Tuesday, 25 July 2017

7 MASALAH YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE HAND AND BODY CREAM

Assalamualaikum....


7 MASALAH YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE   HAND AND BODY CREAM Kebanyakan orang perempuan suka kulit cerah dan berseri.Bukan la nak putih melepak tapi kalau dapat kulit yang bersih, cantik, mulus itu macam satu bonus dalam hidup.Tapi nak dapatkan kulit macam tu bukan nya boleh duduk saja tanpa apa2 usaha.Kena la buat sesuatu juga.Krim Cindo White adalah salah satu produk yang mampu memberi kecantikan dan keserian pada kulit kita.Bukan cakap saja tapi sebab saya pun dah guna memang best la krim ni.



Krim ni bukan semata-mata untuk putih saja tau.Tapi ada beberapa masalah kulit yang boleh diatasi dengan menggunakan Cindo White.Sebab tu la ramai yang dah dapatkan krim ni sebagai salah satu bahan untuk merawat kulit bukan mencerah kan semata-mata..Korang yang ada 7 masalah  seperti di bawah ni boleh menggunakan Cindio white sebagai salah satu usaha korang untuk merawat.



7 MASALAH  YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE  HAND AND BODY CREAM

KULIT KERING
Cindo White mengandungi Vitamin C dan E yang memang kita sedia tahu sangat bagus untuk kulit kita.Ianya melindungi kulit kita dari matahari kerana meneutralkan radikal bebas yang terhasil semasa kulit kita terdedah dengan matahari.Malah Vitamin E berfungsi untuk mengekalkan kandungan kolegen dalam kulit kita.Jadi kulit kita ni akan nampak lembab sepanjang hari dan kekal segar.

Korang boleh sapu cindo white ni nipis2 je dibahagian yang selalu terjadi masalah kulit kering sepeti kat lutut, siku, buku lali , kaki dan bahagian tangan.



KULIT MATI
Masalah kulit mati selalu dialami jika kita ada masalah kulit kering terutamanya dibahagian siku, ketiak , celahan jari dan  tapak kaki.Korang boleh gunakan Cindo White dan gosok sehingga kulit-kulit mati tu akan tertanggal sendiri dan kawasan kulit korang tu akan jadi cantik ,Bila diamalkan setiap hari tak kan ada lagi masalah kulit mati.



KULIT GELAP
Ada bahagian-bahagian kulit tubuh kita ni yang jadi lebam-lebam hitam.Selalunya masalah ni jadi dibahagian lutut,belakang lutut ,  siku, ketiak , celahan peha dan  belakang leher . Kandungan susu dalam krim Cindo White mampu menghilangkan lebam hitam dan masalah kulit gelap yang korang alami.

Pengalaman saya menggunakan krim ni, kulit jadi cerah selepas seminggu menggunakan nya secara konsisten.Saya cuma sapu 2 kali sehari.selepas mandi dan sebelum tidur.

BAU BADAN\BAU KETIAK
Bahagian ketiak adalah bahagian sensetif dengan peluh .Bagi mereka yang selalu mengalami masalah terlalu banyak berpeluh , mesti akan mengalami masalah ketiak berbau. Krim cindo white dicipta dengan haruman yang sangat memberangsang kan.Jadi ianya sangat sesuai dijadikan haruman badan.Korang boleh sapu dibahagian ketiak untuk mengurangkan bau ketiak .Dan penggunaan nya di bahagian tangan serta badan akan membuatkan badan korang berbau harum.

Haruman pada Cindo White mampu bertahan selama beberapa jam.Selagi korang tak mandi atau bersihkan badan korang salagi tu lah haruman tu akan kekal .


PARUT DEMAM CAMPAK
Siapa yang tak ada parut? Sama ada parut yang tersembunyi atau yang mudah dilihat kita mesti nak supaya parut tersebut hilang.Penggunaan Cindo White yang berterusan mampu menghilangkan parut dan menyamarkan warna parut tersebut. Kandungan Shea Butter dalam krim Cindo White sangat bagus untuk masalah ruam, bintik-bintik pada badan dan juga parut .Samaada parut luka, dan parut demam campak Cindo White mampu menghilangkan nya.

Kebanyakan bekas pesakit kencing manis akan meninggalkan kesan lebam atau hitam pada bahagian tubuh mereka.Korang boleh sapukan Cindo White pada bekas luka tersebut setiap hari untuk mengembalikan warna kulit korang.


LUKA TERBAKAR DAN MELECUR
Parut akibat luka terbakar dan melecur jika tidak dirawat pasti akan meninggalkan kesan parut yang kekal .Namun dengan penggunaan Cindo White pada parut luka terbakar dan melecur boleh dikurangkan.Malah jika penggunaan nya secara berterusan parut tersebut akan pudar dan warna nya juga akan berubah malah bahagian kulit tersebut akan jadi lebih cantik.

ECZEMA
Cindo White mempunyai Titanium Dioxide . Jadi ianya selamat untuk semua jenis kulit terutamanya  bagi mereka yang mengalami masalah kulit sensitif.Malah bayi dan kanak-kanak juga selamat menggunakan nya.Saya sendiri sapukan Cindo white pada anak-anak apabila badan mereka ada ruam. Untuk pengidap eczema juga boleh guna Cindo White . Bila rasa gatal2 cepat2 sapu Cindo White.Kulit-kulit yang mengelupas tu akan jadi cantik semula .


Testimoni Pengguna Cindo White


Cindo White bukan lah produk pemutih sementara.Untuk mendapatkan kesan yang bagus penggunaan nya perlu lah secara berterusan. Biasanya dalam masa tak sampai 2 minggu kesan nya sudah boleh di lihat.Semua pengguna yang dah menggunakan Lotion Cindo White ni sangat-sangat berpuas hati.











Pada yang nak dapatkan krim Cindo White ni boleh la terus ke facebook MV Cindo Organics untuk mendapatkan krim yang serbaguna ini. Produk ini selamat digunakan dan mempunyai kelulusan KKM . Untuk satu bekas cindo White 100g mampu bertahan selama 2 bulan.

Whatsapp sekarang!!!

018 9570958


Korang kena cuba sendiri Cindo White ni dan mesti akan puas hati.Sebab tu lah Cindo White jadi pilihan selebriti dan juga blogger.

sekian...

5 comments:

  1. wah... menarik produk ni... nk try la

    ReplyDelete
  2. MESTI RAMAI YG MINAT NK GUNA PRODUK NI

    ReplyDelete
  3. woah! ini hebat ni...banyak masalah kulit boleh diselesaikan! bagus!!

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya maaf zahir batin makcik!
    Berita baik untuk mereka yg memerlukan nampaknya kan...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)