Skip to main content

CARA MUDAH MENGGUNAKAN KUPON DARI SHOPCOUPONS UNTUK PEMBELIAN DI LAZADA

Assalamualaikum...

Saya percaya ramai antara kita yang memang suka membeli belah tapi rasa macam sayang  je duit sebab barang sekarang bukan murah-murah.Tapi kalau la dapat membeli belah menggunakan kod kupon alangkah bahagia nya..heheheh.. Dapat juga jimat walaupun sekadar jimat RM10. ShopCoupons.my ada menyediakan kupon percuma  yang kita boleh guna untuk mendapatkan penjimatan . ShopCoupons adalah platform penjimatan yang membolehkan pengguna dalam talian untuk mencari dan menemui promosi yang terbaik, kod kupon dan lebih dari beratus-ratus kedai dalam talian yang terkemuka di Asia Tenggara seperti Lazada, Zalora, Reebonz  dan banyak lagi jenama terkenal.

Untuk hari ni saya nak tunjuk kan cara mudah untuk korang dapatkan kod kupon dan bagaimana cara nak menggunakan kod kupon tersebut untuk membeli belah di Lazada.. Kalau nak beli kat portal membeli belah lain pun boleh.. Lebih kurang sama je cara gunakan kupon ni..ok..


Apa yang korang perlu buat , pertama sekali ialah masuk ke laman web ShopCoupons.my. Korang boleh daftar kalau nak. Kalau tak nak pun tak pe..Nak buat cemana..kan???dah orang tak sudi..eekekek..



Disebabkan sekarang kita nak voucher Lazada, jadi korang klik pada icon Lazada di bahagian Popular online store



Akan keluar la beberapa code promosi yang korang boleh pilih,.,baca dulu code tu untuk had belian berapa atau code tersebut hanya untuk beberapa jenis barangan tertentu.(kalau ada) .



Kemudian bila korang klik je pada "GET CODE" akan keluarlah satu pop up dengan kod kupon korang.
 Copy code tersebut dan sekarang code tersebut dah boleh digunakan..

 Cara nak gunakan kod kupon tu , lepas korang pilih barang kata Lazada, semasa nak  submit bayaran, ada satu ruangan tertulis " enter voucher here" dan korang masuk kan kod kupon diruangan tersebut.Kemudian klik apply..Kan dah jimat..

Senang je kan??Kod kupon ni semua diberi percuma ..

Di ShopCoupons.my juga korang boleh dapatkan kupon untuk promosi Merdeka, awal tahun atau semasa perayaan-perayaan tertentu. Jadi kena la selalu lawati laman web ShopCoupons untuk mengetahui setiap promosi dan kempen yang mereka jalan kan.Ada juga diadakan kontest khas yang menawarkan berbagai hadiah hebat.Seronok nya!!!



Mungkin ada yang anggap penggunaan kupon sebagai sesuatu yang baru tapi kalau nak tahu dah ramai yang menggunakan kod kupon dari ShopCoupons.my. Dianggarkan 60 % wanita manakala 40% lelaki menggunakan ShopCoupons untuk membeli belah.Kebanyakan mereka dalam usia lingkungan 25-35 tahun.

Apabila korang melayari laman web Shopcoupons korang juga boleh dapatkan tips,  produk dan promosi terkini yang tersedia khas untuk korang.Hampir 10 ribu orang dah mendapat manfaat dari blog Shopcoupons ni tau.


Jom layari ShopCoupons.my untuk maklumat lanjut...

sekian..


Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …