Tuesday, 27 December 2016

10 MAKANAN INI PERLU DIELAK KAN UNTUK DAPATKAN PERUT YANG RATA DAN PINGGANG YANG RAMPING

Assalamualaikum...



Perut dan pinggang yang ramping memang menjadi idaman ramai orang.Namun gaya hidup yang tidak sihat dan corak pemakanan yang salah membuatkan ramai yang hanya mampu bermimpi untuk mendapatkan bentuk badan idman.Tapi segalanya tak jadi mustahil jika kita mengubah menu harian dan disertakan dengan senaman tertentu.Nak tahu 10 makanan yang perlu dielak kan untuk mendapatkan perut yang kempis dan pinggang yang ramping?

1) Minuman beralkohol
2) Minuman ringan
3)Gula-gula getah
4) MSG
5) Makanan segera
6) Mayonis
7) kentang goreng
8) aiskrim
9) Makanan yang membuatkan anda kerap kentut(kekacang)
10) makanan yang tertera "sugar free" dibungkusan nya- jangan tertipu kerana yang korang perlu rujuk  adalah kandungan nutrisi di belakang kotak atau produk


Korang kena rajin-rajin ambil tahu apa makanan yang korang makan.Kadang2 apa yang dipaparkan pada pack produk tersebut bukan lah seperti apa yang korang bayang kan.Tak salah bertanya pada orang lain untuk kepastian.

Ada makanan kegemaran korang diatas ni??dah tentu la ada..kan??hahahah..Sebenarnya nak makan boleh tapi dalam kuantiti sedikit je..Dan jangan diamalkan setiap hari.Kalau badan bulat siapa yang susah.Diri sendiri jugak..kan??


sekian..




3 comments:

  1. betul.. minuman ringan mmg buat buncit hihi

    ReplyDelete
  2. yg bergula2 tu blh elak tp mayonis ngn kacang2 tu ssh nk tinggal huhuhu
    peberet

    ReplyDelete
  3. susahnye ase nk tinggei semua mknn itu...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();