Skip to main content

MIX AND MATCH FESYEN PAKAIAN DENGAN WARNA PINK

Assalamualaikum..


Warna pink selalu dikaitkan dengan wanita. Pink melambangkan kelembutan dan moden .Tapi ada juga wanita yang tidak merasa yakin untuk mengenakan pakaian dan aksesori dengan warna kegemaran ramai ini.Saya memang suka kan warna pink.Kalau pergi membeli belah memang saya akan elak kan meilhat pakaian warna pink sebab dah terlalu banyak pakaian dengan warna ini dalam almari saya.Bila tengok mesti hati ni meronta2 nak beli.hahahha.



Bagi korang yang tak berapa suka kenakan warna pink yang ketara ketika berfesyen korang boleh je jadi kan warna pink ini sebagai warna sampingan . Hari ni saya nak kongsikan cara dan tips mix and match bagaimana nak buat warna pink ni nampak lebih menarik tapi tak terlalu menonjol.Tips ni sangat sesuai bagi korang yang rasa nak bergaya dengan pink cuma risau ianya tak sesuai dengan korang.
 

Pink dan warna pastel

Gabungan pink dan warna pastel adalah kombinasi warna yang sangat tepat dan serasi.Korang boleh menggabungkan pink bersama hijau atau pink dengan kuning cair. 

Warna pink dan pastel ni paling sesuai kalau nak dijadikan tema majlis perkahwinan atau pertunangan.Memang ramai yang suka kan gabungan warna  macam ni.

Pink dan warna gelap


Pink dan hitam atau pink dan maroon...Korang tak pernah cuba?? Ianya adalah gabungan warna yang mewah .Sesuai korang gayakan untuk jamuan makan malam atau juga untuk majlis santai.Apa lagi jika korang ada imej boyish yang tak mahu korang tenggelamkan tapi masih nak nampak feminin. 

Padankan kemeja pink bersama seluar yang berwarna gelap .Korang nampak cool sangat...
Lepas ni mungkin kemeja pink akan jadi kemeja kegemaran yang  korang pakai kalau nak ke tempat kerja :)


Pink bersama pakaian muslimah

Percaya tak kalau saya katakan korang boleh gayakan shawl atau hijab berwarna pink dengan apa saja warna pakaian korang?Tak perlu buang masa dengan sibuk mencari apa warna tudung dan shawl yang sepadan dengan jubah atau baju kurung korang.Pilih saja warna pink sebagai langkah paling selamat..


Serikan juga dengan aksesori tambahan yang mesti akan buat korang tampil lebih yakin dan menarik..


selamat mencuba ye korang..

sekian.

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …