Skip to main content

10 BARANG DALAM LAZADA SURPRISE BOX YANG BUAT SAYA SENYUM LEBAR

Assalamualaikum...


10 BARANG DALAM LAZADA SURPRISE BOX YANG BUAT SAYA SENYUM LEBAR Seperti yang dijanjikan dalam entry unboxing Surprise box dari Lazada sebelum ni...saya nak tunjuk satu-satu apa sebenarnya barang yang saya dapat dalam Surprise Box Lazada tempoh hari.Nampak macam ramai yang nak tahu tu..✌ ..

Ada 10 barang semuanya yang terdiri daripada produk makanan kesihatan dan penjagaan diri.Sesuai sangat la barang2 ni untuk saya sebab diusia yang semakin meningkat ni saya memang mementingkan kesihatan.Saya sayang keluarga saya sebab tu saya berusaha keras untuk kesihatan yang baik.Tak payah susah2 nak keluar ke kedai-kedai  mencari apa yang terbaik untuk tubuh badan kita.Di Lazada ada macam-macam produk kesihatan yang boleh kita dapatkan dengan harga yang berpatutan.


Produk ini sesuai untuk mereka yang berusia melebihi 30 an.Ianya mampu meremajakan kulit dalam masa hanya 6 hari. Untuk orang yang takut kedut macam saya Kinohimitsu ni sesuai untuk kita.Ada macam2 jenis produk Kinihimitsu.Klik je link diatas kalau berminat.




2- Himalaya Herbals Nourishing Skin Cream - produk berasaskan bahan semulajdi ini khas untuk merawat kulit wajah dan badan kita.Kalau yang kenal saya tahu la saya ni suka krim2 yang berasaskan bahan semula jadi.Sebab bukan saya je yang boleh guna, anak-anak pun join sekali.




3- Nestle Omega Plus - membantu mengawal paras kolestrol dalam badan.Saya memang suka cuba macam-macam diet.Bagi saya kalau kita diet , apa saja kita boleh makan.Ramai orang fikir  kalau diet kena berlapar salah tu..Buat apa tahan lapar untuk kawal kolestrol dan lemak.Cuba Omega Plus ni .Kenyang seharian .tapi kalau wanita mengandung dan budak kecil tak boleh makan ni tau..




4- Notebook Bottle - Untuk kelainan dan lebih gaya , notebook bottle ini sesuai untuk korang isikan air semasa bersukan.Ekslusif sangat botol air ni sebab ada logo Lazada kat situ.kena simpan baik2 ni..sayang nak guna..Lazada ni jenama besar tau..harus la bangga bila ada botol air tertera jenama Lazada di situ..hahah




5- Home Fragrance Hush Puppies - kalau nak rumah korang dalam keadaan segar tak de bau hapak2 boleh juga dapatkan penyegar udara ni..bau best giler yang ni..da banyak lagi yang bau best2..boleh klik tengok mana yang berkenan..


6- Cornell Hair Dryer - pemegang nya boleh di pusing untuk memudahkan penyimpanan.Kelajuan sampai level 3 dan tahap kepanansan nya juga boleh dikawal.Saya dah try guna..Best..tak berat lepas tu ada diberi disfuser juga.




7- Nestum Banana Caremal - saya tak pernah cuba nestum pisang ni.Ini pertama  kali try dan rasa dia memang sedap la..rasa pisang sebenar tau.Sesuai untuk siapa2 yang suka kan sarapan ringkas diawal pagi.Macam saya la..kalau pagi2 sangat tak boleh nak makan berat2..Boleh la mulakan dulu dengan Nestum Banana Caremal ni..


8- Signature Snack - Snack paling sedap dan dah tentu snack yang sihat.Ada 3 jenis yang paling top..Yang pertama  Thai Green Curry Cashews .kedua Salted Vanila Cashew Crumble dan ketiga Caranberry Almond Cruncher.Paling saya suka  yang paket merah tu..Sambil menulis ni pun tengah mengunyah je tak henti-henti.





9- Voucher Photobook - saya pernah beberapa kali buat photobook dengan khidmat Photobook Malaysia ni,..Memang tak menghampakan kerja diaorang terbaik sangat.



10- Pensonic Personal blender- Lepas ni boleh la lebih kerap minum jus buah segar.ada 2 botol air.kalau nak buat ice kisar pun boleh.Boleh bawak kemana2 sebab ada tempat cangkuk di bahagian pemegang.Kalau yang aktif bersukan boleh bawak botol ni.

Kalau tengok di facebook sekarang ni ramai betul yang bercakap pasal jualan murah sempena Lazada 5th Birthday.Ianya akan berlangsung dari 22-24 march ni.jangan lupa tau...Kalau korang yang kaki join giveaway tu korang boleh join Giveaway jugak.


sekian..

Comments

  1. wow..syoknya..ala.tak sabar la kita nak dapat barang ni..

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  2. Tahniahhhh.. bestnya x dapat merasa la kot lazada 5th birthday huu

    ReplyDelete
  3. Best sangat kan. Saya dapat barang2 baby ☺☺

    ReplyDelete
  4. wahh...bestnya..dapat box hadiah macam ni...teringinnya....

    ReplyDelete
  5. Tahniah dpt..
    Saya masih dlm penantian..hopefully dpy juga

    ReplyDelete
  6. blender tu best! sbb sy suka buat jus hihihi

    ReplyDelete
  7. giler best! date dia pon cantek. dah gaji!

    ReplyDelete
  8. bestnya...... dapat hadiah.. byak pulak tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …