Skip to main content

INI LOGO PASUKAN BOLASEPAK ATAU GAMBAR KOMIK SUPERHERO?

Assalamualaikum...



Saya suka dengan logo blog saya yang baru ni..tak de makna dan cantik semata-mata.Hahahha..Cuma untuk tampal pada gambar -gambar saya je.Belum sempat nak jadikan ianya sebagai header blog saya.Yang tu nanti2 la..Selalunya kalau orang buat logo  mesti lah yang ada makna nya sendiri..Tapi saya pulak tak macam tu..Sebab saya tak de bakat macam tu.Logo ni pun saya ambik yang sedia ada kat dalam applikasi di play store.Hahhah,,,Jujur tak saya??

Tapi saya ni tak de la buta sangat..Masih lagi tahu nak pilih logo apa yang sesuai..Cakap pasal logo saya rasa sedih tengok logo satu pasukan bola sepak ni.Ini bukan kelab bolasepak sekolah-sekolah  atau liga kampung tau.Ni logo kelab bolasepak Negeri.Cer korang tengok...



Tepuk dahi banyak kali tengok logo pasukan diaorang ni.Macam katun dalam komik je.Buat la yang nampak gerun sikit.Upah designer berbakat.Ni macam hasil kerja budak sekolah je.Kalau logo ni masuk pertandingan memang saguhati pun tak layak la...



Harap bertabah je la ye peminat dan penyokong Bolasepak Sarawak.Sebab logo ni dah dicetak pada baju player.heheheh..Mungkin akan datang peminat yang ada bakat tu boleh hantar hasil kerja korang yang lebih "cantik" untuk dijadikan logo rasmi pasukan Sarawak FA.

sekian..

Comments

  1. Nampak macam tak professional logo macam tu.. hmmmm

    ReplyDelete
  2. eh..ok tu..yang penting ada buaya..hahahha..mungkin mereka ada sebab mereka sendiri kan?

    ReplyDelete
  3. Kalau guna gambar buaya original barulah nampak gerun sikit nak berlawan di padang bola. Tapi kalau guna buaya yang ini, tak takut seyh. Hahaha!

    ReplyDelete
  4. sayangnya..jersey cantik.saya prefer kenyalang dari buaya

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …