Skip to main content

TENTANG DIA...

Assalamualaikum...


Sejak saya menulis blog ada kenal beberapa orang blogger adik-adik yang boleh kata rapat juga dengan saya.Paling best walaupun diaorang dah tak menulis blog tapi masih setia berhubung dengan saya.



Bulan 9  baru-baru ni blogger CikTom melangsungkan perkahwinan juga dengan seorang blogger.Kelmarin Solihin Zubir yang dulu juga seorang blogger, dah menimang cahaya mata kedua.Seronok la..kan??Ecah Mahsuri pun sekarang dah memegang status sebagai tunangan orang..

Saya tertunggu-tunggu apa pulak berita gembira yang bakal saya dengar dari Fariq Jalil.Dia juga dulu seorang blogger.Tapi katanya sibuk dengan pelajaran dan sekarang dah bekerja jadi tak sempat nak menulis blog.Kerja apa entah yang sibuk sangat tu??



Saya tak nak berteka teki bila Fariq  nak bertunang kemudian berkahwin, timang anak macam Ecah,CikTom dan Solihin. Sebab Fariq Jalil kehidupan nya lebih misteri dan susah nak dijangka.Alamat rumah dia yang dia pernah beri saya dulu pun tiba-tiba je hilang .Betapa misteri nya Fariq Jalil.Cer tengok facebook dia..Senyap, sunyi dan boring...kan??kan???Boleh Follow Instagram dia untuk lebih mengenali Fariq.Pm dia kalau nak tahu..

Tapi saya pernah terbaca lelaki yang kehidupan nya penuh misteri dan rahsia ni adalah seerang lelaki yang bertanggungjawab, suka kan kesempurnaan, pembersih dan pandai berjimat cermat.untungnya lahai siapa yang dapat lelaki misteri ni...

Sekarang kita tengok pulak rahsia Fariq Jalil melalui tarikh Lahir.Lelaki yang lahir pada 30 Oktober-
 -suka mengutamakan kawan-kawan
-romantik dalam percintaan
-suka melancong dan minat pada seni
-Adil
-tidak pandai berbohong

Ish.ish...ish..nampak??punya la banyak ciri-ciri lelaki hebat yang ada pada Fariq Jalil..

Untuk wanita dan gadis-gadis yang nak mengenali fariq Jalil Boleh la terus ke facebook beliau.

sekian..

Comments

  1. Cik Tom tu... dulu rajin jadi silent readers dia.. waktu tak berapa nak iktiraf diri sebagai blogger..

    ReplyDelete
  2. Blogger muda pun dah ramai mendirikan rumah tangga. Dapat anak lagi 😄

    Berkenal kenalan di alam maya

    ⛔⛔ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ⛔⛔

    ReplyDelete
  3. Walau status dah berubah...keluarga dah bertambah...alhamdulillah ukhuwah masih terus bercambah..syukur..

    ReplyDelete
  4. mcm misteri btl kalu nengok profile pic tuh

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …