Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2017

BAJU KURUNG DAN JUBAH MURAH ONLINE - BUTIK BUSANA JAMILAH

Assalamuaalaikum..

Bila nak dekat-dekat raya ni rasa seronok pulak menggeledah facebook Butik online .Masing-masing nak update baju -baju fesyen muslimah yang terkini.Ada satu butik baju raya  yang menarik perhatian saya ni. Butik Busana Jamilah yang beroperasi di Angsana Mall , Johor Baharu menjual baju Kurung dan Jubah Murah Online . Butik Busana Jamilah ni ada menjual baju kurung ,jubah lelaki dan wanita , kurta dan lengkap pakaian sedondon untuk hari raya dan sebagainya.Selain beroperasi di Angsana Mall , mereka juga adalah butik online yang sedia mnerima tempahan pesanan dari pelanggan diseluruh Malaysia.


Butik Muslimah Online 
Saya memang suka membeli pakaian melalui butik online sebab banyak kelebihan nya.Kalau korang nak beli baju kurung atau jubah di Busana Jamilah ni korang boleh  memilih 3 hari 3 malam pun tak pe..Lepas tu kalau setiap koleksi yang ada kat butik muslimah online ni kita tak kan terlepas.Kita boleh tengok koleksi-koleksi yang ada di laman web Busana Jamilah.L…

PERSEMBAHAN GEMA GEGAR VAGANZA MINGGU KE 4

Assalamualaikum..

Malam ni berlangsungnya persembahan konsert Gema Gegar Vaganza minggu ke 4. Lapan  lagi peserta akan mempersembahkan nyanyian yang bertemakan Gema Mestika. Keseluruhan lagu yang diberikan pada peserta nampaknya memang lagu-lagu yang pernah hits dan kali ni bukan lagu tempatan sahaja tapi ada juga lagu-lagu antarabangsa.




Konsert malam ni dimulakan dengan kemunculan Lah Ahmad mendendangkan lagu Keagungan.Juri jemputan untuk malam ni ialah Dato Ramli MS.Nampaknya malam ni peserta akan dapat kritikan best2..hahahha..dan mungkin juga yang perit selepas setiap minggu persembahan diaorang ni dipuji je.Tapi rasanya Dato Ramli MS bagi komen untuk 2 peserta je.Komen pun biasa2 je la..Tak pedih sangat la..hahahh


Untuk persembahan pertama adalah Wani yang mendendangkan lagu Kun Anta.Ramai yang tunggu persembahan Wani ni memandangkan namanya dikenali kerana mendendanglkan lagu ini di laman Youtube nya.Persembahan Wani memang mendapat pujian juri dan saya pun rasa dia membawakan …

GAMBAR MAJLIS BERINAI JOY REVFA

Assalamualaikum..



Saya ada terbaca dalam satu post di instagram milik Hafiz Hamidun , beliau menjemput semua pengikut dan peminat-peminatnya ke majlis perkhwinan nya pada 1 Mei nanti.Susah artis nak jemput semua orang ke majlis perkahwinan nya sendiri ni.kan??Jangan nanti tak cukup nasi minyak dah la ye..hahahah



Hafiz Hamidun  telah melangsungkan pertunangan nya dengan seorang pengasas produk kecantikan Merve Cosmetics yang dikenali sebagai Joy Revfa pada 22 march yang lalu dan majlis akad nikah dan majlis perkahwinan mereka akan diadakan pada 1 mei 2017.Hari ni Joy Revfa mengadakan majlis berinai di Majestic Hotel KL. Majlis mewah dan bertemakan bollywood hanya di hadiri kenalan rapat Joy sendiri.

Jom kita tengok gambar-gambar majlis berinai Joy Revfa ni.Mana tahu boleh bagi idea bagi yang bakal mengadakan majlis berinai.


















cantik betul bakal isteri Hafiz ni.Saya suka dengan tema majlis ni.Tak serabut.dan yang paling saya suka dah tentu kek dan hiasan meja nya.Cuma solekan Joy nampak …

HILANGKAN KELEMUMUR DENGAN BIJI BETIK

Assalamualaikum...


Disebab kan cuaca panas di negara kita ni ramai yang mengalami masalah kelemumur.Bila panas mula la kepala jadi gatal sebab berpeluh.Dia punya gatal tu rasa macam nak menjerit.Sebab tu kalau ada kelemumur baik la kita ubati .Bukan senang nak hilangkan kelemumur.Dia tak boleh hilang dalam masa sehari.Kena usaha dan berdisiplin.

Salah satu bahan semulajadi yang sangat mudah untuk didapati ialah biji betik.Tak payah susah-susah  nak beli betik kalau awak bukan jenis suka makan buah betik .Pergi je kedai-kedai yang jual buah potong tu.Pesan pada peniaga tu esok simpan sikit biji betik .Hulur la sikit duit  nya sebagai tanda terima kasih.heheh..

Bukan tak ada syampoo yang berasaskan betik tapi dah tentu mahal.Lagipun was-was pulak nak guna bila kat label pada botol  tulis dibuat dari ekstrak betik..Eh!!patutnya ekstark biji betik..Buah betik tu gunanya untuk makan saja.hahahh



Ok..dah ada biji betik kita mulakan operasi menghapuskan kelemumur.

Cara-cara hilangkan kelemum…

IBU PUKUL DAN TENDANG MUKA GURU TADIKA SELEPAS ANAK MENGADU DIPUKUL

Assalamualaikum...



Alfatihah untuk adik Thaqif yang meninggal semalam ..Ramai yang dah tentu sedih dengan berita ni.Pengajaran untuk semua , kalau nak mengajar tak payah la sampai nak pukul macam pukul penyamun.Tambahan pulak anak orang yang kita tak tahu tahap kesihatan dia macam mana.Entah sakit apa, luka kat mana kita pulak fikir nak lepas geram kita je.Jadi macam ni nak menyesal pun rasanya tak guna.Kes dah dikLasifikasikan sebagai kes bunuh.Terima je la apa jadi lepas ni.

Saya kalau anak balik mengadu cikgu pukul ke, cikgu berkasar ke memang saya tak nyenyak tidur la.Memang saya akan pesan pada anak kalau cikgu buat apa2 kat dia , bagitau pada saya.Bukan kita nak pi serang cikgu tapi kita nak pantau...Tak mau ada kesan buruk.Saya memang ibu yang cerewet..Tapi setakat ni belum ada guru yang pernah kena serang dengan saya walaupun anak saya kena rotan sebab saya tahu puncanya dan dia pun sihat, tak de luka tak de patah riuk kat mana2..


Tapi ada satu kejadian di China ni yang boleh…

TIPS AJAK ANAK UNTUK BELAJAR PUASA

Assalamualaikum..



Tak lama je lagi kita nak masuk ke bulan Ramadhan bermakna akan bermula la ibadah puasa untuk umat islam.Saya fikir nak mula mengajak Mikhail untuk belajar puasa.Tak tahu la berjaya ke tidak tapi dia baru umur 4 tahun lebih.Setakat nak ajar dia puasa tu apa, waktu bila, apa yang boleh dan tak boleh..itu saja la..Nak suruh dia tahan makan seharian tu rasanya belum masanya kot.Kalau setengah hari boleh la.heheh..

Ada ke yang nak tips ajar anak puasa?Kalau ada meh baca beberapa tips mudah untuk ajak anak belajar puasa.Dari kecil la kita patut mulakan supaya bila dia dah besar berpuasa bukan lagi menjadi masalah pada nya.

Apa yang perlu korang lakukan untuk permulaan  ajak anak duduk bercerita mengenai puasa.Boleh ceritakan sejarah2 Nabi ketika berpuasa  dan terangkan kenapa perlu berpuasa dan kebaikan nya.


Anak-anak kecil suka kan sokongan dan motivasi.Boleh berikan anak-anak pujian atau ganjaran berupa wang atau pun barangan yang sudah lama mereka ingin kan.Tapi dalam…

BARU KELUAR GUA..

Assalamuaalaikum...



Malam ni baru nak update blog macam biasa.Tiba-tiba rasa lost sekejap sebab untuk seminggu ni saya bertapa dalam gua.Menyiapkan review,photobook dan kerja-kerja hakiki sebagai seorang surirumah.Baru malam ni nak scrol facebook dan instagram.Baru malam ni tahu macam2 berita yang orang dah tahu 2,3 hari lepas.Hahahahh..

Memang bila kita tak berdunia di alam maya ni kadang2 buat jiwa kita lebih tenang, kerja kita lebih sempurna tapi yang tak best nya banyak cerita yang kau akan tertinggal.Kita ni kan hidup kat dunia ni kena la tahu serba sikit hal2 dunia..Kan??Tak kan tak ambik tau langsung kot.Nanti susah nak menyembang dengan orang..

Tinggal sikit je lagi benda nak disiap kan tapi dah pihak ke 2 kata tak payah tergesa-gesa jadi kita boleh dah uruskan blog kita sikit.Update entry yang best2 macam biasa...best ke??hahahah...


sekian..

GABUNGAN FAME COSMETIK DAN SEQY BEAUTY BUAT KEYAKINAN BERTAMBAH KECANTIKAN MENYERLAH

Assalamualaikum...



Korang mesti ada jenama produk kosmetik dan skincare yang memang korang percaya , yakin dan serasi untuk digunakan.Bukan kita tak percaya pada produk lain tapi bila dah jumpa yang paling sesuai yang itu saja lah yang korang akan pakai.Kalau tanya saya apa jenama skincare yang best dan  yang saya percaya , saya akan pilih Seqy Beauty . Manakala Kosmetik yang paling saya suka pulak ialah Fame cosmetic.Gabungan Fame Cosmetik dan Seqy Beauty buat keyakinan bertambah kecantikan menyerlah.

Kenapa Fame dan seqy Beauty? Kedua-dua produk ni bukan saja kualitinya bertaraf antarabangsa tapi susah nak dengar rungutan daripada  pengguna dan peminat 2 jenama besar ni.Saya pernah menggunakan salah satu produk Seqy Beauty sebab tu saya suka jenama ni.Fame Cosmetik pulak , ada sebab ke kenapa kita kena suka jenama ni?Terutamanya dia punya matte Lips cream memang jadi kesukaan ramai wanita.


Fame Cosmetic Review
Orang perempuan sekarang kalau cakap pasal kecantikan boleh kata semua n…

BINA WEB ECOMMERCE MUDAH BISNES ONLINE UNTUK USAHAWAN

Assalmualaikum wbt dan Hi,



Rustam Rizalman Ghazalli adalah graduan Diploma Computer Science Uitm, Shah Alam (89-92) dan melanjutkan pelajaran di Coventry University,United Kingdom dalam jurusan BSc(Hons) Computer Science (Software Engineering) 93-96. Lahir di Parit Buntar Perak pada 1970.

Pengalaman bekerja pada 1996-1998 di salah satu firma ICT Pernec Corporation Sdn Bhd sebabagi Sofware Engineer untuk project TeleCard Telekom Malaysia. Pada 1998- 2000 beliau menjadi Application Enginner untuk Tabung Haji, Goverment Application development utk project MyCard, Hermis, Human Resources dan TNB

2000-2006 beliau adalah salah seorang Business Manager Oil & Gas Sapura ICT Berhad dan terlibat dalam pengurusan perniagaan Oil&gas industry. Beliau berpengalaman dalam system untuk Petronas Dagangan dan Carigali sdn bhd.

Pada 2007 beliau menubuhkan Link and Build Business (1486090U) di Petaling Jaya dan menjalankan Pergurusan Project station Minyak iaitu BHP petrol kiosk. Selain dari pen…

SENARAI PEMENANG ANUGERAH MELETOP ERA 2017

Assalamualaikum...



Malam ni berlangsung majlis Anugerah Meletop Era 2017 yang akan disiarkan di Astro ria , Astro Ria HD , Astro Prima dan Astro Maya Hd pada jam  9 malam .Sebelum majlis siaran langsung ada juga diadakan Showcase AME2017 di perkarangan Stadium Malawati.Selain Neelofa dan Nabil, Johan juga adalah selaku Pengacara Anugerah meletop Era 2017 .



Persembahan di mulakan dengan  penampilan Radhi OAG yang mempersembahkan beberapa lagu-lagu medley dari OAG.Cantik sangat Neelofa malam ni..Dia pakai hitam putih kembang gitu..

Macam biasa la bila tengok rancangan macam ni yang dipengacarakan oleh Nabil dan Johan memang tak kering gusi la jawab nya..



Untuk persembahan nyanyian ada Nana dan Hafiz Shuib, Khai Bahar , Tajul, dan Aiman Tino.paling saya suka duet Nana dan Hafiz Shuib ketika menyanyikan lagu Lelaki teragung.Best sangat.

Senarai  Pemenang Anugerah Meletop Era 2017.

ARTIS LELAKI PALING MELETOP 2017 -FATAH AMIN-
ARTIS WANITA  PALING MELETOP 2017
-NEELOFA-



Pemenang Artis Baharu …