Friday, 20 January 2017

INI LOGO PASUKAN BOLASEPAK ATAU GAMBAR KOMIK SUPERHERO?

Assalamualaikum...



Saya suka dengan logo blog saya yang baru ni..tak de makna dan cantik semata-mata.Hahahha..Cuma untuk tampal pada gambar -gambar saya je.Belum sempat nak jadikan ianya sebagai header blog saya.Yang tu nanti2 la..Selalunya kalau orang buat logo  mesti lah yang ada makna nya sendiri..Tapi saya pulak tak macam tu..Sebab saya tak de bakat macam tu.Logo ni pun saya ambik yang sedia ada kat dalam applikasi di play store.Hahhah,,,Jujur tak saya??

Tapi saya ni tak de la buta sangat..Masih lagi tahu nak pilih logo apa yang sesuai..Cakap pasal logo saya rasa sedih tengok logo satu pasukan bola sepak ni.Ini bukan kelab bolasepak sekolah-sekolah  atau liga kampung tau.Ni logo kelab bolasepak Negeri.Cer korang tengok...



Tepuk dahi banyak kali tengok logo pasukan diaorang ni.Macam katun dalam komik je.Buat la yang nampak gerun sikit.Upah designer berbakat.Ni macam hasil kerja budak sekolah je.Kalau logo ni masuk pertandingan memang saguhati pun tak layak la...



Harap bertabah je la ye peminat dan penyokong Bolasepak Sarawak.Sebab logo ni dah dicetak pada baju player.heheheh..Mungkin akan datang peminat yang ada bakat tu boleh hantar hasil kerja korang yang lebih "cantik" untuk dijadikan logo rasmi pasukan Sarawak FA.

sekian..

6 comments:

  1. Nampak macam tak professional logo macam tu.. hmmmm

    ReplyDelete
  2. eh..ok tu..yang penting ada buaya..hahahha..mungkin mereka ada sebab mereka sendiri kan?

    ReplyDelete
  3. Kalau guna gambar buaya original barulah nampak gerun sikit nak berlawan di padang bola. Tapi kalau guna buaya yang ini, tak takut seyh. Hahaha!

    ReplyDelete
  4. sayangnya..jersey cantik.saya prefer kenyalang dari buaya

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();