Skip to main content

MINERAL LOOSE POWDER PUREBYSO - MUKA DAH TAK BERMINYAK DAN NAMPAK MAKIN FLAWLESS

Assalamualaikum..



MINERAL LOOSE POWDER PUREBYSO - MUKA DAH TAK BERMINYAK DAN NAMPAK MAKIN FLAWLESS    Bukan semua orang perempuan suka bersolek.Ada yang tak suka bersolek sebab diaorang nak nampak nuetral.Tak mau ada warna warni kat muka.Asalkan kulit diaorang cantik dan bersih itu dah cukup.Tapi bila dah makan usia , umur 30 je kulit mesti akan alami perubahan. Nak dapat kulit yang bersih tanpa cela tu makan modal jugak la...hahahah..Bagi wanita yang nak kan kulit nampak neutral dan bersih Mineral Loose Powder  PurebySO adalah satu produk yang boleh korang guna untuk  buat kulit wajah korang nampak mulus  dan berseri. fungsinya juga adalah untuk merawat.



Jangan Ingat Loose powder ni untuk wanita berusia je..Untuk adik-adik yang masih remaja ni pun boleh guna Loose Powder ni.Adik-adik sekarang kan suka bergambar selfie bagai..kan??Kalau guna Loose Powder ni tak payah dah nak kena pakai app edit2 gambar tu.Snap je terus cantik licin kulit muka.Dalam entry ni saya akan cerita serba sikit kesan penggunaan Mineral Loose Powder ni.



Mineral Loose Powde PureBySO ni ada dua pilihan warna iaitu Pinky Pya dan juga Pearl Adel.Pinky Pia untuk buat kulit kita nampak pink-pink sikit.Sesuai la kalau korang yang jenis muka pucat.Nak bagi nampak segar muka tu .kalau kulit korang cerah Pinky Pia adalah pilihan yang terbaik.

Mana kala untuk Pearl Adel sesuai untuk wanita yang tak suka bersolek tebal macam saya cerita kat atas tadi la.Tak mau muka ada warna warni tapi nak muka nampak bersih ,sesuai kalau apply Pearl Adel. Dia tak ada warna tapi boleh tutup cela kat wajah dan buat wajah berseri .Nampak neutral dan simple je kulit muka korang.Adik-adik boleh pakai Pearl Adel ni kalau nak pi sekolah. :p



Kesan Penggunaan Mineral Loose Powder PureBySO

Apa yang paling best tentang Mineral loose Powder ni , kita boleh pakai bila-bila masa je.Muka tengah berpeluh berminyak terus je kita pakai loose powder ni.Bolehhhhhh sangat..Tak de kulit akan rosak ke, akan berjerawat ke apa..Sebab nya loose powder ni memang selfie ready.Sebab tu saya kata tadi bebudak  sekolah pun boleh pakai..lepas bersukan tu pakai loose powder.Nanti suruh mak beli ye..Mak punnn, tak nak ke anak dara lawa???.Ahahahah.. 


Bagi wanita-wanita pulak semakin kerap menggunakan Mineral Loose Powder PureBy SO ni ianya akan merawat kulit wajah korang terutamnya kalau korang ada parut jerawat, parut demam campak ke, parut melecur ke , Loose Powder ini akan memudarkan parut kat wajah korang.best ..kan???Muka pun jadi flawless. Makin lama pakai makin cantik kulit..Yang penting siap boleh bawak solat.




Ini lah kelebihan menggunakan Mineral Loose Powder PureBySO


-Menghilangkan kulit berminyak
-menghilangkan jerawat
-Meredakan Iritasi
-Menyejuk kan Kulit Sensitif
-Melembutkan kulit
-merawat masalah kulit kering
-menyegarkan kulit wajah
-Sesuai untuk pengidap eczema dan psoriasis
-melembabkan kulit
-menyembuhkan luka/jerawat/nanah
-memulihkan kulit sunburn
-merawat sel kulit wajah
-melewatkan penuaan
-boleh dijadikan sunblock


Testimoni Mineral Loose Powder PureBySO

Boleh dikatakan semua yang pernah menggunakan produk ini sangat berpuas hati dan memberikan feedback yang baik dan menjadi pengguna setia Mineral Loose Powder PureBySO ini.Tengok semua testimoni di bawah.Semuanya gembira dengan hasil dan kesan nya.










Nasihat saya untuk orang perempuan,Jangan biar kulit kita nampak kusam.Kita orang perempuan kena pandai jaga diri.Bukan untuk orang lain tapi untuk diri kita sendiri.Kita mungkin rasa biarlah kulit kusam ke apa asal kan selesa.Tapi sebenarnya apa yang kita ada ni adalah amanah yang kita kena jaga sebaiknya.Kalau rosak, berkedut, berjerawat kena lah kita rawat..Ok ??


Pada mereka yang berminat untuk jadi cantik , boleh la terus dapatkan Mineral Loose Powder PureBySO ni dengan melalui contact di bawah:-


Facebook: Pure Aard

Instagram: Pure.aard

Whatsapp: 012-7491174


sekian..

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …