Skip to main content

7 MASALAH YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE HAND AND BODY CREAM

Assalamualaikum....


7 MASALAH YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE   HAND AND BODY CREAM Kebanyakan orang perempuan suka kulit cerah dan berseri.Bukan la nak putih melepak tapi kalau dapat kulit yang bersih, cantik, mulus itu macam satu bonus dalam hidup.Tapi nak dapatkan kulit macam tu bukan nya boleh duduk saja tanpa apa2 usaha.Kena la buat sesuatu juga.Krim Cindo White adalah salah satu produk yang mampu memberi kecantikan dan keserian pada kulit kita.Bukan cakap saja tapi sebab saya pun dah guna memang best la krim ni.



Krim ni bukan semata-mata untuk putih saja tau.Tapi ada beberapa masalah kulit yang boleh diatasi dengan menggunakan Cindo White.Sebab tu la ramai yang dah dapatkan krim ni sebagai salah satu bahan untuk merawat kulit bukan mencerah kan semata-mata..Korang yang ada 7 masalah  seperti di bawah ni boleh menggunakan Cindio white sebagai salah satu usaha korang untuk merawat.



7 MASALAH  YANG BOLEH DI RAWAT GUNA CINDO WHITE  HAND AND BODY CREAM

KULIT KERING
Cindo White mengandungi Vitamin C dan E yang memang kita sedia tahu sangat bagus untuk kulit kita.Ianya melindungi kulit kita dari matahari kerana meneutralkan radikal bebas yang terhasil semasa kulit kita terdedah dengan matahari.Malah Vitamin E berfungsi untuk mengekalkan kandungan kolegen dalam kulit kita.Jadi kulit kita ni akan nampak lembab sepanjang hari dan kekal segar.

Korang boleh sapu cindo white ni nipis2 je dibahagian yang selalu terjadi masalah kulit kering sepeti kat lutut, siku, buku lali , kaki dan bahagian tangan.



KULIT MATI
Masalah kulit mati selalu dialami jika kita ada masalah kulit kering terutamanya dibahagian siku, ketiak , celahan jari dan  tapak kaki.Korang boleh gunakan Cindo White dan gosok sehingga kulit-kulit mati tu akan tertanggal sendiri dan kawasan kulit korang tu akan jadi cantik ,Bila diamalkan setiap hari tak kan ada lagi masalah kulit mati.



KULIT GELAP
Ada bahagian-bahagian kulit tubuh kita ni yang jadi lebam-lebam hitam.Selalunya masalah ni jadi dibahagian lutut,belakang lutut ,  siku, ketiak , celahan peha dan  belakang leher . Kandungan susu dalam krim Cindo White mampu menghilangkan lebam hitam dan masalah kulit gelap yang korang alami.

Pengalaman saya menggunakan krim ni, kulit jadi cerah selepas seminggu menggunakan nya secara konsisten.Saya cuma sapu 2 kali sehari.selepas mandi dan sebelum tidur.

BAU BADAN\BAU KETIAK
Bahagian ketiak adalah bahagian sensetif dengan peluh .Bagi mereka yang selalu mengalami masalah terlalu banyak berpeluh , mesti akan mengalami masalah ketiak berbau. Krim cindo white dicipta dengan haruman yang sangat memberangsang kan.Jadi ianya sangat sesuai dijadikan haruman badan.Korang boleh sapu dibahagian ketiak untuk mengurangkan bau ketiak .Dan penggunaan nya di bahagian tangan serta badan akan membuatkan badan korang berbau harum.

Haruman pada Cindo White mampu bertahan selama beberapa jam.Selagi korang tak mandi atau bersihkan badan korang salagi tu lah haruman tu akan kekal .


PARUT DEMAM CAMPAK
Siapa yang tak ada parut? Sama ada parut yang tersembunyi atau yang mudah dilihat kita mesti nak supaya parut tersebut hilang.Penggunaan Cindo White yang berterusan mampu menghilangkan parut dan menyamarkan warna parut tersebut. Kandungan Shea Butter dalam krim Cindo White sangat bagus untuk masalah ruam, bintik-bintik pada badan dan juga parut .Samaada parut luka, dan parut demam campak Cindo White mampu menghilangkan nya.

Kebanyakan bekas pesakit kencing manis akan meninggalkan kesan lebam atau hitam pada bahagian tubuh mereka.Korang boleh sapukan Cindo White pada bekas luka tersebut setiap hari untuk mengembalikan warna kulit korang.


LUKA TERBAKAR DAN MELECUR
Parut akibat luka terbakar dan melecur jika tidak dirawat pasti akan meninggalkan kesan parut yang kekal .Namun dengan penggunaan Cindo White pada parut luka terbakar dan melecur boleh dikurangkan.Malah jika penggunaan nya secara berterusan parut tersebut akan pudar dan warna nya juga akan berubah malah bahagian kulit tersebut akan jadi lebih cantik.

ECZEMA
Cindo White mempunyai Titanium Dioxide . Jadi ianya selamat untuk semua jenis kulit terutamanya  bagi mereka yang mengalami masalah kulit sensitif.Malah bayi dan kanak-kanak juga selamat menggunakan nya.Saya sendiri sapukan Cindo white pada anak-anak apabila badan mereka ada ruam. Untuk pengidap eczema juga boleh guna Cindo White . Bila rasa gatal2 cepat2 sapu Cindo White.Kulit-kulit yang mengelupas tu akan jadi cantik semula .


Testimoni Pengguna Cindo White


Cindo White bukan lah produk pemutih sementara.Untuk mendapatkan kesan yang bagus penggunaan nya perlu lah secara berterusan. Biasanya dalam masa tak sampai 2 minggu kesan nya sudah boleh di lihat.Semua pengguna yang dah menggunakan Lotion Cindo White ni sangat-sangat berpuas hati.











Pada yang nak dapatkan krim Cindo White ni boleh la terus ke facebook MV Cindo Organics untuk mendapatkan krim yang serbaguna ini. Produk ini selamat digunakan dan mempunyai kelulusan KKM . Untuk satu bekas cindo White 100g mampu bertahan selama 2 bulan.

Whatsapp sekarang!!!

018 9570958


Korang kena cuba sendiri Cindo White ni dan mesti akan puas hati.Sebab tu lah Cindo White jadi pilihan selebriti dan juga blogger.

sekian...

Comments

  1. wah... menarik produk ni... nk try la

    ReplyDelete
  2. MESTI RAMAI YG MINAT NK GUNA PRODUK NI

    ReplyDelete
  3. woah! ini hebat ni...banyak masalah kulit boleh diselesaikan! bagus!!

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya maaf zahir batin makcik!
    Berita baik untuk mereka yg memerlukan nampaknya kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …