Sunday, 30 April 2017

BAJU KURUNG DAN JUBAH MURAH ONLINE - BUTIK BUSANA JAMILAH

Assalamuaalaikum..

Bila nak dekat-dekat raya ni rasa seronok pulak menggeledah facebook Butik online .Masing-masing nak update baju -baju fesyen muslimah yang terkini.Ada satu butik baju raya  yang menarik perhatian saya ni. Butik Busana Jamilah yang beroperasi di Angsana Mall , Johor Baharu menjual baju Kurung dan Jubah Murah Online . Butik Busana Jamilah ni ada menjual baju kurung ,jubah lelaki dan wanita , kurta dan lengkap pakaian sedondon untuk hari raya dan sebagainya.Selain beroperasi di Angsana Mall , mereka juga adalah butik online yang sedia mnerima tempahan pesanan dari pelanggan diseluruh Malaysia.


Butik Muslimah Online 


Saya memang suka membeli pakaian melalui butik online sebab banyak kelebihan nya.Kalau korang nak beli baju kurung atau jubah di Busana Jamilah ni korang boleh  memilih 3 hari 3 malam pun tak pe..Lepas tu kalau setiap koleksi yang ada kat butik muslimah online ni kita tak kan terlepas.Kita boleh tengok koleksi-koleksi yang ada di laman web Busana Jamilah.Lengkap dengan saiz dan warna yang kita suka.Bila nak beli bukan saja boleh melalui laman web, tapi  beli melalui whatsapp dan facebook pun boleh.

Bila saya tengok gambar-gambar yang di kongsi di facebook Butik Busana Jamilah ni saya rasa macam nak pergi je ke Butik Busana Jamilah di Angsana Mall , Johor Baharu.Nak jumpa sendiri dengan Kak Mil iaitu pemilik Butik Busana Jamilah.Mana tahu kot2 dapat diskaun..heheheh..Kalau korang pergi ke Butik Kak Mil  Angsana Mall ni korang pergi kat tingkat 3 sebelah kedai cermin mata Larry.Ataupun sebelum ke Butik tu Whatsapp Kak Mill dulu kat  0197351037




Dropship Busana Jamilah

Ada satu berita baik untuk korang yang nak tambah pendapatan .Maklum la nak raya ni mesti nak pakai duit banyak .Boleh juga dijadikan pendapatan sampingan korang.Butik Busana Jamilah mencari sesiapa yang berminat nak jadi agent  dropship Busana Jamilah .Tak payah modal dan tak payah nak pergi pos barang.Korang cuma buat marketing kat online dan menerima pesanan.Mudah je..kan??

Selain daripada itu korang yang join dropship ni akan dibayar 10-15 % komisyen jualan.Tak payah sibuk-sibuk nak kena ambil gambar sebab semuanya disediakan untuk korang.Yang tak pernah ada pengalaman join dropship pulak tak payah risau sebab bila korang mendaftar je terus korang akan di beri tunjuk ajar macam mana nak buat marketing.Yang dia ajar pun semua percuma untuk korang.Tak payah korang bayar pun..Untuk lebih maklumat lanjut berkenaan dropship boleh refer entry ni. Cara paling Mudah jana Pendapatan Lumayan Menerusi Internet tanpa Modal 



Butik Busana Jamilah

Alamat:

L4.3, Level 4, 
Angsana Mall ,
Johor Bahru, Johor

Whatsapp: 0197351037

sekian..



Saturday, 29 April 2017

PERSEMBAHAN GEMA GEGAR VAGANZA MINGGU KE 4

Assalamualaikum..

Malam ni berlangsungnya persembahan konsert Gema Gegar Vaganza minggu ke 4. Lapan  lagi peserta akan mempersembahkan nyanyian yang bertemakan Gema Mestika. Keseluruhan lagu yang diberikan pada peserta nampaknya memang lagu-lagu yang pernah hits dan kali ni bukan lagu tempatan sahaja tapi ada juga lagu-lagu antarabangsa.




Konsert malam ni dimulakan dengan kemunculan Lah Ahmad mendendangkan lagu Keagungan.Juri jemputan untuk malam ni ialah Dato Ramli MS.Nampaknya malam ni peserta akan dapat kritikan best2..hahahha..dan mungkin juga yang perit selepas setiap minggu persembahan diaorang ni dipuji je.Tapi rasanya Dato Ramli MS bagi komen untuk 2 peserta je.Komen pun biasa2 je la..Tak pedih sangat la..hahahh


Untuk persembahan pertama adalah Wani yang mendendangkan lagu Kun Anta.Ramai yang tunggu persembahan Wani ni memandangkan namanya dikenali kerana mendendanglkan lagu ini di laman Youtube nya.Persembahan Wani memang mendapat pujian juri dan saya pun rasa dia membawakan lagu ni dengan baik.Cuma saya selalu terganggu dengan Braces dia ni..hahaha..


Untuk persembahan kedua, menampilkan Kumpulan Saujana menyampaikan lagu Heal The world dendangan asal M.Jackson.Kali ni saya suka dengan persembahan saujana sebab  diaorang nampak selesa kat atas pentas..Selalu nampak diaorang berdiri lepas tu goyang2 badan sikit je..Baju pun nampak tak ceria .Kali ni nampak warna warni macam traffic Light Achey kata..Lepas tu ada iringan Koir dan siap menari2 tu..Komen juri pun kata suka dengan persembahan Saujana.



Balqis dendangan asal Siti Nurhaliza kali ni dibawa oleh Ana Rafali untuk persembahan ke 4.Setiap minggu saya suka dengan solekan Ana Rafali.Nampak cantik sangat.Dia kan memang dah cantik.Bila bersolek lagi la cantik.Persembahan kali ni ada kelainan sikit sebab ada macam drama (Ruhanis dan . entah siapa nama pelakon  lagi satu tu..)Ana tak mengubah apa2 pada lagu ni.Susunan Muzik pun masih sama cuma ianya disampaikan dengan suara Ana Rafali.Saya ingatkan dia akan ubah susuanan muzik tapi tak..Tak sempat kot...hahahah.



Persembahan Hijjaz kali ni menyampaikan lagu Ya Maulana dendangan asal Opick..Lagu ni ceria sikit jadi tak de siapa menangis untuk lagu Ya Maulana kali ni..hahahah...Nyanyi lagu sedih , jadi sedih nyanyi lagu ceria nampak ceria..best persembahan mereka minggu ni..Ada Taukey dah Bell juga sebagai penyeri malama ni.Tak penyeri sangat la..Buat kecoh je diaorang ni.ahhahaha


I believe i can Fly didendangkan oleh Azmi untuk persembahan ke 5 . Dia nyanyi lagu ni sambil duduk je..hebat kan??Persembahan Azmi kali ni ada kumpulan Koir jugak.Sedap la suara Azmi ni.Dia nyanyi lagu apa pun best.Tak payah goyang2 badan, lompat2 tetap orang suka dengar.


Persembahan ke 6 adalah dari kumpulan UNIC.Menyampaikan lagu Ghazal Untuk Rabiah.Saya suka kumpulan UNIC ni sebab diaorang selamba je.Kali ni pakai tarbus pulak dah....Persembahan mereka kali ni memang menghiburkan.Awal persembahan ada drama 3 Abdul .


Persembahan Hafiz hamidun kali ni saya suka.Lagipun nampak dia ceria je dan selesa dengan lagu ni.Saya rasa dia tak sesuai la nyanyi lagu cinta2 jiwang macam penyanyi pop lain atau macam lagu2 yang dia dapat sebelum ni .

Persembahan terakhir adalah dari Mirwana . Saya selalu mengharapkan persembahan Mirwana setiap minggu adalah yang terbaik sebab diaorang ni boleh bawa semua genre lagu.Tu yang saya suka dengan Mirwana ni.Kali ni mereka mendendangkan lagu Raikan cinta.Meriah betul pentas dengan persembhan Mirwana minggu ni.

Ada persembahan Khas minggu ni .Istimewa sangat sebab menampilkan kumpulan kopratasa.Lamanya ak tengok persembahan diaorang ni.Bawa pulak lagu kegemaran ramai "Permata Untuk Isteri" ..



Gema gegar Vaganza minggu ke 4 berpihak pada Mirwana yang berjaya merangkul Anugerah Gema terindah (karya kreatif).Memang dah di ramal sebab persembahan diaorang best.Pembukaan nya tu yang best nya,..

Minggu ni yang tersingkir ialah Ana Rafali.Memang dah jangka juga ni sebab dah berapa minggu dia duduk di kedudukan terendah.

Senarai lagu Gema Gegar Vaganza Minggu ke 5

Untuk minggu ke 5 tema yang di pilih ialah Bergabung Bergema yang menyaksikan mereka akan berduet dengan artis tertentu.


Rendang Tak berbuah- HiJjaz & Lan Kristal

Sabar - Ismail Izani & Hafiz Hamidun

Bertahta Di hati- Faradhia & Mirwana

Manusia Sempurna - Gmei & Azmi

Nyanyian Serambi - Ayai ilusi & UNIC

Buan Belas Bukan Simpati- Azian Mazwan- Saujana

Hati kama - Wani &

sekian..

Friday, 28 April 2017

GAMBAR MAJLIS BERINAI JOY REVFA

Assalamualaikum..



Saya ada terbaca dalam satu post di instagram milik Hafiz Hamidun , beliau menjemput semua pengikut dan peminat-peminatnya ke majlis perkhwinan nya pada 1 Mei nanti.Susah artis nak jemput semua orang ke majlis perkahwinan nya sendiri ni.kan??Jangan nanti tak cukup nasi minyak dah la ye..hahahah



Hafiz Hamidun  telah melangsungkan pertunangan nya dengan seorang pengasas produk kecantikan Merve Cosmetics yang dikenali sebagai Joy Revfa pada 22 march yang lalu dan majlis akad nikah dan majlis perkahwinan mereka akan diadakan pada 1 mei 2017.Hari ni Joy Revfa mengadakan majlis berinai di Majestic Hotel KL. Majlis mewah dan bertemakan bollywood hanya di hadiri kenalan rapat Joy sendiri.

Jom kita tengok gambar-gambar majlis berinai Joy Revfa ni.Mana tahu boleh bagi idea bagi yang bakal mengadakan majlis berinai.


















cantik betul bakal isteri Hafiz ni.Saya suka dengan tema majlis ni.Tak serabut.dan yang paling saya suka dah tentu kek dan hiasan meja nya.Cuma solekan Joy nampak biasa saja macam dia bersolek hari-hari.hahah..Mungkin sebab dia dah biasa bersolek sebab tu  nampak macam sama je..

HILANGKAN KELEMUMUR DENGAN BIJI BETIK

Assalamualaikum...


Disebab kan cuaca panas di negara kita ni ramai yang mengalami masalah kelemumur.Bila panas mula la kepala jadi gatal sebab berpeluh.Dia punya gatal tu rasa macam nak menjerit.Sebab tu kalau ada kelemumur baik la kita ubati .Bukan senang nak hilangkan kelemumur.Dia tak boleh hilang dalam masa sehari.Kena usaha dan berdisiplin.

Salah satu bahan semulajadi yang sangat mudah untuk didapati ialah biji betik.Tak payah susah-susah  nak beli betik kalau awak bukan jenis suka makan buah betik .Pergi je kedai-kedai yang jual buah potong tu.Pesan pada peniaga tu esok simpan sikit biji betik .Hulur la sikit duit  nya sebagai tanda terima kasih.heheh..

Bukan tak ada syampoo yang berasaskan betik tapi dah tentu mahal.Lagipun was-was pulak nak guna bila kat label pada botol  tulis dibuat dari ekstrak betik..Eh!!patutnya ekstark biji betik..Buah betik tu gunanya untuk makan saja.hahahh



Ok..dah ada biji betik kita mulakan operasi menghapuskan kelemumur.

Cara-cara hilangkan kelemumur guna biji Betik


Masuk kan biji betik kedalam pengisar.Kisar hingga halus .Tak perlu tambah air sebab biji betik memang dah ada air didalamnya.

Bila dah halus masuk kan sedikit minyak masak , klau tak suka bau minyak masak boleh letak minyak johnsons bayi atau minyak kelapa dara ,hingga menjadi pes.

Ambil pes dan sapu di keseluruhan kulit kepala sambil diurut2 .Jangan guna kuku.Guna jari saja.


Ambil tuala dan balut kepala kita selama 45 minit hingga 1 jam.

Sambil2 tu boleh la tido kejap ke, smule ke..hahaha

Kemudian boleh la bilas rambut guna syampoo anti kelemumur..
cuci hingga bersih sambil disikat.Guna sikat yang giginya rapat.

Cara ni juga boleh menguatkan akar rambut bagi mereka yang mengalami keguguran rambut yang teruk.Boleh amalkan 3-4 kali seminggu.Penggunaan pertama kali juga dah boleh nampak kelemumur korang akan berkurangan.

Selamat mencuba..semoga berjaya..


sekian..




Thursday, 27 April 2017

IBU PUKUL DAN TENDANG MUKA GURU TADIKA SELEPAS ANAK MENGADU DIPUKUL

Assalamualaikum...



Alfatihah untuk adik Thaqif yang meninggal semalam ..Ramai yang dah tentu sedih dengan berita ni.Pengajaran untuk semua , kalau nak mengajar tak payah la sampai nak pukul macam pukul penyamun.Tambahan pulak anak orang yang kita tak tahu tahap kesihatan dia macam mana.Entah sakit apa, luka kat mana kita pulak fikir nak lepas geram kita je.Jadi macam ni nak menyesal pun rasanya tak guna.Kes dah dikLasifikasikan sebagai kes bunuh.Terima je la apa jadi lepas ni.

Saya kalau anak balik mengadu cikgu pukul ke, cikgu berkasar ke memang saya tak nyenyak tidur la.Memang saya akan pesan pada anak kalau cikgu buat apa2 kat dia , bagitau pada saya.Bukan kita nak pi serang cikgu tapi kita nak pantau...Tak mau ada kesan buruk.Saya memang ibu yang cerewet..Tapi setakat ni belum ada guru yang pernah kena serang dengan saya walaupun anak saya kena rotan sebab saya tahu puncanya dan dia pun sihat, tak de luka tak de patah riuk kat mana2..


Tapi ada satu kejadian di China ni yang boleh juga di jadikan pengajaran untuk guru-guru.Di china seorang ibu naik angin dengan tindakan guru-guru tadika anak nya yang dikatakan mendera anaknya di tadika tersebut.Awalnya anak wanita ini pulang ke rumah dan mengadu pada ibunya dia dipukul oleh guru nya.Tidak berpuas hati mendengar perkara  tersebut siibu terus ke tadika dan meminta untuk melihat rakaman cctv pada hari kejadian.


Alangkah terejutnya dia apabila mendapati anaknya bukan sahaja dipukul malah di tendang dan di baling oleh guru itu.Marah dengan apa yang dilihat dia kemudian nya memukul guru-guru di tadika itu dan kejadian yang dirakam tersebar di internet.

Netizen menyokong tindakan siibu dan merasakan apa yang siibu lakukan masih belum cukup dan guru-guru di tadika itu perlu diberikan hukuman yang lebih berat lagi.Dalam video tersebut kelihatan siibu menarik rambut dan menendang muka guru-guru tadika anak nya.

kalau dulu mak ayah rasa selamat bila anak pergi ke sekolah.Masa saya kecil2 dulu, kalau cuti sekolah tu lagi mak ayah risau .Duduk kat sekolah lebih selamat sebab cikgu ada,Tapi sekarang anak pergi sekolah , mak ayah kat rumah fikir macam2 , sampai tak sabar nak balik tengok anak.kan??

sekian..


Wednesday, 26 April 2017

TIPS AJAK ANAK UNTUK BELAJAR PUASA

Assalamualaikum..



Tak lama je lagi kita nak masuk ke bulan Ramadhan bermakna akan bermula la ibadah puasa untuk umat islam.Saya fikir nak mula mengajak Mikhail untuk belajar puasa.Tak tahu la berjaya ke tidak tapi dia baru umur 4 tahun lebih.Setakat nak ajar dia puasa tu apa, waktu bila, apa yang boleh dan tak boleh..itu saja la..Nak suruh dia tahan makan seharian tu rasanya belum masanya kot.Kalau setengah hari boleh la.heheh..

Ada ke yang nak tips ajar anak puasa?Kalau ada meh baca beberapa tips mudah untuk ajak anak belajar puasa.Dari kecil la kita patut mulakan supaya bila dia dah besar berpuasa bukan lagi menjadi masalah pada nya.

Apa yang perlu korang lakukan untuk permulaan  ajak anak duduk bercerita mengenai puasa.Boleh ceritakan sejarah2 Nabi ketika berpuasa  dan terangkan kenapa perlu berpuasa dan kebaikan nya.


Anak-anak kecil suka kan sokongan dan motivasi.Boleh berikan anak-anak pujian atau ganjaran berupa wang atau pun barangan yang sudah lama mereka ingin kan.Tapi dalam masa yang sama korang perlu tekan kan bahawa ganjaran yang korang berikan tidak lah penting dan tidak menjadi keutamaan kerana yang paling penting sekali adalah ganjaran syurga dan pahala dari Allah.

Sudah menjadi kebiasaan kanak-kanak memang sangat aktif dan sentiasa ada sahaja aktiviti yang membuatkan mereka cepat letih tambahan lagi di bulan puasa.Selalu ingatkan anak supaya jangan terlalau banyak berlari atau bermain kerana ia nya akan membuat kan mereka cepat berpeluh , kehilangan air dalam badan dan sekaligus mereka akan letih dan tidak dapat meneruskan ibadah berpuasa.Korang boleh ajak anak lakukan aktiviti ringan supaya dia tidak bosan .


Anak-nak saya paling suka kalau saya masak apa yang mereka suka.Saya percaya anak korang pun macam tu jugak kan.jadi gunakan ini sebagai sesuatu yang buat anak ingin berpuasa.Beritahu anak yang jika dia berpuasa korang akan masak kan makanan kesukaan nya apa bila berbuka nanti.Begitu juga bila bersahur.Nak galak kan dia untuk bersahur, beritahu yang korang ada masak makanan kegemaran nya.Nak kejutkan dia memang susah jadi pastikan korang kejut mereka awal sikit.Jangan lagi setengah jam nak habis waktu sahur baru nak kejut kan.Budak-budak ni paling lama nak pujuk dia sahur pun mau 1 jam..kan??Macam anak saya , buka tv je semua terbuka mata..heheheh


Sementara tunggu waktu berbuka ajak anak untuk memask bersama dan menyiap kan hidangan berbuka bersama-samanya.Korang juga boleh sekali sekala ajak anak berbuka diluar sebagai cara untuk menghargai apa yang mereka lakukan.Disamping tu jangan lupa beri anak vitamin tambahan selepas anak berbuka.Beri anak minum susu untuk kekalkan tenaga mereka.11street ada buat sale barangan bayi dan kanak-kanak.Nanti boleh la cari susu atau suplement untuk diaorang ,Boleh klik kat sini untuk shopping..Boleh menang hadiah juga tau..klik gambar bawah ni..



Cemana??boleh buat tak??Kita cuba nanti ye...


sekian..






BARU KELUAR GUA..

Assalamuaalaikum...



Malam ni baru nak update blog macam biasa.Tiba-tiba rasa lost sekejap sebab untuk seminggu ni saya bertapa dalam gua.Menyiapkan review,photobook dan kerja-kerja hakiki sebagai seorang surirumah.Baru malam ni nak scrol facebook dan instagram.Baru malam ni tahu macam2 berita yang orang dah tahu 2,3 hari lepas.Hahahahh..

Memang bila kita tak berdunia di alam maya ni kadang2 buat jiwa kita lebih tenang, kerja kita lebih sempurna tapi yang tak best nya banyak cerita yang kau akan tertinggal.Kita ni kan hidup kat dunia ni kena la tahu serba sikit hal2 dunia..Kan??Tak kan tak ambik tau langsung kot.Nanti susah nak menyembang dengan orang..

Tinggal sikit je lagi benda nak disiap kan tapi dah pihak ke 2 kata tak payah tergesa-gesa jadi kita boleh dah uruskan blog kita sikit.Update entry yang best2 macam biasa...best ke??hahahah...


sekian..

Monday, 24 April 2017

GABUNGAN FAME COSMETIK DAN SEQY BEAUTY BUAT KEYAKINAN BERTAMBAH KECANTIKAN MENYERLAH

Assalamualaikum...



Korang mesti ada jenama produk kosmetik dan skincare yang memang korang percaya , yakin dan serasi untuk digunakan.Bukan kita tak percaya pada produk lain tapi bila dah jumpa yang paling sesuai yang itu saja lah yang korang akan pakai.Kalau tanya saya apa jenama skincare yang best dan  yang saya percaya , saya akan pilih Seqy Beauty . Manakala Kosmetik yang paling saya suka pulak ialah Fame cosmetic.Gabungan Fame Cosmetik dan Seqy Beauty buat keyakinan bertambah kecantikan menyerlah.

Kenapa Fame dan seqy Beauty? Kedua-dua produk ni bukan saja kualitinya bertaraf antarabangsa tapi susah nak dengar rungutan daripada  pengguna dan peminat 2 jenama besar ni.Saya pernah menggunakan salah satu produk Seqy Beauty sebab tu saya suka jenama ni.Fame Cosmetik pulak , ada sebab ke kenapa kita kena suka jenama ni?Terutamanya dia punya matte Lips cream memang jadi kesukaan ramai wanita.


Fame Cosmetic Review


Orang perempuan sekarang kalau cakap pasal kecantikan boleh kata semua nya tahu cara nak bagi diri tu jadi cantik..Sekali diaorang berseolek ,macam artis gayanya .Tambah kalau pakai kosmetik jenama Fame. Fame Cosmetic  ni bukan saja berkualiti tapi juga harganya mampu milik.Sebab tu la makin ramai perempuan cantik sekarang ni. Yang tak tahu nak bersolek pun dah pandai bersolek disebab kan Fame Cosmetik . Sekali sapu , terus menyerlah kecantikan wajah kita.Ada pengantin yang siap request nak makeup pengantin guna Fame Cosmetik sahaja sebab katanya sesuai dan serasi dengan kulit.Lagi-lagi yang kulit jenis ada alahan, gatal-gatal, kulit jadi merah bila kena solekan dan ada yang bibir kering mengelupas kalau guna sebarangan lipstick. Fame Cosmetik adalah cosmetik yang sesuai untuk kulit sensitif ..

Ada 4 produk Fame cosmetic yang wajib korang ada. Matte Lip Cream , Mascara volume lash waterproof , Eyeliner Liquid Waterproof dan Fame BB Cushion with SPF.Ada 4 ni cukup lengkap dah fame cosmetic halal yang buat korang lebih yakin dan selesa bila keluar rumah.

Review Seqy Beauty


Kenapa nak susah payah mencari skincare yang selamat dan berkesan.Guna seqy Beauty memang tak boleh merawat kulit dalam masa  3 hari tapi ianya merawat kulit secara beransur-ansur dan kulit di rawat supaya lebih sempurna dan kekal cantik.Lepas kulit dah sihat tak nak pakai produk Seqy beauty pun tak pe dah..tapi biasanya bila kulit dah cantik lagi la kita nak kekal gunakan produk ni,...betul tak??Semua produk Seqy beauty melalui ujian klinikal yang teliti tau sebab tu produk mereka memang diyakini ramai.Tak kira lipstik atau  foundation semuanya melalui ujian klinikal sebelum dipasarkan.Seqy Beauty punya foundation pun ada agen merawat ,apa lagi kalau set skincare mereka ..kan??


 Kalau betul sayang kan kulit dan nak rawat kulit rosak jangan was-was dapatkan produk -produk seqy beauty seperti Sakura mask,BB cream dan juga Set skincare Seqybeauty dilengkapi cleanser, toner, serum dan krim 2 in 1

 Fame Cosmetics agent / agent  Seqy Beauty

Kita sedia tahu  Fame Cosmetik dan Seqy Beauty adalah perniagaan atas talian.Ini kerana untuk memudahkan orang ramai mendapatkan produk-produk berkulaliti ni. Dengan adanya  agent Fame cosmetic dan agent Seqy beauty di seluruh Malaysian korang boleh dapatkan pproduk -produk hebat ni dengan Mudah dan di jamin yang original.



BINA WEB ECOMMERCE MUDAH BISNES ONLINE UNTUK USAHAWAN

Assalmualaikum wbt dan Hi,



Rustam Rizalman Ghazalli adalah graduan Diploma Computer Science Uitm, Shah Alam (89-92) dan melanjutkan pelajaran di Coventry University,United Kingdom dalam jurusan BSc(Hons) Computer Science (Software Engineering) 93-96. Lahir di Parit Buntar Perak pada 1970.

Pengalaman bekerja pada 1996-1998 di salah satu firma ICT Pernec Corporation Sdn Bhd sebabagi Sofware Engineer untuk project TeleCard Telekom Malaysia. Pada 1998- 2000 beliau menjadi Application Enginner untuk Tabung Haji, Goverment Application development utk project MyCard, Hermis, Human Resources dan TNB

2000-2006 beliau adalah salah seorang Business Manager Oil & Gas Sapura ICT Berhad dan terlibat dalam pengurusan perniagaan Oil&gas industry. Beliau berpengalaman dalam system untuk Petronas Dagangan dan Carigali sdn bhd.

Pada 2007 beliau menubuhkan Link and Build Business (1486090U) di Petaling Jaya dan menjalankan Pergurusan Project station Minyak iaitu BHP petrol kiosk. Selain dari penglibatan station Minyak, juga membina web ecommerce seperti halalsurf.com , aurawhite2u.com (pengurusan), kudaku4man.my dan lain lain lagi.

Dalam dunia web, beliau yang mahir dalam pengatucaraan dan applikasi telah banyak terlibat personal training untuk program belia, corporate dan usahawan

Pada 2008 telah menubuhkan Halalsurf.com sebagai media social Islamik dan 2014 telah melangkah sebagai ECommerce untuk halal seluruh dunia.

Pernah di siarkan di akbar Harian Metro, Sinar Harian dan TVAlhijrah 2013 berkenaan Halalsurf.com.

Dengan pengalam luas dalam sosial media, usaha beliau untuk membimbing usahawan untuk terus maju dalam bisness on-line dengan mengadakan kelas asas Google Adword dan web Ecommerce secara komprehensive untuk usahawan yang berminat dengan harga kelas yang lebih Murah dari harga pasaran iaitu RM800-RM2000 setiap peserta.

Pada 20 April 2017 Khamis Bernama TV Astro 502 telah sudi menerumah saya dalam Ruang Bicara selama satu jam 10pm-11pm. Ini adalah satu penghargaan dari pihak media yang ingin kongsikan usaha kerjaan Malaysia dalam Digital Business.

Sekian Terima kasih.

Daftar Seminar Segera di www.ebooktermurah.com 

Rustam Rizalman Ghazalli

Bandar Baru Bangi, 43650, Selangor, Malaysia.

Whatsap : +6012 320 6127


Sunday, 23 April 2017

SENARAI PEMENANG ANUGERAH MELETOP ERA 2017

Assalamualaikum...



Malam ni berlangsung majlis Anugerah Meletop Era 2017 yang akan disiarkan di Astro ria , Astro Ria HD , Astro Prima dan Astro Maya Hd pada jam  9 malam .Sebelum majlis siaran langsung ada juga diadakan Showcase AME2017 di perkarangan Stadium Malawati.Selain Neelofa dan Nabil, Johan juga adalah selaku Pengacara Anugerah meletop Era 2017 .



Persembahan di mulakan dengan  penampilan Radhi OAG yang mempersembahkan beberapa lagu-lagu medley dari OAG.Cantik sangat Neelofa malam ni..Dia pakai hitam putih kembang gitu..

Macam biasa la bila tengok rancangan macam ni yang dipengacarakan oleh Nabil dan Johan memang tak kering gusi la jawab nya..



Untuk persembahan nyanyian ada Nana dan Hafiz Shuib, Khai Bahar , Tajul, dan Aiman Tino.paling saya suka duet Nana dan Hafiz Shuib ketika menyanyikan lagu Lelaki teragung.Best sangat.

Senarai  Pemenang Anugerah Meletop Era 2017.



ARTIS LELAKI PALING MELETOP 2017

-FATAH AMIN-

ARTIS WANITA  PALING MELETOP 2017


-NEELOFA-




Pemenang Artis Baharu meletop- KHAI BAHAR




Pemenang Online Meletop- FATTAH AMIN




Pemenang Anugerah Couple Meletop- AKIM DAN STACY



Pemenang Si Cilik Meletop- YUSOF ISKANDAR




Pemenang  Anugerah Program Radio Meletop- JOHARA PAGI ERA




Pemenang penyampai radio meletop - JOHAN




Pemenang Program Meletop - TASTE SELEBRITI (NEELOFA)




pemenang Host Meletop - NEELOFA




Pemenang Drama Meletop- SURI HATI MR PILOT



Pemenang Pelakon Tv meletop- FATTAH AMIN



Pemenang Artis lawak Meletop - JOHAN




Pemenang Group Duo Meletop- SITI NURHALIZA & FAIZAL TAHIR




Pemenang Penyanyi Meletop - SITI NORDIANA





Pemenang Lagu meletop - AYDA JEBAT


Pemenang Filem meletop - MUNAFIK




Pemenang Bintang Filem meletop - FASHA SANDHA




Pemenang Fesyen Meletop-



Gambar Anugerah Meletop Era 2017















sekian...