau.Jadi kalau orang lelaki nak minum Eve Essential jugak boleh untuk tujuan kecantikan kulit dan menambah tenaga malah Eve Essential ni bagus untuk peredaran darah dan bagi mereka yang sakit-sakit sendiri.




Menghilangkan kesan hitam pada kulit dan mengurangkan rambut gugur selepas bersalin


Masalah rambut gugur selalu dialami oleh  ibu2 yang baru lepas melahirkan . selepas bersalin hormon estrogen dalam badan akan menurun dan menyebabkan rambut kita gugur.Ambik masa dalam 6 bulan hingga setahun untuk rambut kembali pada asal.Tapi ada yang sampai dah bertahun pun rambut masih gugur .Sebab itu ianya perlu di rawat.

Ambil Eve Essential secara rutin mampu mengurangkan rambut gugur sebab ada kandungan kolagen Peptida dalam minuman sarang burung ni..Macam testimoni diatas, kurang 3 minggu rambut dah kurang gugur dan kesan hitam di bahagian celahan badan pun makin kurang.Kulit pun jadi cantik.



Jadi korang yang sedang hamil, dalam berpantang atau dah habis berpantang elok sangat ambil Eve Essential Bird Nest Drink ni dan jadikan rutin setiap hari sampai la badan korang tu sembuh dan pulih sepenuhnya..Kalau tak bersalin pun boleh amalkan Eve Essential ni setiap hari tak kira lelaki atau perempuan kerana khasiat nya banyak bukan saja untuk wanita yang mengandung dan melahirkan anak saja.


Pada yang berminat dengan produk ni korang boleh terus ke Instagram Eve Essential dan boleh juga tengok di  facebook Eve Essential  atau boleh terus whatsapp 0137272185. Like Facebook page dan follow instagram mereka untuk segala update dan maklumat berkaitan produk ini.



sekian..









Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …