Skip to main content

PANDUAN 15 KOMBINASI WARNA YANG SETIAP WANITA PERLU TAHU

Assalamualaikum..



Sebagai seorang wanita agak sukar bagi kita untuk memilih warna pakaian bersesuaian agar saling berpadanan. kadang kala ianya menyukarkan hingga membazirkan masa kita sahaja. Memilih seluar bukan sahaja mengikut keselesaan malah ianya juga perlu sesuai dengan apa baju yang kita akan pakai.Hari ni saya nak kongsikan dengan korang tips yang saya dapat dari Brightsite tentang panduan memadankan warna pakaian.

























Mudah kan?? Lepas ni tak de masalah lagi nak suai padan kan warna pakaian. Maklum la..kita ni bukan takat nak pilih warna baju dan eluar je..Tapi warna tudung pun kena piih betul2..Takut nanti jadi badut pulak..hehehe...

sekian..

Comments

  1. menarik..saya selalu ada masalah ni..blh simpan buat rujukan nti..

    ReplyDelete
  2. cantiknya gabungan2 color tuh... trs rasa nk bt idea baju raya thn dpn lah

    ReplyDelete
  3. wahhh suka tengok gabungan colour tu..memang sesuai. tetiba rasa nak beli baju baru hahha

    ReplyDelete
  4. nice sharing... mmg nampak padanan tu sesuai..

    ReplyDelete
  5. Nak kena simpan link ni. Sangat membantu untuk suai padan. Lagi satu tips saya dapat dari akwan. Nak tahu kita ni sesuai dengan tona panas atau tona sejuk, letak kain berwarna kuning dan jadikan tudung kejap. Pastikan muka takda mekap. Jika muka kita bertambah kusam, itu maksudnya kulit kita sesuai dengan tonas sejuk. Kalau nampak ceria/cantik maksudnya kulit kita sesuai dengan tona panas.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …