Skip to main content

KANG HO DONG TIDAK AKAN SERTAI RUNNING MAN

Assalamualaikum..



Sejak semalam berita tentang pengunduran 2 ahli Running Man menjadi hangat dan peminat-peminat meluahkan rasa kecewa dengan berita tersebut.Bagi peminat rancangan aneka ragam ini , pengunduran Gary sebelum ini juga sudah membuatkan mereka berasa kecewa. Kini ditambah dengan keputusan Song Ji hyo dan Kim Jong Kok yang menarik diri dari meneruskan Running Man nyata memberi impak kecewa kebanyakan peminat Running Man.

Menambahkan lagi kekecewaan peminat apabila desas desus mengatakan KJK sebenarnya di buang oleh pihak penerbit rancangan tersebut dan ingin menggantikan nya dengan pengacara yang tak kurang popular Kang Ho Dong.



Hari ini Kang Ho Dong yang diwakilkan pengurusnya tampil menjekaskan yang beliau tidak akan menyertai Running Man akibat dari kontroversi dan kemarahan peminat Running Man.Pengurus Kong Ho Dong mewakili pengacara ini menjelaskan KHD tidak akan menyertai Running Man musim 2 kerana tidak mahu penonton berasa tidak selesa .Dia juga memohon maaf kepada peminat Running Man diatas kebimbingan penonton.

Agaknya macam mana la Running Man tanpa Ji Hyo dan KJK?/siapa yang bakaal menggantikan mereka??Kita tunggu saja la..


sekian..

Comments

  1. Pernah tengok sekali.. patut la orang mak tgk sgt pun...

    ReplyDelete
  2. bgs lah kalau kang ho dong tak join RM bt masa nih, dia pun banyak rancangan lain... tp mcm tak pttla pengurusan RM bt mcmtu tu kt KJK ngn SJH gitu... diaorg dh bersama dlm 7thn takkan nk buang gitu je... nnti klu dh takde org tgk RM baru depa tau...

    tp mungkin pihak RM akan cri artis kpop muda2 n hensem utk ganti nk naikkn rating

    ReplyDelete
  3. ramai peminat running man ni ya

    ReplyDelete
  4. Baguslah tindakan Kang Ho Dong tu.
    Mrs. A pun tak suka sangat kalau dia yang join RM.
    Hurm... kenapalah agaknya ya produksi sampai terminate KJK dengan SJH tu?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …