NUTRIBROWN RICE - MINUMAN KESIHATAN BERAS PERANG UNTUK SEISI KELUARGA

Assalamualaikum..

Ramai yang tahu betapa banyak khasiat beras perang tapi masih ramai yang tak suka makan beras perang.Disebabkan itu saya nak sarankan pembaca-pembaca blog saya ni supaya menjadikan Nutribrown Rice Instant Baverage sebagai Sarapan utama keluarga setiap pagi.Boleh tak??




Jangan risau kalau anak-anak tak suka makan beras perang dari Nutribrown Rice ni sebab beras perang ni telah di proses jadi lebih sedap sesuai dari usia bayi hinggalah orang tua.Minuman ni juga di saran kan oleh banyak hospital di singapura .Banyak dah negara yang menjual Nutribrown Rice ni antaranya China, Singapura, Hong Kong, Korea dan Eropah. 

Mesti dah tahu yang sekarang ni saya kan sedang berdiet nak kuruskan badan.Jadi saya minum Nuteribrown ni untuk membantu proses menurunkan beart badan saya.Setiap pagi wajib ambil Nutribrown.Kadang-kadang tengah malam lapar pun saya ambil 1 paket Nutribrown Rice.Sangat membantu saya tidur lena dengan perut kenyang sampai pagi.


Meh saya kenalkan satu-satu produk Nutribrown Rice ni.

Beras perang dengan Madu 


Beras perang dengan madu ni adalah kegemaran saya.Pertamanya sebab ada madu disertakan untuk setiap paket beras perang.Bila kita nak makan , kita campur la dengan madu tu.Madu tu madu asli tau.Tak ada campuran bahan lain dalam madu.Madu berfungsi sebagai penambah tenaga dan menguatkan ingatan lagi pun madu ni kan makanan sunah.

Orang kata kalau makan madu ni kulit pun cantik tau.


Beras perang original



Yang ni pun sedap juga tau..Tak ada campuran pewarna  , addictivesdan  perservatives .
Yang best tentang Beras Perang original ni ialah bau dia tu.koyak je paket terus bau semulajdi beras perang tu menerpa ke hidung.Tau tak bau semulajadi beras perang cemana?Aroma nya tu menenang kan kita..hahahah.


Beras perang Tanpa Gula (campuran inulin)



Beras perang tanpa gula ni sesuai untuk semua orang.Dari bayi sampai orang tua.Kalau yang ada masalah kencing manis, darah tinggi , gula tinggi tu elok sangat makan yang ni.
Perut kenyang badan pun sihat.Dalam beras perang ni ada juga inulin iaiatu satu bahan yang  bertindak sebagai prebiotik untuk menggalakkan sistem penghadaman yang sihat.Mereka yang ada masalah diabetes tahap 2 kalau ambil yang mengambil 10 gram inulin sehari selama dua bulan mempunyai peningkatan dalam kawalan glisemik dan tahap antioksidan.


Beras perang perasa coklat



Beras perang perasa coklat ni sangat sesuai untuk kanak-kanak.Diaorang kan memang suka la cokat2 ni..Beras perang perisa coklat ni bagus sebab ada zat besi dan kalsium.bagus untuk tulang , gigi dan pembentukan darah anak -anak kita.Yang ni pun bau best jugak.Bau coklate yang sangat sedap..

Beras Perang dengan campuran oat dan Soy lesitin

Bagi mereka yang tak pernah makan oat sebab tak suka, saya cadangkan awak patut mula kan dengan beras perang campuran oat dan soy lesitin ni sebab ianya pasti memberi rasa yang berbeza dengan oat yang awak tak suka dulu.Soy Lecithin meningkatkan fungsi otak, merendahkan kolestrol dan ia  penting untuk kesihatan hati.Nanti cuba yang ni dulu ok..lepas tu mesti nak lagi..

Apa yang membuatkan saya suka dengan minuman Nutribrown Rice ni ialah rasanya yang tidak terlalu manis, bau yang semulajadi dan anak-anak saya pun suka.Tambahan pulak minuman ni memberi tenaga.Boleh la kalau sesiapa ada orang tua yang tak sihat sampai hilang selera makan , beri je minum Nutribrown Rice Instant Baverage ni .


Harap2-harapsaya berjaya kecutkan sikit pipi kembang saya ni sebelum raya.hahahha

Korang boleh dapatkan produk ni di Cold Storage, Aeon Supermarkets, Sam Gloceria dan Popular Bookstores. Ada juga dijual  di farmasi terpilih, rantaian makanan organik dan semula jadi.Produk ni juga ada pengesahan sijil halal dan dapat pengesahan tertinggi dari United Kingdom Accreditation Services.Dapatkan sekarang untuk keluarga tersayang.


sekian...
Previous
Next Post »

1 komen disini:

Click here for komen disini

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment