Sunday, 1 January 2017

MENJELANG JUN 2017 PENGGUNA BLACKBERY DAN NOKIA TIDAK LAGI BOLEH MENGGUNAKAN WHATSAPP

Assalamualaikum..WhatsApp telah mengumumkan bahawa ia tidak lagi akan menyokong beberapa platform menjelang akhir tahun.sesetengah pengguna  terpaksa menaik taraf telefon bimbit mereka jika mereka mahu terus menggunakan perkhidmatan ini.

Aplikasi mesej yang popular, yang mempunyai lebih daripada satu bilion pengguna di seluruh dunia, mengumumkan awal bulan ini bahawa ia tidak lagi akan menyokong platform operasi yang  lebih lama menjelang akhir tahun.Ini bermakna  hanya model nokia tertentu sahaja yang tidak boleh menggunakan whatsapp manakala untuk Blackberry pengguna perlu menaik taraf smartphone anda.

Platform telefon pintar yang lebih lama tidak lagi boleh bersaing dengan ciri-ciri terbaru yang dilancarkan untuk aplikasi ini.

Menjelang akhir tahun ini Whatsapp tidak lagi berfungsi  pada:

- Android 2.1 dan 2.2
- Telefon Windows 7
- IPhone 3GS / iOS 6

Pada bulan Jun 2017, WhatsApp tidak lagi akan disokong untuk:

- BlackBerry
- Nokia S40
- Nokia Symbian S60

WhatsApp membuat pengumuman tersebut dalam sambutan meraikan ulang tahun ketujuh, selepas pertama kali melancarkan platform pesanan yang popular ini pada tahun 2009.

sumber: dailymail

sekian..

3 comments:

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();