Skip to main content

TIPS PEMAKAIAN UNTUK WANITA BERBADAN BESAR SUPAYA KELIHATAN LANGSING

Assalamualaikum...



Susahnya bila bertubuh besar bila dalam bab mencari pakaian yang sesuai dengan tubuh badan supaya nampak badan lebih kurus atau untuk samar kan bentuk badan sebenar Ada cara nya yang boleh kita cuba untuk mengelak kan kita nampak terlalu gemuk atau mendedahkan bahagian badan kita yang besar.Cara ini boleh la kita cuba dalam pemakaian kita setiap hari.



Mix and match pakaian sangat penting untuk mengelak kan penampilan kita tampak bosan.Namun mix and match berlebihan boleh mencacatkan penampilan kita terutamanya jika kita berbadan besar atau gemuk.KIta akan kelihatan lebih besar .Gaya yang simple dan ringkas degan eksesori yang tidak berlebihan mampu mengubah badan kita nampak lebih kurus dan 'kecil' .



Warna Kuning adalah warna yang jarang digunakan oleh ramai wanita sebagai warna utama untuk pakaian seharian.Namun jika sesekali kita menggunakan warna yang terang seperti oren dan kuning ianya mampu mengalih perhatian orang lain pada bentuk tubuh kita.Pilih kuning yang cerah dan ceria .Warna sepeti ini mengikut kajian bukan caja boleh melancarkan peredaran darah malah ianya memberi keyakinan pada si pemakai.



Baju yang mempunyai bahu lebar dan tinggi mampu mengubah dan  menyamar pandangan orang lain pada bentuk badan kita.Ia akan menutup bahagian lengan kita dan sekaligus lengan kita kelihatan lebih kecil.Kebanyakan baju kurung ada diletak kan sponge di bahagian bahu.Jika diperhatikan ini membuatkan ianya memberi kesan lekuk pada tubuh supaya kelihatan lansing.Blazer juga sesuai untuk mereka yang inginkan lengan kelihatan kecil kerana bahunya yang lebar dan tinggi.



Baju Hitam sering digunakan sebagai pakaian samaran untuk menutup bentuk badan sebenar.Tapi jika diselit sedikit warna putih ianya memberi kesan yang lebih menakjub kan pada penampilan kita agar kelihatan lebih kemas dan tidak bosan..

Empat tips ini agak mudah untuk dipraktik kan dalam pemakaian kita sehari-hari.Namun jangan lupa untuk mengamalkan gaya hidup sihat supaya badan lebih lansing agar kelak mudah untuk kita mencari pakaian yang sesuai dengan kita.

sekian..



Comments

  1. Wah bestnya tipa berpakaian dari Diana 😍😍
    .
    Maznee sukee sangat..
    .
    Ini pun termasuk dalam ilmu grooming. Bila orang nampak kita terus rasa yakin nak berurusan. 😉
    .
    Paling Maznee suke tips diana tentang baju yang panjang bahagian bahu tu seperti blazer. Sebab boleh sembunyikam lengan yang besarm 😂
    .
    Bukanlah nak kata lengan Maznee besar, tapi Maznee pernah baca tips tony robbins, bahu ni sendiri akan serlahkan samada kita ada konfiden atau tak.
    .
    Orang yang bahunya ke bawah, keyakinannya rendah. 😃 Bila pakai pakaian yang memanjangkan bahu, akan ada kesan tak langsung sembunyikan keadaan keyakinan semasa

    ReplyDelete
  2. tang mix n match tu mmg paling penting... sbb tu akak mmg ada banyak blouse n skirt hitam n yg plain senang utk mix n match

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …