Skip to main content

KRIM TELON BAYI COMELOTE - KELEBIHAN DAN KEPENTINGAN KRIM TELON BAYI COMELOTE

Assalamualaikum...



Kembung perut adalah masalah yang biasa dialami oleh bayi baru lahir.Masa anak saya baru lahir pun dia kerap menangis dan selalunya saya  akan sapu minyak bayi pada perut anak saya .Bayi kalau menangis jangan dibiarkan.Dia menangis ada sebab.. Bagi orang tua-tua bayi kalau dibiarkan menangis nanti dia akan dapat sawan tangis..Siang malam menangis je.Sebab tu kalau bayi kembung perut jangan dibiarkan..Cuma bila sapu minyak bayi ni kadang-kadang tapak tangan kita yang jadi tak selesa sebab rasa berminyak.Baju-baju baby pun terpalit sama bau minyak.Susah nak dicuci.

Bayi kembung perut dan kerap menangis memang mengganggu serta merunsingkan ibu bapa.Kembung perut kerap dialami oleh bayi sehingga berusia 3-4 bulan malah ada yang sehingga bayi berusia 1-2 tahun.Bayi kerap mengalami kembung perut kerana pada awal usia mereka saluran pencernaan mereka belum berfungsi dengan sempurna . Pada peringkat bayi baru mencuba beberapa jenis makanan mereka juga akan mengalami kembung perut. Dengan penggunaan krim Telon Bayi Comelote masalah kembung perut pada bayi dapat diatasi.

KRIM TELON BAYI COMELOTE


Bagi ibu ibu yang baru melahirkan anak krim telon bayi Comelote ini adalah barang keperluan wajib yang patut korang ada.Kalau dulu memang kita akan guna minyak bayi. Tapi krim Telon bayi ni berbeza dengan minyak sebab krim ni tak melekit-lekit macam minyak.

Bila kita sapu pada perut bayi pun tak la meleleh dan melekat pada pakaian bayi.Kemudian ianya tak meninggalkan bekas tompok-tompok   minyak . Kadang tengok barut bayi habis bertompok-tompok minyak angin..kan?Tapi dengan krim telon Bayi Comelote ni tak de kesan-kesan minyak melekat pada pakaian anak kita.Senang la nak basuh..

Krim Telon Bayi ni mudah nak di bawa.Saiz nya yang kecil boleh kita masuk kan je dalam beg tangan.Tak payah nak bungkus-bungkus takut dia terkeluar.Bau nya memang wangi macam bau buah-buahan dan juga bau campuran herba . Antara kandungan dalam krim Comelote ni ialah  Minyak kelapa dara, Halia ,Bawang putih dan Minyak kayu putih. Ibu mengandung yang ada masalah loya dan mabuk pun boleh guna krim Comelote ni


Krim Telon bayi ni bukan untuk bayi sahaja tau.Tapi ianya sangat bagus untuk digunakan oleh kanak-kanak dan orang dewasa.Kalau ada anak kita yang selsema ke, sakit perut ke, atau yang mabuk kereta tu elok la kita bagi guna Krim Telon Comelote ni. Macam anak perempuan saya dia mabuk kenderaan.Naik kereta je dah siap dengan bantal sebab dia nak tido je.Jadi sebelum mulakan perjalanan tu baik lah sapu kan dulu minyak telon ni pada perut , belakang dan bagi anak kita cium bau minyak telon ni..InsyaAllah boleh melegakan anak kita..

Krim Telon Bayi Comelote Krim Serbaguna



Krim telon bayi bukan saja boleh digunakan untuk masalah kembung perut.Disebabkan ada beberapa herba tambahan dalam krim telon ini fungsinya dipelbagaikan.Krim ni hanya untuk kegunaan luar sahaja.Krim ni sangat mujarab untuk masalah selsema, batuk, gigitan serangga, chicken pox, gegata , gatal-gatal dan masalah kulit.

Cara menggunakan krim ini juga sangat mudah, Hanya sapu kan krim ni pada bahagian yang mengalami masalah .Untuk masalah kembung perut batuk sapu kan krim  pada perut , belakang , betis , tapak kaki dan sendi bayi korang.Sapu setiap hari selepas mandi.Kemudian bedung la bayi korang.Bagi pakai stokin..

Jika anak mengalami masalah gatal-gatal atau masalah kulit sapu nipis2 sahaja pada kulit bayi.Pastikan bayi dalam keadaan kering dan elak kan bayi terlalu berpeluh.

Urutan Bayi Dengan Krim Telon bayi Comelote

Krim Telon bayi juga amat sesuai digunakan untuk urutan pada bayi.Bayi perlu diberikan urutan kerana urutan pada bayi boleh meransang pertumbuhan bayi malah utrutan pada bayi setiap hari selepas mandi akan meningkatkan sistem pernafasan bayi.

Kebanyakan bayi yang diurut setiap hari jarang-jarang mengalami masalah kesihatan..Selepas diurut bayi akan tidur lebih nyenyak. Jadi korang kena la urut bayi korang setiap hari dengan menggunakan krim telon bayi Comelote ni..

Testimoni Pengguna Krim telon bayi Comelote

Rata-rata  pengguna yang dah cuba Krim Comelote ni memang berpuas hati dengan kesan nya.Ada yang sampai order untuk stok berbulan-bulanKrim ni jangkahayat nya 2 tahun.sebab tu kalau order banyak pun tak rugi..satu rumah boleh pakai.







Krim Telon Comelote ni sangat sesuai kalau nak dijadikan hadiah pada baby yang baru lahir atau untuk persediaan perjalanan jauh. Yang kaki-kaki travel tu boleh sediakan satu tiub untuk korang gunakan bila perlu.Kalau nak order korang boleh terus ke laman web Comelote klik pada PESANAN. Laman web ni mudah diekses dan mesra mobile...Guna phone je sekarang ni dah boleh dapat beli Krim Telon Comelote.

Untuk maklumat lanjut berkaitan krim Telon bayi Comelote boleh juga korang ke Facebook page Comelote marketing .  Kalau di facebook  ni boleh la beramah mesra dengan pengasas nya sekali..Nak tanya apa-apa kemusykilan pun boleh dan boleh juga buat pesanan di facebook mereka.




sekian..

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …