SMK DATO JAAFAR HASSAN GESA PENGUSAHA BAS BUAT PERMOHONAN MAAF

Assalamualaikum..



Zaman sekarang ni bukan artis je yang asyik kena saman dan menyaman tapi orang biasa-biasa macam kita ni pun berisiko nak kena saman tau.Lagi-lagi zaman semua benda nak di update di laman sosial ni , memang kenyang dengan makan saman je la.Takut pulak saya rasa.

Macam yang terjadi baru2 ni di sebuah facebook page berlaku sedikit salah saham antara pihak sekolah SMK DATO JAAFAR HASSAN dan sebuah company mengusahakan bas sewa.Awalnya ada guru di sekolah ni yang nak cari bas untuk bawa rombongan pelajar ke Kuala Lumpur .  Tapi berlaku salah faham apabila cikgu ni menolak untuk   menyewa  bas ni selepas rundingan pertama kali dibuat. Disebabkan rasa tak puas hati pada cikgu ni , pihak dari syarikat bas tu memuat naik satu status yang menyebabkan cikgu-cikgu disekolah ini tidak puas hati dan membuat laporan polis .


Satus dari pihak bas sewa





status dari pihak sekolah




laporan polis.


Dalam status yang dibuat oleh pihak sekolah mereka  mendakwa post yg dimuat naik oleh pihak bas sewa tersebut  telah dibaca oleh 146000 ahli group pada masa tu dan 600 lebih komen yg kebanyakannya menghina,menghentam dan mengecam guru-guru dan menjejaskan nama baik sekolah mereka.

Maka mereka menegaskan pihak bas sewa perlu membuat permohonan maad dalam tempoh 24 jam kepada pihak sekolah  dan jika enggan berbuat demikian tindakan susulan akan dibuat.

Mujur la yang tukang komen dan like tak kena sama..hahaha..Tapi mana yang dah terlajak tulis komen tu apa salahnya minta maaf..sebab tu kita kena tahu cerita dua2 belah pihak sebelum kita kecam dan tulis komen yang tak patut.

sekian..
Previous
Next Post »

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment