Friday, 31 March 2017

TESTIMONI PENGGUNA KRIM PEMUTIH CINDO WHITE

Assalamualaikum....

TESTIMONI PENGGUNA KRIM PEMUTIH CINDO WHITE Sejak saya kecil lagi , saya ni memang dah sedia berkulit gelap..Naik sekolah menengah tu warna kulit ni asyik la jadi bahan ejekan kawan-kawan..Kalau kawan-kawan tu kita faham la.Ada masa-masa bodoh diaorang tu...Ni cikgu pun sama.Suka jadikan kulit gelapsaya ni sebagai bahan lawak..Dah tentu la kecik hati.Tambah kecik hati sekor pun tak de minta maaf .Apa ingat saya ni baik hati sangat ke nak maafkan orang macam tu je..Tak kira la kau cikgu ke, kawan baik ke, kau minta baru  makcik bagi..So masing2 faham sendiri   la apa yang perlu dibuat.



Untuk mengubat kekecewaan tu bila dah habis sekolah saya pastikan kulit saya ni cerah.Tak de la sekarang putih sangat pun..tapi tak la gelap macam dulu.Selain muka, kulit tangan dan kaki pun kena la nampak cerah..Tapi agak susah nak samakan warna cerah kulit muka dengan kulit tangan ni..Betul tak??Tapi sekarang ni saya dah jumpa lotion yang boleh putihkan kulit ..Sekarang saya amalkan menyapu Lotion Cindo White yang sangat berkesan untuk cerahkan kulit saya ni.



Agak teruja juga la masa Cindo White ni belum ada dalam genggaman.Saya tengok testimoni di facebook ramai yang berjaya dapatkan kulit tangan dan kaki yang cerah dengan penggunaan yang konsisten.Ada yang amalkan setiap hari dengan sapu 3-4 kali , dah dapat kesan cerah nya dalam masa seminggu.Ada yang sapu cuma sekali sehari,dan kesan cerahnya dalam 2 minggu.Wahh!!teruja sangat tau..

Pengalaman Menggunakan Krim pemutih Cindo White

Produk Cindo White ni  dalam betuk krim berwarna putih.Ada biji2 kuning tu..saya pun tak pasti apa tu.Tapi bahan-bahan yang terkandung dalam krim ni adalah berasaskan buah.Beratnya 100g.Harga nya cuma rm69 sahaja.

Sebelum menggunakan Cindo White..walaupun bergambar tempat cerah ada lampu tapi tetap gelap.

Krim ni bukan  pemutih kulit yang pakai2 terus putih.Ini bukan krim yang macam tu.Jadi kalau korang pakai Cindo White ni kesan cerah pada kulit tu akan kekal selamanya.Nanti bila dah cerah macam yang korang nak boleh la stop pakai...atau boleh jarak-jarak kan pemakaian nya.Buat masa ni saya gunakan dia sekali sehari saja.Sapu sebelum tidur je..Tak boleh nak apply selalu sebab saya ni suri rumah.kalau korang wanita yang bekerja mungkin boleh sapu 3-4 kali sehari selepas solat.

krim ni sejuk je..tak melekit dan sesuai untuk semua jenis kulit.Saya juga sapu pada anak-anak.kalau dah ibu nya kulit gelap ingat anak2 akan putih melepak ke??sebab tu saya bagi anak-anak pakai juga.Setakat ni memang diaorang pakai pun ok, tak de gatal-gatal atau kesan buruk pada kulit.

Selepas 10 hari menggunakan Cindo White..

Selepas  10 hari saya dan anak-anak guna krim ini , antara kesan2 yang jelas saya nampak ialah:

-Mencerahkan kulit
-melembabkan kulit
-melembutkan kulit dan tapak tangan 
-membuang sel kulit mati
-menghilangkan kesan-kesan hitam pada siku dan lutut
-mengharumkan kulit 

selepas 10 hari...


Apa yang paling mengembirakan saya kesan cerah pada kulit saya ni memang ketara jelas.Untuk 10 hari ni saya pakai di siku, lutut, dan sebelah tangan je.kalau korang tengok tangan saya ni sebelah kiri memang lebih cerah dan lebih lembab dari tangan kanan..Nampak tak?
Saja saya pakai sebelah tangan sebab pakai macam ni baru boleh jelas nampak bezanya tu.

selepas 3 minggu menggunakan Cindo White.

Saya rasa bertuah sangat menjadi antara yang terawal untuk cuba produk ni.Saya memang akan recommend kan produk ni pada kawan-kawan saya .Sebab saya dah cuba sendiri dan memang berkesan.Bukan gebang2 kosong punya produk ni..Alhamdulillah dan iInsyaAllah...Saya harap produk ni dapat membantu ramai mereka2 yang berkulit gelap macam saya ni.

Kalau korang berminat nak memiliki lotion Cindo White ni atau nak menjadi pengedar nya korang boleh tengok sini..:=


whatsapp/tel: 0189127233

facebook page : Cindo White




sekian..

GAMBAR MAJLIS AKAD NIKAH SHARNAAZ AHMAD DAN NOOR NABILA

Assalamualaikum...


Malam ni berlangsungnya majlis akad nikah  Sharnaz Ahmad bersama pasangan nya Noor Nabila.selepas hampir 2 tahun  menjalin hubungan cinta akhirnya pasangan ini memutuskan tarikh 31/3/2017 sebagai tarikh rasmi untuk mereka bergelar suami isteri.

Noor Nabila , yang juga kakak kepada pelakon popular Neelofa , nampak cantik dengan dress rekaan Radzuan Radziwill. Manakala Sharnaaz nampak segak dengan baju melayu dari Cosry..



Majlis akad nikah diadakan di Royal Chulan Damansara pada jam 9 malam dengan dihadiri ramai tetamu dari kedua-dua belah pihak. .Dengan sekali lafaz Sharnaaz sah menjadi suami kepada Noor Nabila  pada jam 9:15 malam...Semoga pasangan ini bahagia hingga ke syurga.


Gambar-gambar majlis akad nikah Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila.


Picture: Wedlocx








































Credit Picture:mstar






Cantik sungguh pengantin perempuan..nampak sepadan..kan?Tahniah untuk Sharnaaz dan Noor Nabila..Semoga cinta kalian terus subur mewangi..


sekian...



SENARAI BARANGAN BAYI MURAH DI LAZADA SEMPENA LAZADA BIG BABY FAIR

Assalamualaikum...



SENARAI BARANGAN BAYI MURAH DI LAZADA SEMPENA LAZADA BIG BABY FAIR Dilema ibu bapa sekarang , bila bab barangan bayi mesti rasa sakit kepala memikirkan kos nya yang boleh dikatakan agak mahal .Kalau tak beli susah , nak beli pun susah.Harga mahal tapi benda tu penting. Nak tak nak kena juga beli.Kalau anak ke dua atau seterus nya boleh la sikit2 guna je yang abang atau kakaknya punya.Tapi kalau anak sulung, persiapan dari A to Z kena lengkap.Dapat pulak anak jarak setahun je , lagi la kos meningkat.Terutamanya bab susu dan lampin.

Sedia maklum dengan kos hidup yang tinggi  Lazada  ingin berkongsi keceriaan bersama ibu-bapa atau bakal ibu bapa sempena kempen Big Baby Fair yang akan berlangsung dari 29 March hingga 2 April ini.Ibu bapa boleh la ambil peluang ni untuk mendapatkan barangan bayi yang diperlukan.Apa yang bestnya potongan harga sehingga 85 % ditawarkan .



Ada bermacam-macam jenama barangan bayi untuk kita pilih yang terdiri daripada kelengkapan bayi, pakaian bayi dan kanak-kanak serta   lampin bayi dengan potongan harga yang menjimat kan .

Senarai Jenama barang bayi murah di Lazada Big baby Fair.

Saya senaraikan jenama dan barangan bayi yang murah bersempena dengan Lazada Big Baby Fair untuk rujukan ibu bapa..

Diapers
Huggies - Potongan harga sehingga 45 %
Drypers
Goo.N
Mamypoko
Petpet



Susu Formula
Nestle
Dutch Lady
PediaSure
Wyeth
Isomil Plus
Anmum
Enfagrow
Dumex dugro

Botol susu
Anak ku
Philip Event
Pigeon
Tommee Tippee
Autumnz



stroller
Anak ku
Mydear
sweet cherry
sweet heart Paris
sokano

Car seat
Sweet heart Paris
Mamakiddies
sweet Cherry
sokano
Abyy



Kids fashion
Kiko
Poney
Trudy & teddy
Disney
Anak ku

Toys
Sokano
Uno
CT toys
Fisher Price
Play Doh



Kids Learning
Fisher Price
CT Toys
Lego
Kids Station
Uno

Kids outdoor play
CRC
Sokano
OEM
Ford

Yang saya senaraikan ni cuma sebahagian nya sahaja tau...Selain jenama-jenama diatas ni ada banyak lagi jenama yang ada potongan harga sempena dengan Lazada Big Baby fair kali ni.Korang boleh klik di sini untuk lebih banyak pilihan : LAZADA BIG BABY FAIR






Banyak pilihan barangan dari yang berjenama  ditawarkan kali ni..Pilihan di tangan kita.Yang pasti ianya dapat menjimatkan kos persiapan untuk menyambut kelahiran si kecil.

Tak perlu lagi keluar rumah bila nak membeli belah.Dengan Lazada semuanya mudah hinggakan korang boleh pilih pelbagai cara pembayaran yang mudah dan cepat. Korang juga jangan terlepas Daily Flash sale.Biasanya daily flash sale ni akan ada barangan dengan harga serendah rm1 .Waktu yang korang kena tunggu biasanya dari jam 12 pm- 4pm dan dari 4pm-8pm.Untuk beberapa barangan terpilih penghantaran adalah PERCUMA.

Kalau korang ada mengikuti setiap laman sosial Lazada Mlaaysia korang boleh join Contest yang Lazada anjurkan.Peluang untuk menang sentiasa ada.Boleh memang voucher tau..


Lazada Big Baby Fair Blogger Contest

Untuk blogger pulak diadakan satu contest bersempena dengan Lazada Big Baby fair kali ni. Hadiah nya  pun tak kurang hebatnya macam sebelum-sebelum ni jugak.hanya 6 orang pemenang sahaja yang akan di pilih memenangai voucher bernilai rm500 untuk membeli belah di Lazada..Lazada Big Baby Fair Blogger Contest bermula pada 27 March dan akan tamat pada 2 April 2017..Dah join ke belum?kalau belum boleh tengok syarat dan maklumat penyertaan di sini..Lazada Big baby Fair Blogger Contest


sekian...

GAMBAR MAJLIS AKAD NIKAH NORA DANISH DAN NEDIM NAZRI

Assalamualaikum.

Sejak hubungan cinta Nora Danish dan Nedim diketahui peminat ramai yang tak putus putus bertanyakan pasangan ini bila mereka akan mendirikan rumah tangga.
30 april 2017 tamatlah segala teka teki apa bila Nedim dan Nora selamat diijab kabulkan dalam sebuah majlis sederhana tapi meriah yang dihadiri keluarga dan kenalan kedua pasangan.
Majlis berlangsung di Glasshouse  Seputeh ,Kuala Lumpur..  

Dengan 2 kali lafaz Nora sah menjadi isteri kepada Nedim Nazri

Jom tengok gambar majlis akad nikah pasangan ini...























Tahniah Nora dan Nedim..Selamat pengantin baru..Semoga bahagia selamanya..

Sekian...