Skip to main content

JAWATAN KOSONG KERJA KERAJAAN - POCKETSJOB.MY

Assalamualaikum..


Setiap hari ramai bekas graduan dan penganggur yang  berlumba mencari pekerjaan . Agak sukar mendapat pekerjaan memandangkan kebanyakan majikan mencari pekerja yang terlatih dan berpengalaman di tambah pula dengan sikap memilih pekerjaan dan ada juga penganggur yang tidak tahu terdapat puluhan ribu jawatan kosong sedia untuk diisi.

Bagi mereka yang sedang mencari pekerjaan atau anda mempunyai saudara mara yang sedang bergelut mencari pekerjaan ,  saya dedahkan satu website yang digunakan oleh orang ramai untuk mendapatkan peluang pekerjaan .

Pocketjobs.my adalah sebuah laman web yang memudahkan anda mencari pekerjaan yang anda impikan.didalam website ini anda dapat memilih jawatan kosong kerajaan yang anda impikan.Anda boleh bookmarks  laman web ini memandangkan ianya sering di kemaskini dengan jawatan kosong kerajaan  terkini. 


Mencari pekerjaan di website ini memudahkan lagi anda untuk mencari kerja dan menjimatkan masa anda.Anda boleh memilih pekerjaan di negeri mana anda tinggal atau yang anda mahu.jawatan kosong disenaraikan mengikut negeri dan anda hanya klik pada negeri yang anda mahu.kemudian semua jawatan kosong kerajaan dalam negeri tersebut akan terpapar untuk anda pilih. Pocketjobs.my juga mudah diakses .

Antara jawatan kosong yang disenaraikan dalam website ini ialah jawatan kosong Guru Tadika kemas, jawatan kosong perodua , jawatan kosong pembantu Kesihatan dan banyak lagi. Memilih Jawatan kosong kerja kerajaan memang menjadi pilihan ramai dari kita memandangkan kerja kerajaan menawarkan berbagai iniisiatif dan kemudahan pada penjawat awam.

Antara kelebihan menjadi penjawat awam ialah mempunyai berbagai elaun ,bonus tetap,kenaikan gaji yang berkala, mempunyai kemudahan pinjaman peluang kenaikan pangkat serta mempunyai kemudahan simpanan hari tua.Sebab itu lah anda perlu memohon jawatan Kosong kerajaan yang terdapat di dalam website pocketjobs.my ini.

Bagi anda yang ingin menghadiri temuduga kerja kerajaan pastikan anda hadir dengan berpakaian kemas dan berkeyakinan . Semoga pekerjaan yang anda pilih dapat memberi manfaat dan mengubah masa depan anda.Sila share entry ini untuk panduan rakan-rakan anda lain yang juga sedang mencari pekerjaan.


sekian.

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …