Friday, 15 September 2017

TIPS DAN TRICK SOLEKAN DAN KECANTIKAN YANG PERLU WANITA TAHU

Assalamualaikum..


Pagi ni saja la dok cari-cari info tentang bulu mata paslu..Tapi nampak ada banyak pulak benda-benda lain yang lebih menarik yang boleh di kongsi dengan kawan-kawan kat blog ni..
Apa lagi kalau bukan tentang tips kecantikan..hahah..Ingatkan apa benda la yang menarik sangat tu..kan??

Ada banyak juga tips2 kecantikan yang saya baru tahu..
Jom kita tengok kejap...




Tak boleh eik??saya selalu buat..konon nya nak bagi dia lekat banyak la..hahahah..
patut la maskara cepat kering..hehehhe..
lepas ni kena buat pelan-pelan2 je tau..:)




"test foundation on your neck.not your arm.."

Selalu juga test kat tangan...heheh..salah rupanya..
tapi kalau dok pilih2 foundation kat mall , agak susah nak selak tudung 
untuk calit2 ni..kan??



Gitu rupanya..baru nampak neutral...kan??



Ha..yang ni saya baru tahu..biasanya memang bila eyeliner ni bercampur dengan alat makeup lain , pensel kecik ni la yang susah sangat nak guna..sampai sakit biji mata dok tekan2, 
siap asah dah..tak terang2 juga warna nya..
Lepas ni boleh cuba cara ni...



Ni siapa yang banyak jerawat boleh cuba..nak elak kan jerawat 
memang kena duduk dalam persekitaran yang bersih dan tak terdedah kepada bahan kimia...



Try la nanti..siapa yang ada blackhead yang degil tu boleh cuba ni..
dah picit pict dah tekan tak keluar2 jugak try gosok dengan berus gigi..guna la yang lembut tu ye,..
yang yang keras nanti bercalar-balar pulak hidung..heheh




nak try la..saya ada lipstik yang shiny..memang jarang pakai sebab tak selesa..
Nanti kalau saya dah pakai saya tunjuk kat korang..heheheh..

Asas ni..kena tau la kalau nak cantik..heheh...

makcik jarang pakai blusher..sebab pipi memang dah merah kan??

hahhaah..Tok sah dok percaya

sila muntah..sebenarnya malas nak pakai ..kalau nak pi kenduri makcik pakai la..



Yang ni jangka hayat alat makeup kita selepas di buka..
Kalau korang pi pasaraya ke beli alat solekan ni beli la yang masih dalam bungkusan yang tak boleh dibuka.jangan la ambil foundation yang  plastik bungkus nya tu dah hilang..
rugi la sebab baru je guna tengok2 bulan depan dah tak boleh pakai..lepas tu merungut kulit jerawat la, kulit tak cantik la..

Semoga bermanfaat untuk semua...


sekian....

3 comments:

  1. tips yang bagus ni..akk pun banyak benda tak tahu psl make up..tau tenyeh je

    ReplyDelete
  2. alamak.. alat make up yang ada tu macam dah lebih tamat tempoh je...

    ReplyDelete
  3. pendeknya jangka hayat maskara ! tapi yg kena panaskan eyeliner tu memang tak de cara lain ke, satu hal pulak kne bawak lighter dlm bekas makeup.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();