Skip to main content

INI SEBAB KENAPA WANITA SUKA PAKAI LIPSTIK PINK

Assalamualaikum..




 Saya suka beli lipstik pink...Tak kisah la pink apa pun..yang penting pink.Heheh..saya tahu ramai wanita pun suka lipstik colour pink.Pink ada banyak jenis tau.Ada Fuscia,taffy, crepe,hot pink dan banyak lagi.Tapi paling saya suka sekali lipstik colour Hot pink..Saya pulak jenis kalau baru beli lipstik asyik pakai yang baru beli tu je..yang lama2 tu memang tak paakai dah.hahaha..


Ada sebab kenapa ramai yang suka pakai lipstik colour pink.Yang pertamanya sebab warna pink ni sesuai dengan apa saja warna pakaian yang kita pakai.Saya memang ada masalah nak gayakan warna lipstik dengan pakaian.Paling selamat pakai je lipstik pink dan sarung la shawl warna apa pun.Mesti meletop wajah makcik..kahkahkah..


Untuk orang yang wajahnya putih ke, kuning langsat ke, hitam ke, warna pink adalah warna yang boleh masuk dengan warna kulit apa pun.Untuk tips, korang yang berkulit cerah boleh gunakan apa saja jenis warna lipstik pink.Magenta , crepe, pink lavender dan sebagainya.Yang berkulit kuning langsat paling sesuai dengan warna liptik pink yang lebih gelap macam ada ungu-ungu sikit atau coklat.misalnya pink salmon,fuscia, pink coral atau pink watermelon.Mana kala jika berkulit gelap warna pink ballet slipper dan pink blush.

Warna pink juga membuatkan wajah korang nampak lebih muda, lembut dan ayu.Sebab tu saya suka warna pink.Saya pun sedar jugak, bila saya pakai lipstik colour merah terang mesti wajah saya nampak tua macam umur 36..Tapi kalau pakai warna pink macam umur 21..kahkahkah..Wajah pun nampak lembut dan lebih feminine.Tak la menonjolkan sangat wajah garang saya ni..

Macam mana?dah berminat nak kumpul lipstik colour pink?

sekian..

Comments

  1. kita tak sesuai pink..heheh. tapi kita suka pink...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warna pink sesuai untuk semua jenis kulit sebab pink ni ada banyak jenis..kena tahu mana yang sesuai..awak kulit cerah atau gelap??kalau cerah boleh try apa jenis kaler pink tapi kalau gelap kena pilih warna pink yang lebih gelap dari warna kulit..

      Delete
  2. tp pink mcm2 pink kan... kadang ada yg sesuai ada yg tak...
    tp gambar pink matte yg last tu lawo nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada Fuscia,taffy, crepe,hot pink dan banyak lagi.Tapi paling saya suka sekali lipstik colour Hot pink..kena tengok jenis kulit sebab ada pink yang sesuai untuk kulit cerah, pink untuk kulit gelap..Yang pasti pink sesuai untuk semua jenis kulit..

      Delete
  3. sye pon memang pakai warna pink. senang sikit. nak p mana3 pakai je lipstick sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan??memang rasa berkeyakinan bila pakai lipstik pink..

      Delete
  4. Mek klau pkai lipstik pink nmpk pucat --' mgkin kne pkai pink trang skit. Pastu pkai plak eyeshadow pink. Blusher pink suam suam :) manisss nye ..

    ReplyDelete
  5. sy br try pink..sebelum ni suke kaler merah..tp bkn merah yg menyala tu..hihi..btl kot bile pki nmpk muda sket..sy pun rs cmtu..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …