Skip to main content

POST DAN TAG BARULAH IKHLAS...

Assalamualaikum...





Saya ketawa je baca komik ni..Zaman sekarang ni kalau cakap dimulut saja tak bermakna apa-apa.
kau kena post, kena tag baru lah ianya nampak bermakna, ikhlas dan jelas.
Kata la yang bercinta tak berapa matang pun suka buat perangai gini.
Yang dah kawen pun 2x5..hahah..Padahal dok serumah je pun..
tak cukup dengan cakap depan-depan , nak kena tag juga,..hahah..
Romantik la katakan...heheh..


Contohnya macam harijadi mak .Padahal mak kita tu facebook pun tak de, apa lagi laman sosial yang lain.tapi nak juga buat ucapan kat mak supaya orang tahu..
tak tahu la dia nak bagi tahu apa kat orang..
Kadang berjela2 ucapan nya..tapi kat depan mak cuma cakap..
"hari ni harijadi mak.kan?selamat hari jadi ye.."

tu je...hahahahah

Kalau saya pulak saya post di facebook dengan harapan minta kawan-kawan lain doakan mak saya..
Tak payah buat ucapan panjang2..
"hari ni hari jadi mak saya..
minta kawan-kawan doakan mak saya panjang umur dan diberikan kesihatan yang baik.."
contoh nye la...
Saya kalau harijadi mak ni tak de tulis ucapan panjang2..
memang saya telefon dia, atau jumpa dia dan doakan  depan2 dia..

Ni satu sebab kenapa saya tak berakan dengan suami di facebook.
sebab saya ni romantik orang nya..
takut kejap-kejap nak tag..kejap-kejap nak berjiwang..
heheheh


sekian...

Comments

  1. MAcam-macam sekarang nie..
    Semuanya nak di update di Facebook..

    ReplyDelete
  2. hahah, deep. tapi memang betul. mek prasan benda tu. ap lah salahnya kalau screenshoot personal whatsapp dekat husband. hmm, mmg nk sruh org tahu la gamaknya.

    ReplyDelete
  3. wajib tag mummy diana..hihi..
    tak tag nanti..menangis bucu katil..hihi

    ReplyDelete
  4. Oh, gitu! Yalah, kalau sayang kenalah buktikan. Kalau cakap face to face, macam zaman dulu. Hanya berdua aje yang tahu. Orang lain tak tahu!

    Lain kali kalau ada apa-apa ucapan kena post kat semua media sosial yang adalah. Barulah semua orang tahu ^_^

    ReplyDelete
  5. could not agree more. zaman la ni semua menda nak tayang kat laman sosial.
    nasib baik saya bukan sebahagian drpd orang yg macam tu..
    jarang pulak tu bukak fesbuk. Hihi..

    ReplyDelete
  6. Haha.....tak apalah nak bertag pun janji tak nyusahkan kita sudah DR....
    Biasalah ....ikut peredaran zaman katanya...zaman tag mengetagkan

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …