Monday, 16 January 2017

TIPS PEMAKAIAN UNTUK WANITA BERBADAN BESAR SUPAYA KELIHATAN LANGSING

Assalamualaikum...



Susahnya bila bertubuh besar bila dalam bab mencari pakaian yang sesuai dengan tubuh badan supaya nampak badan lebih kurus atau untuk samar kan bentuk badan sebenar Ada cara nya yang boleh kita cuba untuk mengelak kan kita nampak terlalu gemuk atau mendedahkan bahagian badan kita yang besar.Cara ini boleh la kita cuba dalam pemakaian kita setiap hari.



Mix and match pakaian sangat penting untuk mengelak kan penampilan kita tampak bosan.Namun mix and match berlebihan boleh mencacatkan penampilan kita terutamanya jika kita berbadan besar atau gemuk.KIta akan kelihatan lebih besar .Gaya yang simple dan ringkas degan eksesori yang tidak berlebihan mampu mengubah badan kita nampak lebih kurus dan 'kecil' .



Warna Kuning adalah warna yang jarang digunakan oleh ramai wanita sebagai warna utama untuk pakaian seharian.Namun jika sesekali kita menggunakan warna yang terang seperti oren dan kuning ianya mampu mengalih perhatian orang lain pada bentuk tubuh kita.Pilih kuning yang cerah dan ceria .Warna sepeti ini mengikut kajian bukan caja boleh melancarkan peredaran darah malah ianya memberi keyakinan pada si pemakai.



Baju yang mempunyai bahu lebar dan tinggi mampu mengubah dan  menyamar pandangan orang lain pada bentuk badan kita.Ia akan menutup bahagian lengan kita dan sekaligus lengan kita kelihatan lebih kecil.Kebanyakan baju kurung ada diletak kan sponge di bahagian bahu.Jika diperhatikan ini membuatkan ianya memberi kesan lekuk pada tubuh supaya kelihatan lansing.Blazer juga sesuai untuk mereka yang inginkan lengan kelihatan kecil kerana bahunya yang lebar dan tinggi.



Baju Hitam sering digunakan sebagai pakaian samaran untuk menutup bentuk badan sebenar.Tapi jika diselit sedikit warna putih ianya memberi kesan yang lebih menakjub kan pada penampilan kita agar kelihatan lebih kemas dan tidak bosan..

Empat tips ini agak mudah untuk dipraktik kan dalam pemakaian kita sehari-hari.Namun jangan lupa untuk mengamalkan gaya hidup sihat supaya badan lebih lansing agar kelak mudah untuk kita mencari pakaian yang sesuai dengan kita.

sekian..



3 comments:

  1. Wah bestnya tipa berpakaian dari Diana 😍😍
    .
    Maznee sukee sangat..
    .
    Ini pun termasuk dalam ilmu grooming. Bila orang nampak kita terus rasa yakin nak berurusan. 😉
    .
    Paling Maznee suke tips diana tentang baju yang panjang bahagian bahu tu seperti blazer. Sebab boleh sembunyikam lengan yang besarm 😂
    .
    Bukanlah nak kata lengan Maznee besar, tapi Maznee pernah baca tips tony robbins, bahu ni sendiri akan serlahkan samada kita ada konfiden atau tak.
    .
    Orang yang bahunya ke bawah, keyakinannya rendah. 😃 Bila pakai pakaian yang memanjangkan bahu, akan ada kesan tak langsung sembunyikan keadaan keyakinan semasa

    ReplyDelete
  2. tang mix n match tu mmg paling penting... sbb tu akak mmg ada banyak blouse n skirt hitam n yg plain senang utk mix n match

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();