Skip to main content

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum..



Minggu lepas shopping gila-gila di Lazada tu pun belum puas lagi..Minggu ni pulak ada Lazada Big Baby Fair .Boleh sambung shopping pulak.Kali ni beli barangan baby.Bagi yang ada anak-anak kecil jangan lepaskan peluang keemasan ni .Lazada,s Big Baby Fair akan berlangsung dari 29 march - 2 April yang menawarkan potongan harga sehingga 85 %



Setiap kali ada Lazada Big Baby Fair , dah tentu lampin pakai buang akan menjadi yang  rebutan .Bagi saya jenama Lampin Pakai Buang yang paling saya suka ialah Goo.N..Kalau saya ada anak kecil nanti dah tentu jenama Goo.N yang akan saya pilih.



Selain daripada lampin pakai buang, susu formula yang pasti menjadi pilihan saya untuk anak-anak adalah Jenama Dumex.Pertama sebab ianya terdapat didalam pelbagai perisa dan keduanya dah tentu kerana harganya yang berpatutan.Lebih-lebih lagi di Lazada selalu ada tawaran istimewa untuk susu formula bayi.



Barangan lain di Lazada yang menjadi pilihan saya untuk si kecil saya nanti adalah Car Seat jenama Sweet Cherry memandangkan ini adalah salah satu barangan paling penting bila kita ada anak kecil.Senang nak keluar kalau bawak anak jalan-jalan atau balik kampung.Kalau nak beli kat luar memang mahal tapi di Lazada  semuanya murah dan berbaloi.

Sebenarnya ada banyak lagi barangan di Lazada yang saya nak dapatkan untuk anak kecil saya nanti..InsyaAllah..kalau ada anak lagi la..Hahahha..Korang pun mesti ada barangan yang korang nak beli nanti di Lazada,kan? So jangan lupa Lazada,s Big Baby Fair dari 29 March sampai 2 April ni.

sekian...


Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …