Skip to main content

JAWATAN KOSONG KERJA KERAJAAN DAN SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MEMOHON

Assalamualaikum...



Masalah pengangguran bukan masalah baru dinegara kita.Setiap tahun kadar pengangguran meningkat .Ada berbagai punca mengapa 1.2 juta rakyat Malaysia masih memegang status sebagai penganggur malah mereka ini sukar mendapat pekerjaan disebabkan faktor kemahiran dan terlalu memilih pekerjaan.Ramai juga yang masih menganggur disebabkan tidak tahu terdapat hampir 10000 jawatan kosong yang sedia untuk diisi dan untuk anda mohon .

Saya nak memperkenalkan satu lama web yang memudahkan anda untuk mencari jawatan kosong.Dilaman web ini anda akan menemui lebih 10000 jenis jawatan kosong kerajaan yang boleh anda mohon yang  bersesuaian dengan tahap akademi ,kemahiran dan minat yang anda miliki.



Laman web  Goverment.my  telah membantu ramai orang mendapat pekerjaan yang mereka impikan.Ia juga memberi anda peluang untuk mohon  kerja kerajaan dengan lebih mudah dan effektif. Memiliki peluang berkhidmat di sektor awam memberi banyak kelebihan menarik dan menjamin masa depan anda.Malah dalam sektor ini anda akan dilindungi dan disebabkan ini anda haruslah memohon jawatan kosong kerajaaan.

Antara kelebihan yang anda dapat jika memohon jawatan kosong melalui laman web ini adalah penerimaan dan serapan masuk kerja lebih tinggi kemungkinannya. Jawatan kosong yang paling popular dan paling mudah untuk di mohon dalam laman web Goverment.my ini ialah  jawatan kosong maybank, jawatan kosong kastam, jawatan kosong jpj dan jawatan kosong kemas yang menjadi rebutan ramai lepasan mahasiswa dan bekas graduan disebabkan berbagai faedah dan elaun yang tersedia .



Peluang naik pangkat, pinjaman perumahan , kenaikan gaji berkala dan banyak lagi  membuat kan anda perlu memohon jawatan kosong kerajaan yang terdapat dalam laman web ini.Saya nasihatkan pada mereka yang masih menganggur untuk merebut peluang ini supaya dapat menaik kan taraf hidup dan ekonomi keluarga anda.Malah selepas tamat tempoh bekerja (pencen ) juga anda masih akan mempunyai pendapatan untuk menampung keluarga terutamanya ketika anda sakit atau kemalangan.

sekian..




Comments

  1. betul isilah walaupun setakat pekerja bawahan...suami sya dah lebih 10 tahun isi baru dapat panggilan kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..tu saya pesan kat adik saya..isi je..Kerja kerajaan ni banyak faedah nya..

      Delete
  2. ye, betul! #ikhlasdariseorgpenjawatawam heh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??ok..testimoni yang telah berjaya ni..hahahaha

      Delete
  3. Boleh isi tp tk leh nk hrp sgt. Memang jenuh la tgu yg ni --'

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …