Tuesday, 8 November 2016

INI SEBAB KENAPA WANITA SUKA PAKAI LIPSTIK PINK

Assalamualaikum..




 Saya suka beli lipstik pink...Tak kisah la pink apa pun..yang penting pink.Heheh..saya tahu ramai wanita pun suka lipstik colour pink.Pink ada banyak jenis tau.Ada Fuscia,taffy, crepe,hot pink dan banyak lagi.Tapi paling saya suka sekali lipstik colour Hot pink..Saya pulak jenis kalau baru beli lipstik asyik pakai yang baru beli tu je..yang lama2 tu memang tak paakai dah.hahaha..


Ada sebab kenapa ramai yang suka pakai lipstik colour pink.Yang pertamanya sebab warna pink ni sesuai dengan apa saja warna pakaian yang kita pakai.Saya memang ada masalah nak gayakan warna lipstik dengan pakaian.Paling selamat pakai je lipstik pink dan sarung la shawl warna apa pun.Mesti meletop wajah makcik..kahkahkah..


Untuk orang yang wajahnya putih ke, kuning langsat ke, hitam ke, warna pink adalah warna yang boleh masuk dengan warna kulit apa pun.Untuk tips, korang yang berkulit cerah boleh gunakan apa saja jenis warna lipstik pink.Magenta , crepe, pink lavender dan sebagainya.Yang berkulit kuning langsat paling sesuai dengan warna liptik pink yang lebih gelap macam ada ungu-ungu sikit atau coklat.misalnya pink salmon,fuscia, pink coral atau pink watermelon.Mana kala jika berkulit gelap warna pink ballet slipper dan pink blush.

Warna pink juga membuatkan wajah korang nampak lebih muda, lembut dan ayu.Sebab tu saya suka warna pink.Saya pun sedar jugak, bila saya pakai lipstik colour merah terang mesti wajah saya nampak tua macam umur 36..Tapi kalau pakai warna pink macam umur 21..kahkahkah..Wajah pun nampak lembut dan lebih feminine.Tak la menonjolkan sangat wajah garang saya ni..

Macam mana?dah berminat nak kumpul lipstik colour pink?

sekian..

9 comments:

  1. kita tak sesuai pink..heheh. tapi kita suka pink...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warna pink sesuai untuk semua jenis kulit sebab pink ni ada banyak jenis..kena tahu mana yang sesuai..awak kulit cerah atau gelap??kalau cerah boleh try apa jenis kaler pink tapi kalau gelap kena pilih warna pink yang lebih gelap dari warna kulit..

      Delete
  2. tp pink mcm2 pink kan... kadang ada yg sesuai ada yg tak...
    tp gambar pink matte yg last tu lawo nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Fuscia,taffy, crepe,hot pink dan banyak lagi.Tapi paling saya suka sekali lipstik colour Hot pink..kena tengok jenis kulit sebab ada pink yang sesuai untuk kulit cerah, pink untuk kulit gelap..Yang pasti pink sesuai untuk semua jenis kulit..

      Delete
  3. sye pon memang pakai warna pink. senang sikit. nak p mana3 pakai je lipstick sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan??memang rasa berkeyakinan bila pakai lipstik pink..

      Delete
  4. Mek klau pkai lipstik pink nmpk pucat --' mgkin kne pkai pink trang skit. Pastu pkai plak eyeshadow pink. Blusher pink suam suam :) manisss nye ..

    ReplyDelete
  5. sy br try pink..sebelum ni suke kaler merah..tp bkn merah yg menyala tu..hihi..btl kot bile pki nmpk muda sket..sy pun rs cmtu..hehe

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();