Tuesday, 17 January 2017

GANGGUAN BEKALAN ELEKTRIK SEHINGGA JAM 5 PETANG

Assalamualaikum..



Pagi ni kena siapkan kerja cepat sikit dari selalu..Ni lepas update blog terus kena masak siap2.hahah..Awat yang kalut sangat tu??Nak pi kemana plak makcik ni???

Ha..ni sebenarnya hari ni dari jam 10 pagi  satgi takde elektrik kat kawasan rumah saya ni sebab TNB nak buat apa entah..Notis dah diberi pada semua .bekalan aelaktrik akan ada semula jam 5 petang nanti..ha..siap sedia la dengan kipas tangan satu..kan?

Rumah saya ni memang setahun sekali kbaru ada gangguan elektrik.Dan selalunya depa akan bagi notis  awal2.kalau terlupa nasib la...hahahh..



Jadi hari ni kita pantau blog dari enpon saja la..Kena beli data mobile pulak dah.Wifi kat rumah tak boleh guna jadi beli la rm7 data mobile.Eh,.saya guna onexox kena rm7 tau.mahal kan??mujur la topup sekali aktif 2 tahun.

handphone saya ni memang setahun 2,3 kali je topup.Tu pun biasanya habis credit sebab  guna data internet masa balik kampung .Kalau jalan-jalan makan angin pun kadang tak pakai data internet ni sebab saya kalau berjlan makan angin memang tak online.tak sempat.

Dok rumah memang semata-mata guna wifi yang ada..

ok ..sementara ada masa ni saya bw la kejap..

sekian..





2 comments:

  1. At least tnb bagitahu awal awal kan diana. 😃
    .
    Tempat Maznee ni nak putus tak ada notis pun. Kadang kadang sebulan sampai 2 3 kali
    .
    Memang naya juga. Sebab putus pun masa tengah malam 😃
    .
    Panas kemain. Nak tidur pun tak lena.

    ReplyDelete
  2. Cepat-cepat Dee dah nak pukul 10 dah haha...
    Tak apalah sesekali berpeluh duduk dalam rumah

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();