Skip to main content

SAYA CUMA NAK MENULIS...

Assalamualaikum...



Hujan la kat sini..dari tengah malam tadi hujan..Tidur malam pun nyenyak.Mujur tak terbabas..heheh.Tapi  walaupun rasa malas nak bangun kena la bangun jugak,makcik ada banyak benda nak tulis nih..Satu hari kalau tak menulis kat blog ni memang teringat-teringat jugak la..Dah memang suka menulis dan membaca jadi cemana pun nak tulis juga.Bab orang datang baca tu hanya sebahagian kepuasan yang saya dapat dari menulis.

Tahu tak masa saya memula tulis blog ni saya bukan kisah pasal jumlah pelawat  dan jumlah pageview tu.Saya cuma nak menulis saja..Bila dipengaruhi oleh blogger-blogger lain baru la saya terpengaruh nak ada pembaca yang ramai.Tapi setakat itu saja la..Saya nak tulis dan orang ramai baca.Bab-bab lain saya tak mau buat.Sebab saya rasa saya cuma nak menulis saja..

Bila semakin lama jadi  blogger ni baru saya tahu rupanya ramai juga yang menulis untuk mendapatkan pengaruh..Berbeza dengan apa yang saya nak..Saya cuma nak tulis dan orang ramai baca.Kau nak ikut ke, nak percaya ke, nak terpengaruh ke itu saya  tak mau tahu..Cukup apa kau baca apa saya tulis je..kena baca..suka tak suka itu hak kau!hahaha

Sebab tu dulu orang kata.."kau buat blog ,.blog kena ada niche , pasang code itu, code ini.kena setting itu  la, ini la..blog tak bagus dirojak-rojak kan, kau kena belajar SEO,.." Tak de saya ikut..ahahah..Saya tulis ikut kepala sendiri je..Orang nak kata apa pasal blog saya terserah..Yang penting saya dapat tulis dan ada orang baca..Bab lain tolak tepi...Buat apa la nak fikir  banyak sangat kan??

Sebab itu ada yang pandang blog saya ni sebelah mata je..bagi diaorang tak de nilai sebab katanya saya berblog tak de teknik..heheh....Sebab itu bukan sasaran saya pun.Saya cuma nak menulis dan orang baca blog saya je..jadi sila la baca apa saya tulis...:)

sekian..

Comments

  1. hahaha... terbaik lah.. teruskan menulis ye!

    ReplyDelete
  2. aa. tulis untuk sharing kan :) macam mek niat mek berblog nk share pendapat mek, nak kenal dengan blogger blogger :) sebab dari situ kita boleh tukar tukar pendapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?/tak terfikir pasal nak pantau semua benda sampai nak kena ubah edit code bagai..betui tak??hahah

      Delete
  3. Sama...julia pun tak suka seo bagai...suka tulis memacam...lantak lah apa yg diorang nk cakap

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?kadang nak marah juga bila orang kata kit tulis tak bagus la..tak dak visitor organik segala mak nenak tu...padahal kita tak rasa pun nak yang organik ka tidak..nak tulis dan suruh orang bac je pun..heheh

      Delete
  4. Betul tu diana.. sama la ngan lea.. rojak jugak.. hehe..

    ReplyDelete
  5. yui mcm akk..hihihi.xpnh tau psl seo.. pnh dgr..hahah

    ReplyDelete
  6. Buat entry santai pun kadang2 seo juga..secara tak disedari pulak tu he3x janji kena dengan keyword org cari di enjin carian..nk seo sangat beribu blog yg seo tapi kalau keyword org tk kena tk muncul juga keh3x..aku nk berblog sebab nk try buat income dgn blog..yg lain cuma sharing je..

    ReplyDelete
  7. Ces, ada juga ke orang yang suka pandang blog orang lain sebelah mata sebab kononnya takde nilai? Eh eh eh.. suka hatilah kan nak berblog pasai paaa.. Bukan semua orang ada fikiran yang sama.. Apalah.. Pedulikan je la orang macam tu cik Diana, tak berbaloi utk dikenang2.. Ces ces ces..

    ReplyDelete
  8. Blog auni pun dah macam rojak pasemboq ada kentang sedapnyaaaaa!! Hahahhaa ! Tulislah kak apa yang nak ditulis. Auni pun jenis takda niche. Kekadang cerita diri sendiri, kadang cerita pasal jiran sebelah, kadang cerita monyet berak atas kereta.. Peduli apa, janji ada orang baca. Ada rezeki, adalah income walaupun blog kita ni rojak ja..

    ReplyDelete
  9. yup betul tu..memang tak reti nak berseo ke ape..yang penting tulis ikut sedap kita jele

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …