Tuesday, 25 July 2017

JAWATAN KOSONG KERJA KERAJAAN - POCKETSJOB.MY

Assalamualaikum..


Setiap hari ramai bekas graduan dan penganggur yang  berlumba mencari pekerjaan . Agak sukar mendapat pekerjaan memandangkan kebanyakan majikan mencari pekerja yang terlatih dan berpengalaman di tambah pula dengan sikap memilih pekerjaan dan ada juga penganggur yang tidak tahu terdapat puluhan ribu jawatan kosong sedia untuk diisi.

Bagi mereka yang sedang mencari pekerjaan atau anda mempunyai saudara mara yang sedang bergelut mencari pekerjaan ,  saya dedahkan satu website yang digunakan oleh orang ramai untuk mendapatkan peluang pekerjaan .

Pocketjobs.my adalah sebuah laman web yang memudahkan anda mencari pekerjaan yang anda impikan.didalam website ini anda dapat memilih jawatan kosong kerajaan yang anda impikan.Anda boleh bookmarks  laman web ini memandangkan ianya sering di kemaskini dengan jawatan kosong kerajaan  terkini. 


Mencari pekerjaan di website ini memudahkan lagi anda untuk mencari kerja dan menjimatkan masa anda.Anda boleh memilih pekerjaan di negeri mana anda tinggal atau yang anda mahu.jawatan kosong disenaraikan mengikut negeri dan anda hanya klik pada negeri yang anda mahu.kemudian semua jawatan kosong kerajaan dalam negeri tersebut akan terpapar untuk anda pilih. Pocketjobs.my juga mudah diakses .

Antara jawatan kosong yang disenaraikan dalam website ini ialah jawatan kosong Guru Tadika kemas, jawatan kosong perodua , jawatan kosong pembantu Kesihatan dan banyak lagi. Memilih Jawatan kosong kerja kerajaan memang menjadi pilihan ramai dari kita memandangkan kerja kerajaan menawarkan berbagai iniisiatif dan kemudahan pada penjawat awam.

Antara kelebihan menjadi penjawat awam ialah mempunyai berbagai elaun ,bonus tetap,kenaikan gaji yang berkala, mempunyai kemudahan pinjaman peluang kenaikan pangkat serta mempunyai kemudahan simpanan hari tua.Sebab itu lah anda perlu memohon jawatan Kosong kerajaan yang terdapat di dalam website pocketjobs.my ini.

Bagi anda yang ingin menghadiri temuduga kerja kerajaan pastikan anda hadir dengan berpakaian kemas dan berkeyakinan . Semoga pekerjaan yang anda pilih dapat memberi manfaat dan mengubah masa depan anda.Sila share entry ini untuk panduan rakan-rakan anda lain yang juga sedang mencari pekerjaan.


sekian.

1 comment:

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();