Skip to main content

KUTUK & MENANG HADIAH BERSAMA LEKATLEKIT.COM

Assalamualaikum...



Dok tahan la jari ni dari nak mengutuk orang.Tapi bila dapat ja peluang nak mengutuk ni , rasa lega la tak tau nak cakap....dapat jugak mengutuk akhirnya..Tiba-tiba ja ada blogger dok suruh kutuk apa-apa  ja tentang dia atau tentang blog dia .

Tunggu lagi??memang tak la..kan??dah dia suruh , ni la masanya kita nak hentam dia cukup2.Biar terduduk terus sampai tak boleh angkat kepala..

Ada la beberapa perkara tentang Blog Lekat lekit  tu yang makcik ni tak berapa nak berkenan la.Sakit mata ni tau tak??Makcik ni kalau sakit mata memang selera makan tak dak..tu jangan buat pasai kalau makcik sakit mata.

Yang pertama makcik nak sentuh bab iklan yang kat atas post tu.Makcik pun letak iklan jugak..tapi  bagi  la kemas sikit , bagi dia jarak sikit. Bagi ada gap...baru orang nampak tu iklan apa..Tengok macam iklan atas blog makcik tu..kemaih aih!!sapa tengok sedap mata memandang...

Yang kedua dia punya blog archive tu..sapa nak tengok nombor2 macam tu??pening aih..Makcik dulu masa sekolah nombor2 la makcik paling tak suka tengok...Setting balik bagi keluar tajuk entry tu.bagi orang nampak apa kita tulis..Bila dah setting lain nanti letak blog archive kat atas..senang orang nampak.

Cukup la dua tu ja..Satgi kutuk banyak2 menangis pulak.Dah la makcik tak boleh tengok orang menangis...kalau tengok lama2 nanti teringat kisah2 di tinggal kekasih dulu..Eh!!


sekian..




Comments

  1. rasa nak menangis dah ni. hahahaha.jimat ruang katanya

    ReplyDelete
  2. hahah seram tengok header blog tu... :D

    ReplyDelete
  3. idea luar kotak ni ! di smping komen yg membina. kan biasa komen nk jga hati je smua. hihi

    ReplyDelete
  4. singgah menabung dari segmen yang sama :D
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …