Skip to main content

THE HOUSE 3 - ANAK-ANAK CHE TA BERLAGAK?

Assalamualaikum....


Korang dah tengok ke belum The House 3 ? - yang kali ini menampilkan Rozita Che Wan dan keluarganya ,Masa episod Dato Vida saya memang tak tengok sebab dia bukan artis..hahhaha..boleh pakai tak alasan tu?sebenarnya sebab dalam keluarga Dato Vida, cuma Dato Vida je yang selalu menjadi perhatian.Kisah dia pun dah banyak dipaparkan dari susah hingga berjaya..Musim pertama lagi la saya tak tengok sebab tak tahan asyik tengok benda merapu je..hahah..Mungkin masa tu penerbit tak tahu lagi apa yang pennonton nak tengok.Bukan semata-mata aksi gedik dan merapu.



Tapi yang episod Che Ta ni saya tengok sebab bukan Che Ta je yang popular, anak-anak dia pun boleh dikatakan selalu menjadi perhatian umum.Saya juga nak tahu macam mana dari seorang ibu tunggal yang biasa-biasa je terus jadi luar biasa..Kiranya boleh la kalau nak kata saya ni suka tengok kisah artis..Hahahahah...Tapi yang sebenarnya semua cerita saya suka, artis, berita politik, jenayah, .Kalau tak percaya geledah blog saya ni.Macam-macam cerita ada.Sebab saya suka membaca apa yang orang hidang pada saya.




Sebab utama ramai yang menonton The House - Che Ta ni dah tentu lah nak tengok Aaisyah.Comel sangat anak dara Che Ta yang sorang ni.Dalam The House korang boleh tengok anak mat saleh cakap melayu .Hhahah..Che Ta pun walaupun hidup penuh glamour tapi dia tiap masa  pekat piaw dia punya loghat kedah tau.



Cuma anak teruna dia tu je..ramai yang dah menonton episod pertama ni kata "annoying giler" .. sebab macam berlagak sikit la..Yang si Aniq tu ok..Chill je..katanya>.:) ....Tapi si Ammar boleh tahan cerewet.Tak de internet macam mati kutu.



Tu episod pertama je..Mana tahu kalau masuk episod ke dua tetiba nampak la sisi baik dan menarik si Amar.Rata-rata yang menonton kata keluarga diaorang berlagak.Tapi saya tengok ok je kot.Semua tu dari didikan jugak.Bukan maksud saya Che Ta suruh diaorang jadi berlagak tapi sebab segalanya Che Ta yang uruskan jadi nampak anak-anak nya macam tak pandai nak berdikari dan takut hidup susah.

Alah..anak kita pun sama..cer perhati betul-betul..hahahahha

Dalam The House 3 ni   korang boleh tengok kehidupan sebenar Che Ta dan anak-anak nya.Tonton The House baru tahu rupanya baju anak-anak dan suami dia memang setiap hari dia yang tentukan diaorang nak pakai apa.Kalau bercuti memang dia sendiri yang packing baju anak-anak. Anak-anak  dan suami dia pun tak tahu apa baju yang dia letak dalam beg.Kira pakai je  la..

Untuk korang yang anti sangat dengan Che Ta boleh la tonton The House 3 supaya mana tahu ternampak sisi baik Che Ta dan keluarga nya ni.

sekian..

Comments

  1. Haishhh... Kehidupan manusiakan... Mesti ada yg suka dan ada yg tak suka... Tp kita ok je... Suka tengok keluarga ni terutama si cilik aaisyah...

    ReplyDelete
  2. ADR menjadi tumpuan yang buat masa ini menjadi satu-satunya sang puteri cilik pelbagai keletah...hihihi...

    ReplyDelete
  3. serius?gagahnye dia packing.klu sy setakat ni packing untuk 4 beranak pun mau 1 hari 1 malam baru siap. klu selagi tak gerak kuar, selagi tu konsider tak siap packing lagi.sy jrg tgk dah aih tv... anak kongker kartun. mak dia pun meneruskan kehidupan di dapor..

    ReplyDelete
  4. bab packing bjau tu aku rasa dia pilih je kot .... msk dlm siap berlipat tu bibik dia .... hahahaha


    aku suka che ta ni ... tp aku mls nk tgk rancangan bab retis tak minat hehhe

    ReplyDelete
  5. Lahhhh. Dia ke yang packing? Gila gigih. Saya pun nak packing baju sendiri malas gila. hAhahhaaa 😂

    ReplyDelete
  6. KITA MASING2 HIDUO DGN KEMAMPUAN DIRI KITA

    ReplyDelete
  7. adeh..selamat tak tengok cerita ni..hehehe

    ReplyDelete
  8. Baru lepas tengok, so far Ammar tu nampak over sikit la sebab dari kecik pun dia tak boleh nak duduk rumah kecik2. Yang lain tu okay kot. Baru episod 1.. hihi

    ReplyDelete
  9. dah tengok dah... ok jer.. suka tengok ecah lagi hihihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …